hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2023. november 6. hétfő   06:20
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Helmet, Cavalera és Persefone koncertek rövidesen a Live Nation-től


  Nem maradnak koncert nélkül a súlyosabb zenék kedvelői sem, legyen szó alternatív metálról, heavy metálról vagy éppen progresszív death metál előadókról, mindenkire gondoltunk. Novemberben érkezik a hét év után új lemezzel jelentkező Helmet és a Sepulturát alapító testvérek zenekara, a Cavalera is, akik a Bestial Devastation és a Morbid Visions újra felvett számaival turnéznak, de már jövő évre is van ötletünk. Februárban 14 év után ismét a Persefone rázza fel az éjszakát, három kiváló zenekar társaságában.
  
  Helmet
  
  Page Hamilton már többször is kinyilatkoztatta, Budapest az egyik kedvenc városa, így már-már természetesnek mondható, hogy az őszi európai turnéból most sem marad ki szép hazánk. A zenekar ráadásul hét év után új lemezt jelentet meg. Eddig a zenekar rajongóinak a 2016-os megjelenésű Dead to the World című album óta a 2021-ben megjelent koncertfelvételekből összeválogatott Live and Rare-re keresztelt lemezzel kellet beérniük. Mostanáig, a LEFT című konceptalbum megjelenéséig ugyanis már csak napok vannak hátra és november 25-én mi is még frissiben élvezhetjük az új lemez dalait az Analog Music Hallban.
  
  Cavalera
  
  Sepultura és Soulfly rajongók figyelem, brazil death metal headbang-találkozó november 30-án a Dürer Kertben, azaz visszatérnek hozzánk a Cavalera testvérek! A testvérpár a Sepultura két első lemeze újrafelvett verziójával indul turnéra: a Bestial Devastationt és a Morbid Visionst rögzítették újra. A Sepultura zenekart alapító testvérpár illusztris pályafutása immáron négy évtizede tart, így logikus lépésként a Cavalera fivérek újra felvették munkásságuk kataklizmáját is jelentő két első Sepultura-albumot. A fivérek hűek maradtak a kezdeti idők nyers, ellentmondásos energiáihoz, s a nyolcvanas évek kaotikus fellépéseire emlékezve ennek megfelelően a dalok, mint egymás után következő, mélyre vitt ütések úgy szólalnak majd meg, esélyt sem hagyva a hallgatónak a pihenésre, felépülésre. A négyesfogat friss lendülettel ragadja meg ezen két album temetői esszenciáját, az elejétől a végéig bemutatva, hogy a Morbid Visions és a Bestial Devastation még a holtakat is felébreszti a kriptáikból.
  
  Persefone
  
  A téli klubszezon végének legvadabb metálbuliját az andorrai Persefone szállítja, akiket a Hypno5e, a Stellar Circuits és a Lampr3a társaságában február 22-én, az Analog Music Hallban csíphettek el. A szemfülesebb magyar metálosoknak eddig egyetlen alkalommal volt lehetőségük élőben is látni az andorrai zenekart, 2010-ben a csillebérci Metálfeszten, úgyhogy erről a mostaniról nem érdemes lemaradni, kedves kiscserkészek. A kiemelkedő progresszív/dallamos death metálos Persefone gazdag hangzásvilágáról és technikailag precíz munkáiról ismert, melyek új mércét állítanak fel a modern, extrém, progresszív metálban. A 2001-ben alapított Persefone eddig hat stúdióalbumot adott ki, melyek a zenekar számtalan zenei alapelvét mutatják be. Magas technikai színvonalat, egyedi dallamokat, rengeteg váratlan riffet és zenei sokszínűségett. A banda olyan figyelemre méltó előadókkal turnézott már, mint az Obituary és a Leprous és olyan fesztiválok színpadain léptek fel, mint a Wacken Open Air, a Metal Days, a Brutal Assault, a ProgPower és a 70 000 Tons of Metal. Tavaly februárban megjelent legújabb albumukkal, a Metanoiaval pedig végre hozzánk is ellátogatnak!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Elfajzott művészet II. meghosszabítva
Legendás ütőhangszeres művész érkezik a Skanzenbe Mohammad Reza Mortazavi a KANDELA Fesztiválon lép fel
Először jön Magyarországra a Faun
Seraina Telli: dögös énekesnő nyitja a Visions Of Atlantis turnét
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A Telltale kiadta vadonatúj „Monster” című kislemezét
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 destruction    biohazard    dark vibes    utódok    structures (can)    tintás barnes    disney    synchronring    horibillies    jessica biel    and so i watch you from afar    sc.art    jon favreau    tank    velvet revolver    divided multitude    hugh jackman    kft    kettős tamás és a vadszamarak    vices & virtues    darkrise    anasztaszija makarenko    the legend of the guardians    björk    djabe  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!