hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. április 3. hétfő   04:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Flogging Molly az Akvarium Klubban
2023. június 14. Akvárium klub



  Ha szereted a kelta punk és igazi ír kocsmazenét, akkor ne hagyd ki a Flogging Molly koncertjét, ami 2023. június 14-én lesz az Akvárium klubban Budapesten. Ez az ír-amerikai együttes a zenei stílusukkal és élő fellépéseikkel már régóta a világ egyik legjobb koncertshow-jának számítanak. A Flogging Molly zenéje tele van energiával, szenvedéllyel és remek dalokkal, amelyeket nem lehet nem imádni.
  
  Immáron nyolcadik alkalommal látogat el hozzánk a celtic punk nagyágyúja, a Flogging Molly. Mindig nagy öröm látni a Flogging Molly népes csapatát. A jeget a 2006-os Sziget fellépésük törte meg, ahol hatalmas sikerüket a színpad előtti porfelhőben lehetett mérni. A hazai menetelésük két évvel később folytatódott, amikor a Molly legénysége ismét a Sziget vendége volt, majd a rákövetkező 2009-es év forró júniusában az A38 mélyét döngölték a talpak, olyan örökbecsű dalokkal, mint a Requiem for a Dying Song, a Drunken Lullabies, vagy éppen a Tobacco Island. Ezek után, mint a jó szellemek, visszajártak a Szigetre, mindig csak páratlan években. 2011 és 2013 között folytatták menetelésüket, és csalódást garantáltan nem okoztak, hiszen programjukban minimális változtatással éltek, hiszen az előbb említett dalokon kívül hallhattuk a Float, a Requiem for a Dying Song, vagy éppen a The Seven Deadly Sins című dalokat.
  Az igazán forró hazai fellépéseik folytatódtak a 2015. júliusi Baba Negra Trackban, majd a 2019-es Budapest Parkban, ahol az elmaradhatatlan ivásra serkentő dalok mellett többek között elhangzott az If I Ever Leave This World Alive, a Life Is Good, vagy éppen a Life in a Tenement Square.
  
  
  
  A Flogging Molly show folytatódik, immáron az Akvárium Klubban, ahol minden adott, hogy egy igazán veretes Flogging Molly bulin csapassunk egy hatalmasat. A nevezetes dátum 2023. június 14., Akvárium Klub.
  
  A Flogging Molly egy olyan zenekar, amelynek zenéjében az ír kelta hagyományok találkoznak a punk rock energia és lázadásával. Az eredmény pedig olyan, mintha a pogózók körében elszabadult volna egy nagy ír táncház. A koncerten garantáltan nem lesz időd unatkozni, hiszen a zenekar fergeteges hangulatot teremt, és olyan dalokat szólaltat meg, amiket mindenki ismer, és nem tudja nem énekelni velük.
  A Flogging Molly zenéjében az ír vérmérséklet és a whiskey fűszeres íze keveredik, és ez az egyedi ízvilág jelenik meg a szövegeikben is. A zenekar tagjai mély tisztelettel viszonyulnak az ír hagyományokhoz, és ezt számos dalaikban meg is jelenítik. Az egyik legismertebb slágerük, az Drunken Lullabies, amelyben a whiskey és a barátok fontosságáról énekelnek, tökéletesen megtestesíti ezt a hangulatot.
  
  A Flogging Molly kelta-punk rock zenekar, amely 1997-ben alakult Los Angelesben. Az alapítók között találjuk Dave Kinget (ének, gitár), Bridget Regant (hegedű, tin whistle), Dennis Caseyt (gitár), Matt Hensleyt (harmónika), Nathen Maxwellt (basszusgitár). A zenekar zenéjében az ír népzene, punk rock és rock and roll hangzásai keverednek. A szövegek általában olyan témákat érintenek, mint az ivás, a szerelem, a vallás, a politika és az ír kultúra.
  
  
  
  Az első albumuk, a Swagger 2000-ben jelent meg, és azonnal nagy sikert aratott. Az album dalai közül az Salty Dog, Selfish Man és Black Friday Rule szerepelnek a legnépszerűbbek között. A Swagger album után a Flogging Molly világszerte turnézni kezdett, és hamarosan az egyik legnépszerűbb élő előadóvá vált.
  A zenekar 2002-ben adta ki második albumát, a Drunken Lullabies-t, amely még nagyobb sikert hozott számukra. Az album dalai közül a Drunken Lullabies, a What´s Left of the Flag a legnépszerűbbek. A Drunken Lullabies album a Flogging Molly védjegyévé vált, és azóta is az egyik legnépszerűbb albumuk.
  A csapat harmadik albuma, a Within a Mile of Home 2004-ben jelent meg, és tovább növelte a zenekar rajongóinak számát. Az album dalai közül a Factory Girls, Whistles the Wind és a Seven Deadly Sins a legismertebbek. Az Within a Mile of Home albumon a zenekar a saját életéből merített ihletet, és a szövegek sokkal személyesebbek, mint az előző albumokon.
  A sort a 2008-ban adta ki a Float című negyedik albumát, amely továbbra is nagy sikert aratott. Az album dalai közül a Punch Drunk Grinning Soul, Requiem for a Dying Song és a The Story So Far a legismertebbek. Az Float albumon a Flogging Molly a világpolitikára és a társadalomra vonatkozó szövegeket írt, és a zenekar aktivizmusáról tett tanúbizonyságot.
  
  
  
  Az ötödik albumuk, a Speed of Darkness 2011-ben jelent meg és a sikerük töretlen maradt. Az album dalai közül a címadó a Speed of Darkness, a Revolution és a Saints & Sinners emelhető ki.
  A Flogging Molly hatodik albuma, a Life is Good 2017-ben jelent meg, és sikeres volt az eladások tekintetében. Az Life is Good albumon a Flogging Molly újra a személyesebb témákat érintette, és sok dalukban visszatértek az ír népzenei gyökereikhez. Az album dalai közül a The Hand of John L. Sullivan, Life is Good és Reptiles (We Woke Up) a legnépszerűbbek. Legutóbbi, hetedik stúdióalbumuk, az Anthem 2022 szeptemberében jelent meg, amely az első stúdióalbumuk a Life is Good című 2017-es album óta.
  
  
  
  A Flogging Molly továbbra sem ül a babérjain, mivel alig egy hónapja jelentettek meg egy új EP-t Til The Anarchy´s Restored címmel a Rise Records kiadónál. Az EP egy új dalt tartalmaz (a címadó számot) és két élő verziót a Drunken Lullabies és What´s Left of the Flag dalokból, amelyeket Steve Albini rögzített az Electrical Audio-ban a 2022-es Anthem album felvételei során.
  
  
  
  Ha szeretnél egy felejthetetlen élményt átélni, akkor jegyezd fel a naptáradba a Flogging Molly koncertjét, amelyet 2023. június 14-én tartanak az Akvárium klubban! Habár a koncert időpontja még messze van, érdemes minél hamarabb megvásárolni a jegyedet!. Ha pedig még nem ismered a Flogging Molly zenéjét, akkor most itt az ideje, hogy megismerkedj velük, és felkészülj a koncertre!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 harlott    hellripper    nils petter molvaer    alvin lee    axl rose    the tourist    futurspektiv2    eyes set to kill    profane omen    existance    kettőnégy    bruce dickinson    agent steel    hopes die last    steve lukather    sziget 2013    1349    greg bennick    Óriás    doherty    rhapsody    blind myself    solefald    mission: impossible ghost protocol     ivan &the parazol  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!