hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2023. szeptember 14. csütörtök   06:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szeptembertől mozikban a Végtelen víztükör


  A Pannónia Entertainment gondozásában kerül a hazai vásznakra Brandon Cronenberg Magyarországon is forgatott sci-fi horrorja szeptember 21-től.
  
  Az idén januári Sundance fesztiválon bemutatkozó 118 perces alkotás országos bemutatót kap. A legendás David Cronenberg fiának ez már a harmadik rendezése, amelyekből mindet íróként is jegyez. Az eredeti kanadai-magyar-francia forgatást megakadályozta világjárvány, végül eltolva másfél évvel a produkció kezdetét az eredeti tervekből csak Magyarország maradt meg. Kanadában az utómunkálatok zajlódtak, a francia riviérát pedig Horvátországgal és az Adriával pótolták, mely egyben a történet fő helyszínéül is szolgál.
  
  James Foster (Alexander Skarsgård) egy válsággal küzdő novellaíró nyaralni indul feleségével (Cleopatra Coleman) Li Tolqába, egy kitalált tengerparti országba, ahol épp tart a helyi szokásos éves fesztivál. A házasok amúgy sem fényes kapcsolatát csak tovább bonyolítja Gabi (Mia Goth) feltűnése, aki nagy rajongója James eddigi egyetlen kiadott könyvének. Vendégszeretően áthívja őket vacsorázni, hogy jobban megismerjék egymást és Gabi férjét (Jaill Lespert). A négyes másnap kocsikázást tervez annak ellenére, hogy a turisták figyelmét felhívták rá, hogy ne hagyják el az üdülőkörzet területét. Ittas vezetés közben térnek vissza, ám útközben történik egy olyan baleset, ami után bár rendőröket kéne hívni, azok korruptsága miatt Gabi ezt nem ajánlja. Noha a büntetés nyilvánvalóan elkerülhetetlen, a főszereplők ekkor még nem is sejtik, miért van érvényben a külföldieknek kijárási tilalom. Az országnak ugyanis meglehetősen szigorú büntetőjoga és sötét kultúrája van, sci-fibe illő orvostudománnyal és középkori szokásokkal. David Cronenberg filmjében apja nevéhez hűen a felkavaró képi világ kényelmetlen vágásokkal és testhorrorral éri el hatását.
  
  A Sundance kritikusai többnyire pozitívan álltak a Végtelen víztükörhöz, méltatva az atmoszférát, a színészi alakításokat és az erőskezű rendezést. Az amerikai fesztiválos és a kanadai mozis bemutató után Európában a Berlinálén debütált az alkotás, amelynek 2021 őszi forgatása után közel 1 évet ölelt fel utómunkája a minél jobb minőség kedvéért. Cronenberg saját meghökkentő nyaralási tapasztalataiból is táplálkozott a forgatókönyv megírásakor.
  
  A főszereplőkön kívül a filmben a nyomozót játszva feltűnik még a jelenleg a Gran Turismóban és az Indiana Jones és a Sors tárcsájában is látható, korábban többek között a Hőlégballonból, a 007 SPECTRE – A fantom visszatérből vagy a Marvel Moziverzumból (von Strucker báró) ismert Thomas Kretschmann is.
  
  
  
  Magyarországra feliratosan érkezik a mozikba, ráadásul egyből a vágatlan, cenzúrázatlan változat. Amerikában eredetileg NC-17-es korhatár besorolást kapott, de ez a verzió már R-es lett, itthon 18 éven aluliak számára nem ajánlottként lesz látható. A magyar koprodukciót, melyben nem kevés honi színészünk is felbukkan kisebb szerepekben, szeptember 21-től kell keresni a filmszínházak műsorpalettáján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the melvins    greg bennick    backpackers’ spring    scarify    dave grohl    ossian    brass against    mission impossible ghost protocol    ko ko mo    female metal voices    massive aggressive    nile     2021. november 26.    tool    dreamrites    alice cooper    misery index    kosztolányi dezső    limbless    johnny english    kritikát    ghost protocol    travolta    rise and fall    gallows  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!