hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
film [dvd film]  2023. augusztus 31. csütörtök   06:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Spanyol filmekkel érkezik ősszel a Pannónia, kezdésképp az Altatódallal


  Az elkövetkező hetekben több spanyol alkotást is mozikba küld országosan a Pannónia Entertainment, melyek közül szeptember közepén az Altatódal nyitja majd a sort.
  
  A Pannónia háza táján nem telnek eseménytelenül a napok és az Art+ Cinema augusztus végi újranyitása után – immár háromtermessé bővítve a frissen felújított filmszínházat – csak még jobban megnyílnak a kapuk az egzotikusabb filmélményt nyújtó mozgóképeknek. Részben ennek jeléül a kiválasztott mozik országszerte műsorra tűzhetnek majd több, spanyolországi filmet szeptember közepétől, melyek közül az első az Altatódal lesz 14-étől.
  
  Amaiának (Laia Costa) és Javinak (Mikel Bustamente) most született gyereke, még csak ismerkednek a szülői szereppel, a kihívás pedig nagyobb, mint gondolták. A friss anyuka fél, hogy nem tud helytállni, és mivel párja egy munka miatt hetekig távol van, úgy dönt, átmenetileg visszaköltözik a kedves tengerparti baszk faluban élő szüleihez (Susi Sánchez és Ramón Barea), hogy megossza velük a kisbaba gondozási feladatait. Amire azonban nem számít, hogy bár édesanya lett, ősei viszonylatában továbbra is csak gyerek.
  
  A Kedves kém című dokumentumfilm és a szintén Oscar-jelölt A lehetetlen producerei adták meg Alauda Ruiz de Azúának a lehetőséget első nagyjátékfilmjének megrendezésére, akit korábbi rövidjei alapján még a Variety is kiemelt egyik cikkében, melyben a jövő nagy rendezőtehetségeit vizsgálták. A főszereplő Laia Costát többek között az egysnittben leforgatott, 2015-ös német Victoria címszerepéből ismerhetik a nézők, míg az anyját játszó Susi Sánchez Pedro Almodóvar egyik állandó, veterán színésztársának számít, akivel legutóbb a 2019-es Fájdalom és dicsőségben dolgozott együtt, de epizódszerepelt a Netflix-es A nagy pénzrablásban is. Ott, ahol Mikel Bustamentét több, mint egy tucat részben is látni lehetett, s noha itthon talán a legismeretlenebb négyük közül, Ramón Barea munkássága se feltétlen kerülte el a spanyol filmek hazai kedvelőit.
  
  A 104 perces alkotás hiteles és érzékeny portré egy családról. Világpremierje a tavalyi Berlinalén volt, mozikba pedig több másik fesztivált megjárva került (a malagait meg is nyerte), idén februárban pedig a spanyolok Oscarjának megfeleltethető Goya díjátadón 11 jelöléséből hármat váltott szoborra a legjobb elsőfilmes, a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriákban.
  
  A Pannónia Entertainment gondozásában hazánkba tehát szeptember 14-én országosan érkezik feliratos változatban. Azonban az Altatódal csupán csak a kezdet és októberben újabb spanyolajkú alkotások kapnak majd bemutatókat, így készülhetnek az ibériai filmművészet után rajongók, mert lesz miért moziba menni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jonathan nolan    oliver stone    novarock 2012    tolcsvay lászló    think again    smici 50    into darkness    headstock    eric martin    general surgery    editors    danny devito    bermuda rock band    oliva    hugh jackman    sötét zsaruk    betraying the martyrs    almost failed    skalar music hungary    első osztályú vidéki srácok    architect    neurasthenia    till we drop    esclin syndo    sonata artica  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!