hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2004. december 24. péntek   13:58
nincsen hozzászólás

szerző: Pararadio
Ninja Tune Karácsony: Bonobo ( Ninja Tune ), TY (Ninja Tune - Big Dada ), Palotai, Cadik
2004.December 25-26., Trafó Bár Tangó (IX.Liliom u.41.)

  A Trafó Bár Tangó az idei karácsonyt két emblematikus klubestje segítségével teszi emlékezetessé. A Bomb The Jazz és a Rewind december 25-én és 26-án a neves brit Ninja Tune kiadó egy-egy művészét látja vendégül: Bonobo-t és Ty-t. Kiadójuk mellett közös még bennük, hogy mindketten visszatérő vendégei a klubesteknek s nem is véletlenül: első budapesti fellépéseiknek elsöprő sikerük volt.
  
  1.nap fellépői: Bonobo ( Ninja Tune ), Suhaid, Vázsonyi János (sax), Sanyi, Johnson
  
  Bonobo, azaz Simon Green a neves Ninja Tune kiadó talán legkifinomultabb stílusú harcosa, kritikusok a mostanában kissé elkopott hangzású downtempo és trip-hop műfajok megújítójaként emlegetik. A megannyi hangszeren játszó, valamint tucatnyi színházi előadás zenéjét jegyző Green hangminta-kollázsaira Mr. Scruff figyelt fel, majd igazolta le a ninják közé 2000-ben. Felvételei tele vannak apró, gondosan kimunkált megoldásokkal hangzását hasonlították már a Lemon Jelly-éhez, de egy szintén Brightonban élő barátjához is: mintha Amon Tobin fölött kisütött volna a nap!. Képszerű, a 60-as évek francia filmjeit idéző kompozíciói megmozgatták a zenei életet: szinte minden nagykiadó megkereste, ám ő maradt a Tru Thoughts és Ninja Tune címkék jelentette inspiratív, független közegben. Tavaly jelentette meg harmadik, Dial M For Monkey című produceri albumát. Ennek anyagával zenekari felállásban koncertezett világszerte, s részt vett a Ninja Tune Zen TV turnéján is, bejárva az Egyesült Államokat, Japánt, Kanadát és Ausztráliát. DJ-ként már jól ismerjük sokoldalúságát, így biztosak lehetünk az ínyenc bugiban.
  
  A házigazdák, mint mindig Suhaid és Vázsonyi János (sax), a Trafó ez alkalomra megnyitott kávézójában pedig Sanyi és Johnson játszanak nyugodtabb ütemeket.
  
  2.nap fellépői: TY (Ninja Tune - Big Dada ), Palotai, Cadik, Mc Zeek
  
  Kevesen tudják, hogy Ty eredeti neve Benedict Chijioke, aki az angol underground hip hop meghatározó alakja Roots Manuva mellett. Debütáló albuma 2001-ben jelent meg a Ninja Tune kiadó Big Dada labelénél Awkward címmel. Családja Nigériából vándorolt Angliába, ő már londonban született. Hogy mennyire fontos számára afrikai származása, azt leginkább Tony Alennel, a Fela Kuti dobosával készített afrobeat felvételei bizonyítják, melyek Upwards névre keresztelt második nagylemezén jelentek meg. Korábban dolgozott a New York-i underground hip hop két emblematikus figurájával, a Talib Kweli, Hi-Tek párossal is. Akik a hip hop partyk látogatói, azok közül ki ne ismerné akár az Extra Yard 12, vagy a We dont care című ópuszait. Legutóbbi slágerei pedig a Wait a minute és az Oh, U want more? , melyben Roots Manuva is közreműködik. 2004-ben a szakma is elismerte tehetségét, így az Upwards lemeze jelölésre került a legrangosabb díjátadón a Mercury Music Awards-on. Az Urban Music Awards-on el is vihette a díjat a Best Urban Album 2004 kategóriában, ahol egyébként jelölve volt a legjobb hip hop előadó kategóriában is.
  
  Ebből a Flow-ból nyújt ízelítőt dj. Biznizz segítségével, december 26-án, este 22.00-től, a Trafó Bár Tangó közönségének. A Rewind crew- ból, a PalotaiCadik duó, Mc Zeek segítségével. A Ninja-hétvége látványáról a Kiégő Izzók és a f.a.d.e. csapata gondoskodik.
  
  Belépő: 2 napos bérlet korlátozott számban elővételben, a Trafó kávézójában minden nap 12:00 zárásig: 3500 huf, 1.nap: 1400 huf,( csak a helyszínen) 2.nap: 2600 huf ( csak a helyszínen )
  Jegyinfo: +3630-451-21-68, 06-1-215-2894



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Bomb the Jazz

Trafó Bár Tangó

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sziget 2012    cher    álomháború    g3    imperial never say die    client    winters bane    efott    divine ascension    sebastian bach    kaltenbach open air    ladytron    sear bliss    bleeding through    kool and the gang    strike anywhere    hardcore    dead end    arto lindsay    chelsea grin    csak kép    winniped    stealing axion    bikini    hupikék törpike  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!