hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2023. november 3. péntek   07:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A legjobb kortárs olasz filmekkel szombaton kezdődik a 21. Olasz Filmfesztivál, a Mittelcinemafest


  November 4-12. között a 21. Olasz Filmfesztiválon a budapesti Puskin és Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Az idei Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, A parancsnok nyitja a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényét. 9 alkotóval a magyar közönség is találkozhat. Többek között a nagysikerű Teljesen idegenek rendezője, Paolo Genovese is jelen lesz legújabb filmje, a Hátralévő életem első napja vetítésén. November 7-étől Szegeden is lesz Mittelcinemafest.
  
  November 4-én 19 órakor a Puskin moziban a valós eseményeket feldolgozó A parancsnok (Comandante) nyitja a 21. Olasz Filmfesztivált. Salvatore Todaro (Pierfrancesco Favino), a II. világháború tisztje példaértékű emberségességet tanúsított. Tengeralattjárója biztonságba vontatta az általa elsüllyesztett belga hajó 26 túlélőjét. Amikor a megmentett kapitány megkérdezte, miért tette ki magát ekkora kockázatnak, Todaro így válaszolt: „Mások, velem ellentétben, nem rendelkeznek kétezer évnyi civilizációval a hátuk mögött”. A film november 10-én 19.30-kor a Tabánban újra nézhető.
  
  November 5-én 16.30-kor a Puskinban a Hátralévő életem első napját vetítik Toni Servillóval a főszerepben. Négy, az életének véget vetni akaró személy találkozik egy titokzatos férfival, aki alkut ajánl nekik: várjanak egy hetet, hogy újra megtapasztalhassák mennyire jó élni. A film rendezője és forgatókönyvírói, Paolo Genovese, Paolo Costella, Rolando Ravello együtt készítették a világhírűvé vált Teljesen idegeneket. Mindhármukkal találkozhat most a magyar közönség. A filmet a Vertigo forgalmazza majd hazánkban. Aznap 20 órakor a Puskinban – és 10-én 19.30-kor a Tabánban - lesz látható a Szép nyár (La bella estate). A kötelességtudat és az őt összezavaró vágy felfedezése között tépelődő Giniát olyan érzelmek kerítik hatalmába, amelyeket megnevezni sem mer. A „szép nyár” alatt végre átadja magát a saját érzéseinek, és bátran vállalja önmagát. A vetítés után a közönségtalálkozó Laura Luchetti rendezővel.
  November 6-án 19.30-kor a Puskinban vetítik az Én megmondtam (Te l”avevo detto) című filmet. A napsütés hamar elviselhetetlen hőséggé válik januárban, Rómában, aminek következtében az emberek és az állatok kiszámíthatatlanok lesznek. Ginevra Elkann rendező a fesztivál vendége lesz. November 7-én 19.30-kor a Puskinban - és 12-én 19.30-kor a Tabánban - a Dante lesz műsoron. Az Isteni Színjáték írója 1321-ben, száműzetésben halt meg. Életének utolsó húsz éve igen nehéz körülmények között telt, folyamatosan menekülnie kellett. A 84 éves Pupi Avati rendezte filmben Boccaccio azt a megbízatást kapja, hogy Firenze városától jelképes kártérítésként vigyen el tíz aranyforintot Dante Alighieri lányának. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a film egyik főszereplőjével, Alessandro Sperdutivel.
  
  November 8-án 19 órakor lesz látható az 1939-ben Svájcban játszódó Lubo, melyben a főhős három kisgyermekét a nemzeti átnevelési programba hurcolják a csendőrök, mert a család a jenisekhez, a svájci vándornéphez tartozik. November 9-én 19.30-kor A furcsaság (La Stranezza) című filmben Pirandello (Toni Servillo) rövid szicíliai tartózkodása alkalmával találkozik két különleges figurával és az ő szedett-vedett társulatukkal. Meglepő helyzetetek sokasága adódik e kapcsolódásból. A közönség találkozhat az olasz Arany Glóbusz díjas Roberto Ando rendezővel.
  
  November 10-én 19.30-kor az Elrabolták (Rapito) lesz műsoron, mely megnyerte a legjobb filmnek járó olasz Arany Glóbusz 2023 díját. 1858-ban Bologna zsidónegyedében a bíboros parancsára elviszik a Mortara család hétéves gyermekét, akit csecsemőként titokban megkeresztelték. A pápai törvény értelmében katolikus nevelésben kell részesülnie. November 11-én 17 órakor vetítik az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott Seholsincs ország (Invelle) című animációt, mely három lány történetét meséli el 1918-ból, 1943-ból és 1978-ból. Aznap 19.30-kor Toni Servillóval és Pierfrancesco Favinóval a főszerepben az Adagio lesz műsoron, melyben a 16 éves Manuel rossz társaságba keveredik és apja régi ismerőseitől, két volt bűnözőtől kell védelmet kérnie.
  
  November 12-én 17 órakor a Telluride Filmfesztiválon Silver Medallion Award-ot nyert A kiméra (La Chimera) lesz műsoron Josh O’Connor és Isabella Rossellini főszereplésével. Élők és holtak, erdők és városok, ünnepségek és magány közötti kalandos utazásuk során kibontakozik a szereplők egymásba fonódó sorsa. Végül aznap 19.30-kor az Élni szeretnék! (Una gran voglia da vivere) című filmben amikor Anna azt javasolja Marcónak, hogy költözzenek Ibizára és kezdjenek egy új fejezetet a közös életükben, a férje ezt elutasítja. Ám amikor Marcónak ajánlják fel, hogy áthelyezik Amszterdamba, ő gondolkodni kezd az ajánlaton, anélkül, hogy erről szólna a feleségének. A fesztivál vendége Michela Andreozzi rendező és Filippo Bologna forgatókönyvíró, a Teljesen idegenek egyik írója.
  
  November 7-étől Szegeden a Belvárosi moziban a Dante, A parancsnok és a Szép nyár lesz műsoron.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kamelot    garry marshall    haggard    illúzió    stardrive    kézdy luca    billy corgan    a perfect circle    innerwrath    slamo            zodiac mindwarp    winters bane    viharos csend    cameron    scerra    editors    boz cordolla    deafheaven    dóm tér    ivan reitman    szarka tamás    dornenreich    rutkai bori    csókolom  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!