hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. szeptember 12. kedd   06:14
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Dühös deathcore négyes októberben: Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy, Whitechapel és Spite a Barba Negrában
2023. október 12., csütörtök 17:30 Budapest - Barba Negra Red Stage



  A lezárások és a polikrízis idején született, azaz nagyon dühös lemezekkel tér vissza október 12-én a Thy Art Is Murder és a Fit For An Autopsy. Az ausztrál és az amerikai csapat mellett ezúttal még két amerikai deathcore brigád, a Whitechapel és a Spite is játszik majd a Barba Negra Red Stage színpadán.
  
  A Thy Art Is Murder az ausztrál underground metal színtérről emelkedett ki, méghozzá az elmúlt években üstököshöz illő energiával és lendülettel – nagyjából úgy, ahogy az emberiség zuhan végzete, az elkerülhetetlen pusztulás felé; e szemünk előtt zajló Armageddon mellé kínálnak ők hallgatnivalót.
  A black és death metal elemekkel dolgozó, 2006 óta építkező zenekar a kontinensnyi ország leginkább brutális exportcikke a Mad Max franchise óta. Olyan nagyágyúk oldalán koncerteztek, mint a Cannibal Corpse, a Slayer, a Kreator, a Lamb Of God és a Killswitch Engage. Legütősebb dalaik, köztük a Reign of Darkness, az Atonement, a Prest Strain of Hate vagy a Puppet Master klasszis nótákká vált a hallgatóság körében. Legfrisseb klipjük a Blood Throne
  
  
  
  A lezárás időszakát a csapat a megszokottnál is elszigeteltebben vészelte át: a gitárosok a megalakulásuk óta először tették félre a hangszerüket, méghozzá rögtön két teljes évre. “Sean és én két évig hozzá sem nyúltunk a gitárhoz – mondta Marsh. – Igazán felszabadító élmény volt, ami már az izommemóriánkat is érintette. Amikor visszatértünk, a kezünk valahogy másképp kezelte a hangszert, ami igazán könnyűvé tette, hogy újragondoljuk a Thy Art Is Murder hangzását. Megpróbáltunk új dimenziókat nyitni: az egész csak egy szűk paradigmaváltással indult, de végül teljesen új világokat fedeztünk fel.
  
  Az eredmény az idén megjelent hatodik nagylemez, a Godlike, ami sosem látott dinamikával és hangzásbeli mélységekkel bír, megőrizve az intenzív és pörgős zenehallgatási élményt. A lemez mellett a csapat a koncertezésbe is nagy lendülettel tért vissza: Melbourne-ben vették fel a Hate lemez kiadásának 10 éves évfordulóját ünneplő turnéjuk egyik koncertjét, The Agressions Sessions címen.
  
  Az ausztrálok 2020-as budapesti koncertjéhez hasonlóan ezúttal is velük tart a Fit For An Autopsy. Ez nem véletlen, ugyanis a New Jersey-ből indult, hat tagú csapat egyik gitárosa az a Will Putney, aki egyben a TAIM producere és hangmérnöke is.
  A Fit For An Autopsy rendkívül technikás, mesteri hangszeres megoldásokkal előadott, a death metal nyomasztó erejét és a hardcore intenzitását egyaránt magába foglaló, egyszerre elvont és dallamos hangzású zenét készít. 2011-es első lemezük, a The Process of Human Extermination óta a csapat lemezről lemezre biztosította helyét a post-deathcore színtéren. A lezárások alatt született meg az Oh What The Future Holds album, amit a Far From Heaven című kislemezzel mutattak be.
  
  
  
  „A világ ma nyilvánvalóan elég távol áll a mennyországtól – utal a zenekar a dal címére. – Az intézmények és az emberek is ki vannak használva, és egy hatalmi harc folyik a pozícióban lévők és a többiek között. Mindig is szerettem azt, ahogy az agresszív zene elgondolkodtat. Éppen ezért fontos, hogy legyen üzenete a dalainknak. Így talán mindenki végiggondolja azt, amit mondunk, és megvizsgálja, hogy rá vajon érvényes-e, esetleg megkérdőjelez pár dolgot az életében. Vagy… egyszerűen csak segítünk kiengedni jó sok dühöt és feszültséget. Ezzel is teljesen boldog vagyok.”
  
  A turné harmadik zenekara a Whitechapel, amely 2006-ban indult az amerikai délről, Knoxville városából. A deathcore zenekar 2019-es, The Valley című lemeze, majd az ezt követő, 2021-es Kin témaválasztásában egyaránt az énekes, Phil Bozeman traumákkal terhelt gyermekkorát dolgozza fel. Egyik friss klipjük az I Will Find You.
  
  
  
  Az október 12-ei este negyedik szereplője a Spite, mely szintén az Egyesült Államokból, Észak-Karolinából érkezik a Barba Negrába.
   Darius Tehrani énekes elmondása szerint a négyes különleges, már-már kultusz mélységű kapcsolatot épített ki a hallgatókkal: „Mi vagyunk az ellenoldal, a kitaszítottak közössége, ahol a társadalomból kirekesztettek gyűlnek össze. Olyanok, akik felvállalják, hogy kicsodák igazából, és nem csak azt teszik, amit mondanak nekik. Mi azt mondjuk az embereknek, hogy lehet dühösnek lenni. Sosem finomítgattuk a dalszövegeinket. Nincs határa annak, amit kimondhatunk, vagy ahova a zenénk eljuthat.” Tavalyi lemezük a Dedication To Flesh, melyről a Caved In videója itt nézhető meg:
  
  
  
  Concerto Music bemutatja: Godlike EU Tour ’23
  2023. október 12., csütörtök 17:30
  Budapest, Barba Negra Red Stage
  Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy, Whitechapel, Spite koncertek
  
  Belépő: elővételben 10.900 Ft, a koncert napján 11.900 Ft. Balkonjegy 12.900 Ft
  
  Jegyek kaphatók a jegy.rock1.hu
  https://jegy.rock1.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bérczesi róbert    thor    Északi támpont egyesület    greg bennick    edith piaf    morcheeba    city of echoes    talentométer    kaptár    crazy mama    billy lunn    over promises    general surgery    the stone roses    easy a    paul walker    agatha christie    tegnapután    ivan & the parazol    the cribs    jesse eisenberg    sherlock holmes    the rotted    tornűr    alvin lee  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!