hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
kultúra [dalszöveg]  2023. október 18. szerda   06:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Teltházas könyvbemutatók az idei utolsó Margón


  Tizenegy külföldi író, több mint 50 könyvbemutató, több száz diák alternatív irodalomórája, telt házas beszélgetések, kígyózó sorok a dedikáló írókhoz – így zárult az idei Margó. A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megrendezett őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron többezren voltak kíváncsiak a könyvpiac újdonságaira. Margó fesztivál legközelebb jövő tavasszal lesz, addig pedig olvasókörökkel és a Margó Könyvekhez kapcsolódó olvasásnépszerűsítési programokkal találkozhatnak az olvasók.
  
  Többezren voltak kíváncsiak arra, mit érdemes olvasni a következő hónapokban, a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban megrendezett Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. A Táncszínház Nagytermében telt ház előtt mutatta be új kötetét többek között az izlandi Jón Kalman Stefánsson, Tisza Kata, Bödőcs Tibor, Varró Dániel, a Leányvállalat Kiadó szerzői, és szintén teli nézőtér előtt ünnepelte születésnapját életműkötetének bemutatóján Parti Nagy Lajos. A fesztiválon mutatkozott be a Margó és a Helikon könyvsorozata, a Margó Könyvek. Aki lemaradt a könyvbemutatókról, a Margó podcast csatornáján hamarosan visszahallgathatja a legtöbb beszélgetést.
  
  A Bookline támogatásával megvalósuló őszi Margón adták át a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat: Visky András Kitelepítés című regényével nyerte el az elismerést. Az első Margó x Erste #higgymagadban különdíjat Szűcs Ádám A játék neve Budapest című kötetével nyerte.
  A Margó középiskolásoknak szóló programján, a Margófakton 350 diáknak tartott alternatív irodalomórát multikulturalizmusról, rasszizmusról, befogadásról és kirekesztésről Horváth Kristóf „Színész Bob”, szomorú számokról mesélt vidáman a klímakatasztrófa széléről Litkai Gergely, Pion István és Basch Péter pedig tabuk nélkül beszélt mérgező családi mintákról. A diákokat kísérő tanárok a Margó Könyvek sorozat köteteiből válogatva irodalmi szövegelemző, -értelmező bemutató órákon vehettek részt.
  
  „Az olvasás nem feladat, hanem lehetőség: a megismerésre, a párbeszédre, a szembenézésre, a tanulásra, a kikapcsolódásra. Szerintünk Olvasni kell. - a mi feladatunk, hogy minél több embert nyerjünk meg az olvasásnak. Az olvasás a nagyon kevés szabadidőnkben versenyzik a streaming csatornákkal, a tévével, a közösségi oldalakkal, de az edzéssel, különórával és családi élettel is. Naponta pár percet olvasunk a statisztika szerint, vagyis naponta pár percet töltünk a saját történetünkkel. Mi ezért a pár percért dolgozunk.” – összegzett Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója.
  Margó Irodalmi Fesztivál legközelebb tavasszal lesz, addig Margó Olvasókörökön és a Margó Könyvekhez kapcsolódó olvasásnépszerűsítő programokon várják az érdeklődőket.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 defeated sanity    anthrax    belphegor    astral doors    forbidden    greg graffin    blood sweat and tears    antonio banderas    the 88    radio panic    texas in july    farrelly    ryan phillippe    heriot    dr. living dead    james sullivan    liane carroll    uneath    tony iommi    brooklyn decker    macbook pro    run with the hunted    madball    lacuna coil    akkezdet phiai  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!