hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. április 6. csütörtök   20:25
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Starset az Akvárium Klubban
2023. március 18. AKVÁRIUM KLUB

  Végre megrendezésre került a Starset zenekar budapesti fellépése, annyi várakozás és halogatás után. Az emberek érdeklődése kitartott, ugyanis teltházas volt a koncert. Kettő zenekart láthattunk a színpadon aznap este, a Smash Into Piecest és a Starsetet. Mindkét csapat futurisztikus, és már-már talán disztópikus aurával rendelkezik. Hogy hogyan repítettek el a jövőbe lentebb megtalálod.
  
  A kapunyitás 19:00. Tíz perccel később már körbe kanyargózott a sora az épületen belül, szinte emberi láncolatot formálva. Már ekkor gyanús volt a teltház mivolta. Teljesen megtelt a koncertterem, szinte mozdulni sem lehetett. Előzenekarok esetében nagyon ritka az ilyen fokú érdeklődés, de így biztosíthatja magának a legjobb helyet az ember.
  
  A Smash Into Pieces lépett először színpadra. A 2008-ban alakult svéd együttes hasonló vonalon mozog, mint a Starset, ezért tökéletes ráhangoló zenekarnak bizonyultak. A banda tagjai Chris Adam Hedman Sörbye (vokál), Benjmain Jennebo (gitár), The Apocalypse DJ (dobok), és Per Bergquist (gitár). A dobos egész koncert alatt egy világító maszkot viselt, ami váltotta a színét, így az arcát nem lehetett látni az előadás közben. Ez a digitális kiegészítő nagyban rásegített a futurisztikus megjelenésre. Összesen hét dalt hallhattunk tőlük ezen az estén. Az első a Wake Up volt, ami önmagában ébredést jelent, és nem maradt utána álmos senki. Második a Glow In the Dark, azaz fény a sötétben, amire a világító maszk jutott az eszembe. Utána a Let Me Be Your Superhero, a Sleepwalking, a Running Away From Home, a Vanguard, és végezetül a Boomerang, amely képes komoly daltapadást okozni. Kettősség van a disztópikus/futurisztikus kép és a zenéjük között, hiszen az utóbbi inkább a klasszikus rock felé hajaz.
  Amikor a Starset került sorra, már egy tűt nem lehetett volna leejteni a koncertteremben. A 2013-ban alakult zenekar hamar belopta magát a közönség szívébe olyan sikerekkel, mint a My Demons vagy a Monster. A zenekar tagjai Dustin Bates (vokál, billentyű, gitár), Ron DeChant (basszusgitár, billentyűk, háttérvokál), Brock Richards (gitár, háttérvokál) és Adam Gilbert (dobok). Az esti setlist 16 produkcióból állt – igazán hosszú koncertnek lehettünk tanúi. A nyitány a Carnivore volt. A zenekar összes tagjának kicsi világító pont volt az arca oldalán, ami váltotta a színét. Később kaptunk is magyarázatot, mit akar ez szimbolizálni. Manifest, Echo, Trials, Icarus, Unbecoming, és az ikonikus Monster következett. A közönség visszafogottan, de láthatóan jól érezte magát. Kicsit olyan érzés volt, mintha a Starset egy időgép segítségével tért volna vissza hozzánk koncertet adni. Az előadás fele körül levetítettek egy disztópikus kisvideót arról, mit szimbolizálnak a pici ledek. Egy gondolatserkentő szerkezet, ami a jövőben létezhet, képpé alkotja a képzeletet. A túlontúl nyájas hangú kommentátort statikus recsegés hasította félbe, és ekkor tért vissza a zenekarunk, immár szkafanderbe öltözve. Elhangzott még az It Has Begun, a Satellite, a Ricochet, az Infected, a The Breach, a Die For You, a Devolution, az Earthrise, és végezetül a My Demons. Aki eljött aznap, részese lehetett egy utazásnak a jövőbe és a múltba is.
  Összességében érdekes és egyedülálló élmény volt, amire megérte várni. Reméljük, legközelebb hamarabb elér hozzánk a jövő! :)


Kulcsszavak:
  starset     smash into pieces 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Starset – Horizons Tour – Smash into Pieces Tour 2023

Amaranthe, Sonic Syndicate, Smash Into Pieces

Amaranthe, Deals Death, Smash Into Pieces

A Concerto Music bemutatja:The Invincible Tour 2014 - Amaranthe, Deals Death, Smash Into Pieces

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

STARSET - 2023. március 18. AKVÁRIUM KLUB - HORIZONS 2022 UK/EU TOUR

SMASH INTO PIECES - 2023. március 18. AKVÁRIUM KLUB - HORIZONS 2022 UK/EU TOUR
 kapcsolódó videók: 

STARSET
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dynamite    kukovecz gábor    ryan phillippe    the get up kids    demonical    the agonist    beri ary    crescendo    diamond edge    civil war    falka    female metal voices    josé carreras    robert downey jr.    penélope cruz    stesztay dávid    narnia    artifact    dark tranquillity    barba negra    carlos santana    laibach    john sykes    privilegivm    dark tranquillity  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!