hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2023. július 20. csütörtök   06:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Underground Zajok a Mátra sűrűjében
2023.augusztus 16-19. Fekete Zaj Fesztivál a Sástó partján



  Egy hónap múlva már a Mátrában, az idilli Sástó partján élvezhetjük a zenei műfajok komplex sokféleségét a Fekete Zaj Fesztiválon. Barangoljunk együtt az underground ösvényein augusztus 16-19. között!
  
   A keményebb zenék rajongóinak kedvez a Zaj metalhangsúlyos nyitása – szerdán ránk nem jellemző módon homogénebb lesz a fesztivál programja, amit a Pelagic Records zenekarai biztosítanak kellemes post-rock, post-metal, doom és atmoszférikus hangulatú zenéikkel: fellép a The Ocean, a Messa és a NYOS is, majd egy noise rock / industrial kanyarral a HEALTH zárja a nagyszínpad programját. A Törzs új lemezen és egy doboscserén dolgozik, de a Zaj kedvéért megtörik a csendet, ráadásul a Delta színpadon teszik majd ezt. A keményebb hangvételt az Osztálykirándulás színpad ellensúlyozza viszonylag szélsőséges módon; itt többek között a kortárs hip-hop ügyet képviselő Bongorral és a magyar underground és progresszív zene egyik folyamatosan megújuló formációjával, a Tudósokkal is találkozhatunk. A fesztivál ikonikus színpadán, a Deltán eközben olyan izgalmas előadók mutatkoznak be, mint Elizabete Balčus a maga neo-pszichedelikus álompopjával.
  
  
  
   A csütörtöki napot szintén a Pelagic Records egyik előadója, az Årabrot teszi izgalmassá stoner/grunge/goth rock elegyével, mellette Celeste a súlyos kortárs post-metalt, a norvég multi-instrumentalista Sylvaine pedig black metalból táplálkozó atmoszférikus világát mutatja be. A Zaj programjában már évek óta hagyomány, hogy teret kapnak a keményebb, darálósabb magyar underground bandák is; idén ez inkább a hardcore műfajába tolódik el olyan előadókkal, mint az Anchorless Bodies vagy a BIPØLARIS, de mellette kicsit nu-metalosabb, indusztriálisabb hangulatok is bejönnek az Acid Empire és a S.N.O.T. által. A programot tovább erősíti a kultikus, szomorú zene egyik megtestesítőjeként számon tartott Leafblade, és a 30 éves múltra visszatekintő dark metal Reason is.
  
  
  
   Pénteken az Edges, a Ploho és a Boy With Apple egységes post-punk hangulatot teremt a Delta színpadon, miközben az Osztálykiránduláson a sötét elektropop dominál a Lengyelországban már óriásprodukciónak számító kortárs art pop Baasch, illetve a ’90-es évek goth-rock stílusában alkotó holland-magyar Light By The Sea előadásában. A nagyszínpadon két szomszédos ország, két egyformán legendás életutat bejárt zenekara, a Laibach és a és a Vágtázó Halottkémek találkozik, illetve idén is fellép a Zajon az Óperentzia. A súly és a darálás persze nem marad el, az este első felében a Darkmess, a Tiansen, a Cvlt of Grace és a Harmed üvölt majd az arcunkba, míg a másik felében a kissé letisztultabb dark zenék kapnak szerepet, mint az elektropop Beat Dis. A Kacsatónia és a Kilátó színpadokon mindeközben felváltva mennek majd a koncertek, fellép például a black metal Stoneblood, amit Czakó Dani a tragikusan elhunyt frontember hátrahagyott dalszövegei mentén épített fel, élőben pedig a Junkies legénységével visz színpadra.
  
  
  
   A magyar avantgárd metal ikonikus zenekara, a Thy Catafalque koronázza meg a szombati napot, mellette az attitűdben hasonló Autumn Nostalgie és Kalandra fokozza a hangulatot. Árnyalja a programot Zanias és a Hocico koncertje is, illetve merészen különbözik a programtól a piros maszk mögé bújó Hundred Sins. Az Osztálykiránduláson olyan indie zenékre táncolhatunk, mint a Mayberian Sanskülotts, vagy a retro futurista elektro mïus. A fesztivál egyik színfoltja lesz Eliën produkciója, aki a 4 nap alatt több helyszínen ad 6-8 fő számára zártkörű koncertet a saját furgonjában – mindezt megkoronázva szombaton egy, a Kacsatóniára kiterjesztett koncerttel. A Kilátónál nálunk áll össze újra az orosz pszichedelikus rock Lucidvox, illetve a tavaly közönségkedvenccé avanzsált Sturle Dagsland zárja az estét... ez már majdnem a teljes lineup, hamarosan érkezünk az utolsó bejelentéssel!
  
   A zenei program mellett idén is installációkkal, kóstolókkal, kiállítással, workshopokkal és további nappali programokkal várunk mindenkit, na meg a festői Mátra is kitűnő terepet ad a természetjárásra.
   A fesztivál előtt még kétszer találkozhatunk egy kis bemelegítésre: július 20-án a Dürer Kertben tartjuk az éves budapesti Warmupot, ahol az Actors, a Post Analog Disorder és a Man+Machine (DJ set) koncertjei mellett kötetlen főzéssel, merch cuccokkal és Mad In Black sörökkel is készülünk.
  
  Augusztus 5-én pedig a VALYO által átformált rakpartra szervezünk egy Fekete Zaj bulit; itt a Stone Sober, Sallai Laci, az Amber Smith és a Hundred Sins (DJ set) lép fel, valamint Borbás Robi (Grindesign) kiállításában is gyönyörködhetünk.
  A belépés mindkét eseményre ingyenes!
  
  Fekete Zaj Fesztivál
  
  2023. augusztus 16-19. Mátra, Sástó Kemping
  Négynapos bérlet elővételben 36.990 Ft
  Napijegyek elővételben 11.990 és 13.990 Ft
  
  Szállás



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 thirty seconds to mars    osonó poszáták    frenk    black procession    k.i.z.    hungarica    tarja turunen    world invasion    aerosmith    spelll    túl jó nő a csajom    emile hirsch    firewind    general surgery    titanic    szerelmek    scott pilgrim    roger faxon    edvin marton    stratovarius    murderdolls    les touffes kretiennes    kristen stewart    nicolas cage    cain  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!