hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2023. március 30. csütörtök   06:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára


  A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ online adománygyűjtést élő jótékonysági aukciót szervez a török földrengés áldozatainak megsegítésére. Az online adománygyűjtéshez a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói 100 tervezőgrafikai alkotást ajánlottak fel. A többségében dedikált, egyedi művészeti alkotásokhoz bárki hozzájuthat, aki – egy aukciókhoz hasonlóan – a leggyorsabban adakozik.
  
  Februárban Törökországot példátlan mértékű földrengés rázta meg, a történelem során ez a földmozgás egyike azoknak, amelyik a legtöbb halálos áldozatot követelte. A természeti katasztrófába több, mint 50.000 ember vesztette életét, 2 millió ember vált otthontalanná, 230.000 épület sérült meg és 30.000 dőlt össze. 1,5 millió ember jelenleg is sátrakban, konténerekben él. A természeti katasztrófa Törökországban 13,5 millió embert érint.
  
  A Magyar Képzőművészeti Egyetem - a Sharity online adománygyűjtő alkalmazás támogatásával megvalósuló – jótékonysági kezdeményezésének keretében akár kisebb összegekkel is lehet segíteni a török katasztrófa áldozatait. Az adományozók 100 tervezőgrafikai műalkotásokhoz juthatnak hozzá, amelyek legtöbbje az alkotó kézjegyével van ellátva és legfeljebb 5 nyomtatott példány találhat belőlük gazdára az adománygyűjtés keretében. Annak, aki az értékes alkotások egyikéhez hozzá szeretne jutni, nem kell mást tennie, mint elsőként, egy összegben felajánlani az adott alkotás névleges értékét. Adományukért cserébe, ajándékba kapják a művet az MKE online adományozási akciójának április 20-i lezárását követően.
  
  A felajánlást tett sok neves, az MKE-n oktatóművész, mint Auth Attila, Lelkes László, vagy Rozmann Ágnes.
  
  Erős István a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: „Nyitott kapukat döngetett a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ, amikor megkeresett bennünket, hiszen az egyetem vezetősége már szinte közvetlenül a földrengés után elhatározta, hogy adománygyűjtést szervez az áldozatok családjai és a károsultak megsegítésére. Az egyetem aktív szakmai kapcsolatokat ápol a török képzőművészet képviselőivel, így még inkább kötelességünknek éreztük a segítségnyújtást. Ráadásul augusztusban részt vettem egy török művészeti biennálén, épp abban a tartományban, ahol később a földrengés lesújtott, emiatt különösen megrázott a katasztrófa. Ez az adományozás nemcsak a jótékonyságra ad lehetőséget, de összekovácsolja az egyetemi közösséget, s bizonyítja a művészet gyógyító erejét a hazai műkedvelő, műértő, műgyűjtő közönség számára is.
  
  Az MKE az online kezdeményezésen túl a teljes egyetemi közösséget bevonta a gyűjtésbe: az oktatók és aktív hallgatók mellett volt hallgatóink is folyamatosan ajánlják fel műalkotásaikat, amelyek egy valódi aukció keretében kerülnek hamarosan kalapács alá.
  
  Gülşen Karanis Ekşioğlu török nagykövet kiemelte: „A földrengés utáni időszakban a mi nagykövetségünk is igyekezett a sérültek sebeit gyógyítani, adománygyűjtési kampányt indítottunk Magyarországon. Hatalmas köszönettel tartozunk a Magyar Képzőművészeti Egyetemnek, akik segélykérésünkre első szóra megszervezték ezt a különleges jótékonysági adományozást. Hiszünk a művészet egyesítő és gyógyító erejében. Reméljük, hogy minden adománycsepp egy hatalmas óceánként gyűlik össze, ami reményt ad a túlélőknek, hozzájárul a gyógyulásukhoz és segít nekik visszatérni az életbe.”
  
  A Yunus Emre Török Kulturális Intézetnek 58 kulturális központja található meg szerte a világon, Budapesten 2009 óta működnek. Elsődleges céljuk a török kultúra és művészet népszerűsítése. A török nyelvoktatás mellett kiemelt feladatuk a különböző országok oktatási intézményeivel folytatott együttműködések kialakítsa, támogatása.
  
  A Sharity app a hazai adományozási kultúra javítása érdekében jött létre, a felületen a felhasználók jutalékmenetesen választhatják ki a támogatni kívánt jótékonysági területet és néhány kattintással már adakozhatnak is.
  
  A Magyar Képzőművészeti Egyetemáltal szervezett jótékonysági adományozáson és az aukción befolyt teljes összeg a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségén keresztül jut el a Török Köztársaság Belügyminisztériumának Katasztrófa- és Veszélyhelyzet Kezelési Elnökségéhez, akik a helyi segítőakciókat koordinálják.
  
  Az adományod 100%-ával a török földrengés-katasztrófa károsultjait támogatod. Adakozz most, és kattints.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 black breath    the moog    halloween    christian epidemic    péterfy bori    magna cum laude    psycroptic    like a strm    charlie st. cloud    vio-lence    good charlotte    lajkó félix    brutal assault    good knives    death valley screamers    einherjer    sonisphere    halflives    kristin davis    hollenthon    sons of apollo    bad wolves    julio iglesias    millenáris    psycho mutants  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!