hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2004. december 16. csütörtök   14:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pararadio
Reggae Xmas
2004. December 19. Trafó

  Program:
  20 órától kapunyitás
  21:00 Afrikai táncshow : NDomboló tánc együttes
  22:00 Re-G (roots reggae) zenekar élő koncert
  23:30 Zagastic (reggae) zenekar élő koncert
  01:30 Tribe of Judah Sound System
  
  RE-G
  Az 1999 őszén alakult Re-G a reggae-műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki céljául. A 70-es és 80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze az akkori Re-G zenekart. Első lépéseit olyan ügyesen tette a zenekar, hogy a Sziget Fesztivál Afrika színpadán a közönség már hallhatta reggae zenéjüket 2000 nyarán.
  
  2001 tavaszától a CDFŰ Teázó rendszeres fellépői közé tartozott a zenekar. A Ladánybene 27 sorozatos meghívásait követően a Re-G bekapcsolódott a honi reggae-vérkeringésbe.
  
  A 2001-es Sziget-fesztiválon több száz nézőt szórakoztatott a zenekar.
  
  Vidéki fellépések közül a Miskolci Egyetemen tartott
  koncertek a legjelentősebbek. A lelkes miskolci közönség közreműködésével a zenekar az Egyetemi Napok érdekes színfoltjává vált.
  
  2001. szeptemberétől a Marczibányi Téri Szabadidőközpont alagsorában kialakított Rézmál Kávézóban tartanak nagysikerű bulikat; immár klubszerűen, havi rendszerességgel.
  
  A 2001. év végén a Rézmál közönsége élvezhette a honi reggae élet kiválóságainak koncertjét, ahol az Lb27, a Reggaester és a Re-G adott színvonalas koncertet. A koncerteket követően a három zenekar közös zenéléssel búcsúztatta az óévet.
  
  Az első televíziós szereplés 2002 áprilisáig váratott magára. Ekkor a zenekar Jamaica című slágerével szórakoztatta az MTV 1 nézőit.
  
  A Spring Reggae Jam 2002 a Re-G zenekar koncertjével kezdődött. A fellépés sikerét jelezte, hogy a Re-G meghívást kapott Szlovákia egyik legjelentősebb ska-reggae zenekarától a Polemic től. A koncert és a Mala Fatrában tett kirándulás felejthetetlen élményével gazdagabban tért haza a zenekar Terchováról.
  
  2002 nyarán a Zöld Pardonban, a komáromi Ladánybene Táborban, a Sziget Fesztiválon és a szlovákiai Sahy-ban adott a Re-G nagyobb koncerteket.
  
  A Tesó film rendezője az egyik filmbéli Duna parti jelenethez a Re-G Nem kell más című dalát választotta. A filmet 2003 tavaszától láthatja a magyar közönség a nagyobb mozikban.
  
  A koncertek sikerein felbuzdulva szeptemberben hosszú hétvégét szervezett a Re-G barátainak, rajongóinak Városlődön (Veszprémhez közel). Reggae zene szólt a DJ-k korongjairól, koncertezett a banda és mókás vetélkedők szórakoztatták a hétvége résztvevőit.
  Az őszi klubélet a Rézmál Kávézó koncertjeivel indult. A Trocadero közönsége tüzes Re-G koncertek fül- és szemtanúja lehetett.
  
  2003 évben jelentős tagcserék történtek a zenekar életében. Egy ütőképes demo felvételét követően újabb nemzetközi meghívásnak készül eleget tenni a zenekar. Június közepén Prága közelében egy nemzetközi reggae fesztiválon Szlovákia, Lengyelország, Ausztria, Németország, Csehország jelentősebb reggae zenekarai és a Re-G szórakoztatják az előzetes becslések szerint mintegy 3 000 - 4 000 reggae rajongót.
  
  A zenekar repertoárja folyamatosan bővül. Steel Pulse , Alpha Blondy, Israel Vibration, Culture, Bob Marley dalai egészítik ki a saját számok listáját.

  Zagastic
  A pécsi illetőségű, héttagú Zagastic zenekar már jó két éve szédíti a helyi és más városbéli klubok lazulni vágyó közönségét. A kezdetben Bob Marley dalokat táncos, rap-es, acid-jazzes jam-session-ökbe építő formáció számos hazai reggae-esemény visszatérő fellépője. Műsorukban a roots-klasszikusok mellet számos kortárs előadótól is interpretálnak, mint például Erykah Badu, Gentleman, az Abakush vagy az Israel Vibration.
  
  Tribe of Judah Sound System
  Kezdeti éveiben, a 90-es évek közepe tájékán még nem volt több puszta útkeresésnél, amelynek irányt, az akkoriban erősen roots reggae-re beállítódott LB27 adta. Ebben a jóformán egyetlen reggae-közegben került képbe Petővári Péter (selector Áfonya), akivel hamarosan elindítottak egy rádió műsort a Fiksz rádióban. Majd a műsor köré csoportosuló zenekedvelőkből megalakult a Kannabisztró, majd a Rasztaműhely sound system Mohos Andrással (El Bandy a.k.a. AndRaas) kiegészülve, aki Brazíliában szívta magába a piros-sárga-zöld ritmusokat. Először az LB27 Reggae Sound System oldalán küzdöttek az álvalóság ellen, jobbnál jobb nótákat töltve a hangszórókba. A gyökerektől kezdve a legfrissebb dancehall hajtásokig. Később megalakult Mohos által kieszelt az X-beat digital Sound System, és a Dancehall.hu-val párhuzamosan futó, nagy sikerű DreadSlukk honlap is. Majd a csapathoz csatlakozott az ifjabb generáció egyik lelkes tagja Fulmer Tamás (JAHfar a.k.a. Ana Nasman) személyében, akinek friss energiáival összetapasztották egy minden eddiginél nagyobb szabású csoporttá a Tribe of Judah Sound Systemet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 douglas mccarthy    red square scenario    autopsy    dilis    sexepil    nuclear beast    obsidian kingdom    esti kornél    urma    fatal error    damnations day    circle ii circle    red hot chilli peppers    disturbed    ramones    super 8    mr. bean    rose tattoo    sebastian bach    solution    kenneth branagh    zach galifianikis    satelles    julian sas    kállai jános  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!