hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2023. november 8. szerda   06:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás
2023 novemberében a hazai művészmozikban

  Az amszterdami Rijksmuseum a történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá. Megismételhetetlent. A jegyeket néhány nap alatt elkapkodták erre a páratlan, utolérhetetlen tárlatra. Tehát egyedül az Exhibition on Screen: Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás epizódja révén nyerhetünk betekintést ebbe a történelmi jelentőségű anyagba.
  
  Ez a lélegzetelállító dokumentumfilm arra hívja a nézőket, hogy szinte magánvetítésen legyenek részesei ennek a különleges kiállításnak, melyet a Rijksmuseum igazgatója és a tárlat kurátorai vezetésével tekinthetünk meg, nagy vásznon. Ez a jelentős retrospektív összeállítás a valaha volt legátfogóbb, mely kizárólag „a fény mesterével” foglalkozik, hiszen 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at felsorakoztat.
  
  A Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás epizódot David Bickerstaff (Pissaro, az impresszionizmus atyja, Napraforgók vonzásában) rendzete, és olyan Vermeer remekműveket mutat be a rajongók nagy örömére, mint a Lány gyöngy fülbevalóval, A geográfus, a Tejet öntő nő vagy épp a frissen restaurált Levelet olvasó lány nyitott ablaknál címűt. Teszi mindezt úgy, ahogy a mozi közönségén kívül senki nem láthatja őket! De nemcsak ennek a ragyogó XVII. századi művésznek a munkáival ismerkedhetünk meg a film révén! Képet kaphatunk a kiállítást szervező csapat – világhírű kurátorok és Vermeer-szakértők – munkájáról, akik új megvilágításba helyezik Vermeer titokzatos életét, remekműveit, művészi döntéseit, a kompozícióit életre hívó mozgatórugókat, a festményei hátterében megbúvó alkotó folyamatokat.
  
  A holland mesterek legnagyobbika, Johannes Vermeer (1632–1675) Delftben működött. Életművéről leginkább nyugodt, bensőséges, magánszférát feltáró zsánerképeire; előzmény nélküli élénk, színpompás (kobaltkék-sárga) palettájára és illúzióteremtően valósághű ábrázolásmódjára asszociálunk.
  Vermeer páratlan varázsát példásan adja vissza a Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás, melyet David Bickerstaff rendezett Phil Grabsky producer felkérésére.
  
  Az Exhibition on Screen, ez az úttörő angol filmsorozat, mely bő egy évtizede ontja a többszörös díjnyertes és közönségkedvenc képzőművészeti dokukat, örömmel jelenti be következő epizódját: a Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás címűt, mely 2023 novemberében jelenik meg a hazai művészmozikban.
  
  Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás
  
  Rendezte: David Bickerstaff
  Producer: Phil Grabsky
  Vetítési ideje 90 perc
  
  
  
  Az Exhibition On Screen-ről
  
  2022 mérföldkő volt az Exhibition on Screen történetében, mivel ez a díjnyertes filmsorozat immár egy évtizede képzőművészeti dokumentumfilmekkel ajándékozza meg a világ négy égtájának moziba járó közönségét.
  Eddig az Exhibition on Screen sorozatban több mint 30 film jelent meg, melyekre több mint 4 millió jegyet vásárolt a nemzetközi közönség: Londontól Los Angelesig, Berlintől Brisbane-ig, Caracastól Cape Townig.
  
  A Seventh Art Productions, az Exhibition on Screen sorozat filmkészítő vállalkozása 2023-ban elnyerte a Legjobb Dokumentumfilmnek járó BAFTA-díjat, és a Legjobb Operatőrnek járó BAFTÁ-ra is előterjesztették – hogy csak a legutóbbi díjat és jelölést említsük.
  
  Az Exhibition on Screen olyan szélesvásznú utazásra hív, mely a történelem legkedveltebb képzőművészeinek magánéletébe és pályafutásába nyújt betekintést. A parádés névsorban olyan személyeket találunk, mint Frida Kahlo, Van Gogh, Lucian Freud, Rembrandt, Matisse, Munch vagy éppen Manet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 first blood    volumefeeder    signs of swarm    the 88    kettős tamás és a vadszamarak    exodus    red riding hood    benedict cumberbatch    gemma arterton    360° at the rose bowl    erik sumo    dan patlansky    palov & mishkin    close your eyes    sollen    paul rudd    jon oliva    iced earth    the dillinger escape plan    black tusk    ub40    shrek    paganfest    hiúz    waking into nightmares  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!