hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. október 18. szerda   10:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Winery Dogs: hamarosan Budapestre érkezik a Portnoy - Kotzen - Sheehan hármas
2023. október 28., szombat 19 óra Barba Negra Red Stage



  Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hard rock durranása volt a Winery Dogs indulása: Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan együttese kifogástalan zeneiséggel, magától értetődő felszabadultsággal és évtizedes színpadi rutinnal nyűgözte le a közönséget. Október 28-án harmadik nagylemezüket mutatják be a Barba Negrában, a hazai SFV zenekar fellépése után.
  
  III című, februárban megjelent harmadik lemezét mutatja be Budapesten a Winery Dogs. Az előző kettőhöz hasonlóan ezen az albumon is Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan dolgozott dalszerzőként és producerként, Jay Ruston pedig a keverést végezte. A lemezről az első klip a Xanadu volt:
  
  
  
  A III a Winery Dogs nagy sikerű, 2015-ös nagylemezét, a Hot Streaket követi, ami eladásokban és toplistás helyezésekben is felülmúlta a 2013-as debütáló albumot. A sikeres előzmények ellenére a zenekar története a Hot Streak után nem volt igazán lendületes, ennek is köszönhető a bő hét éves várakozás a friss dalokra. No meg persze annak, hogy ilyen jól ismert és tehetséges zenészeknek sok más zenei és egyéb projektje is fut, amelyek előtérbe, vagy – a járvány miatt éppen – a közös zenekarral együtt a háttérbe szorultak. Egy rövid, 2019-es közös kanyar aztán ismét bebizonyította a zenészeknek: ha turnézni akarnak menni, akkor ezt a legjobb így hármasban tenni… a közös élmények pedig a harmadik album elkészülését is elősegítették.
  „A zenénkkel az a célunk, hogy az embereknek egy igazán élvezetes hallgatnivalót kínáljunk” – mondta el az új lemez kapcsán Richie Kotzen. „A mi zenénket igazi emberek, valódi hangszereken hozzák létre, egyszerre, egyetlen helyiségben. Semmi mesterséges nincs benne” – tette hozzá Billy Sheehan azt, ami ma már közel sem magától értetődő.
  
  Mike Portnoy egy interjúban azt is kifejtette, hogy a Winery Dogs egy olyan zenekar, amelyik a hármas bármelyike nélkül nem tudna működni. „Ha van egy négy vagy öt tagú zenekarod, akkor talán még be tudsz hívni egy új zenészt, ha valaki megbetegszik, vagy nem tud eljönni a turnéra, de amikor a csapat mindössze három emberből áll, akkor ezt nem teheted meg, hiszen ilyenkor általában három, egymástól távol álló személyiség dolgozik együtt, kiegészítve egymást. Gondoljunk csak a Rush-ra, a ZZ Topra, a Police-ra vagy éppen a King’s X-re, ezek igazi power triók… ott a Cream… a három tag maga teszi ki a zenekar stílusát és hangzásvilágát. A Winery Dogs-zal is ez a helyzet. Nem hiszem, hogy bárki mással el tudnánk menni egy turnéra, fontos, hogy Mike, Billy és Richie is ott legyen, különben már nem lehet Winery Dogsnak hívni.” A Stars friss, elszállós klipje itt látható:
  
  SgFlU48zR1M
  
  A zenekar tehát október 28-án érkezik a Barba Negra Red Stage-re, a budapesti állomáson pedig az SFV együttes is fellép. A nyugat-magyarországi srácok modern, dallamos, de azért metálos elemeket is felmutató hard rock zenéjére erősen hatottak a ´80-as évek: óriási stadion dobhangzás, mélyre hangolt gitárok, és monumentális énektémák jellemzik a dalokat. Zenéjükben felismerhetjük a Guns n Roses, Black Stone Cherry és Mötley Crüe hatásait, és persze a stílushoz passzoló öltözet meg az energikus színpadi show sem marad el.
  A szemtelenül fiatal tagokból álló csapat végigszántotta már a kisebb tematikus fesztiválok színpadait, de találkozhattunk velük a Sing-Sing és a Lord társaságában is. Programjuk gerincét a most megjelent We Are című lemezük dalai adják majd, amelyről a címadó klipjét itt nézhetjük meg:
  
  
  
  a Livesounds bemutatja:
  2023. október 28., szombat 19 óra
  Barba Negra Red Stage
  The Winery Dogs, SFV koncerek
  Belépő: 14.900 Ft
  
  Jegyek kaphatók a jegy.rock1.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szokolay-dongó balázs    war is the answer    d-a-d    ub40    égi kávéház    artifact    transitional    queens of the stone age    dave lombardo    moonsorrow    Ötödik sebesség    waking into nightmares    dead poet society    rivers run dry    warrant    autopsy    lugosi lászló    edward norton    tokody ilona    hierophant    lies    make do and mend    aetarnam    negura bunget    d.o.c.  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!