hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2023. október 4. szerda   12:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Októberben újabb spanyol film a Pannónia felhozatalában


  Az Altatódal csak a kezdete volt a Pannónia Entertainment őszi kínálatának az ibériai félsziget filmterméséből. Októberben érkezik egy újabb alkotás, méghozzá az Idegen a szekrényben.
  
  Október 12-től országosan, a kiválasztott mozikban lesz látható Félix Viscarret filmje, az Idegen a szekrényben. A spanyol-belga koprodukció Juan José Milás könyvének adaptációja, melynek folyamatáért a rendező maga felelt, hiszen a forgatókönyvön társíróként dolgozott. A 107 perces alkotás egy meglehetősen érdekes alapfelvetést mesél el.
  
  Damián (Paco León) 20 év után veszti el állását. Elbocsátásának hírére dühösen távozik főnökétől és fejébe veszi, hogy az első szembejövő lehetséges búvóhelyet meglátva elvonul a világ elől. Egy furgonon heverő szekrényt megpillantva meg is találja céljához az ideálisnak vélt lehetőséget, azonban a kocsi útnak indul. A gardrób Lucía (Leonor Watling) és Fede (Álex Brendemühl) otthonába érkezik, belsejében Damiánnal, aki meglapulva várja a bútor elhelyezését. Hősünk így aztán a vele nagyjából egykorú házaspár és tinilányuk, María (María Romanillos) életének részévé válik, ugyanis még aznap este megfogalmazódik benne az ötlet, hogy velük marad egy rejtélyes, az árnyakban mozgó jelenségként. Ám hogy mégis mindezt milyen szándékkal teszi, az csupán csak idővel derül ki: vajon őrangyal vagy ijesztő, démoni alak válik belőle a titokzatosság fenntartása közben? Ez a thriller-dráma keverék vegyíti az Élősködőkre hajazó alapszituációt a Charlie Kauffmanra jellemző szürrealizmussal.
  
  Félix Viscarret egy Netflix-nek és egy HBO-nak gyártott minisorozatos kitérő után tért vissza a mozifilmekhez. A Goya-díjas (amely lényegében a spanyolok Oscarja) direktor a főszerepet arra a Paco Leónra bízta, aki Pedro Pascal unokatestvéreként tűnt föl a Nicolas Cage fémjelezte, azóta mémmé vált tavalyi A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyában, és bár nemzetközileg innen ismerni leginkább, anyanyelvének területein rutinosnak számít. A mellékszereplők közül ismerős lehet még Juan Diego Botto, aki a James Gunn féle Öngyilkos osztagban Corto Maltese elnökét játszotta és esett szerelembe Harley Quinnel, de persze ez nála is csak a világszinten kiemelhető szerep, hisz az argentin színész is már-már veteránnak számít hazájában. Női főszerepben Leonor Watlinget láthatjuk, aki bár nem játszott igazán nagy angol nyelvű produkciókban, számos kisebben igen, illetve Pedro Almodóvar Beszélj hozzá!-jából is beugorhat arca. Végül érdemes még kitérni María Romanillos-ra, akinek személyében egy ifjú tehetséget köszönthetünk a vásznon.
  
  A 2021 év elején forgatott film az idei Goya díjátadón a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában kapott jelölést. Fesztiválpremiere után karakterét León egy Spanyolországban elég megosztó hasonlattal jellemezte (miszerint „majdnem galíciai”), pedig a színész csupán arra akart utalni, hogy a sok vígjátékos szerepe után ezúttal más műfajban alakít egy introvertált figurát. A kritikák éltették a mozi hangulatát, mely alapján a néző maga is kukkolóvá válik és méltatták Watlinget is, aki karrierje egyik legjobbját nyújtja az alkotásban.
  
  Az Idegen a szekrénybent tehát október közepétől lehet keresni országszerte a kiválasztott mozik műsorán, feliratosan. A spanyol filmek kedvelői után most a lengyel mozik szerelmesei készülhetnek, hisz a Pannónia Entertainment hamarosan készül egy olyan bemutatóval is október végén.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lujuria    o´sullivan    hétköznapi csalódások    a.m.d.    eradication    rock tv    flotsam and jetsam    bryan singer    silent screams    hollywoodoo    the vices    aether realm    agent steel    brains    bloodlet    akela    -szeged    the somersault boy    pomogácsok brutal monsters    x-men: first class    jamie winchester    exciter    sziámi    serj tankian    zack snyder  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!