hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2004. november 30. kedd   16:41
nincsen hozzászólás

szerző: dancehall
Pellepelle’s Dancehall Fever Xtravaganza! Mono& Nikitaman (D), Soundsgood Intl. (A / D), Love Alliance
2004. december 3., péntek, Trafó Bár Tangó

  A soron következő dancehall fever xtravaganza vendégei ismét Ausztriából és Németországból érkeznek. A Düsseldorfban élő osztrák származású énekesnő, Mono és a jelenleg szintén ott élő holland születésű előadóművész, Nikitaman először lép fel Magyarországon. Az őket kísérő patinás Soundsgood soundsystem 2001-ben járt már nálunk. Az est házigazdája, mint minden pénteken, ezúttal is a Love Alliance, Magyarország vezető dancehall-reggae soundsysteme.
  
  A fellépőkről bővebben:
  
  Mono a linzi születésű sokoldalú művésznő a német nyelvterület reggae/ dancehall világának egyik kimagasló egyénisége. Az 1975-ben született Mono már karrierje elött is hosszú éveket töltött a zene világában, korábban inkább a háttérben volt aktív.
  
  A tanult divattervező, Mono már egész fiatalon bekerült a linzi hiphop és drum & bass világba. Késöbb Bristolban töltött egyetemi évei alatt került kapcsolatba az ottani jamaikai közösséggel, és itt fedezte fel szenvedélyét a reggae és dancehall kultúra iránt.
  
  Itt szerzett benyomásaival felvértezve, hazatérte után nyomban csatlakozott a szintén linzi gyökerekkel rendelkező Soundsgood International-hoz, ahol mint selectress (dj), és mint deejay (mc) is hamar kivívta a massive (a rajongó-közönség) szimpátiáját. Majd ismét változás következett életében: San Francisco-ba költözött, ahol dokumentumfilmet készített az ottani hiphop kultúráról és életről.
  
  Ismételt hazatérése után megállapodni látszik: a jelenleg Düsseldorfban élő művésznő legutóbbi éveit teljességgel zenei karrierjének rendeli alá. Önálló előadóként, illetve Nikitaman partnereként rengeteg koncertet és fellépést tudhat maga mögött, kisebb kluboktól kezdve a legnagyobb európai fesztiválokig.
  
  2002 óta saját kisérőzenekara van a Soul Fire. Mono diszkográfiája figyelemre méltó: eddig 6 kislemeze jelent meg, számos válogatáson találkozhatunk nevével, első albuma Nikitamannal közösen 2004-ben jelent meg a Rootdown Recordsnál.

  Nikitaman
  
  Nikitaman a német Dancehall és Reggae scene egyik legismertebb figurája. Az 1974-ben született holland művész már több éve Düsseldorfban él, és hosszú kacskaringós karrierre tekinthet vissza.
  
  A korábbi házfoglaló aktivista és punk Nikitaman utcazenészként kereste meg kenyerét, képzett muzsikusként számos zenekar dobosa volt, míg meg nem fertőzte a reggae-vibe.
  
  Nem telt sok időbe, míg Nikitaman neve ismert lett a német soundsystem világban. Hamarosan a hamburgi Everlast Soundstation oszlopos tagjává vált, akikkel bejárta egész Európát, később ő is a Soundsgood International mikrofonjához váltott.
  
  Innen egy lépés volt az előadói karrier, ma elképzelhetetlen a német dancehall Nikitaman nélkül, akit robbanásig feszült előadásmódja miatt egyszerűen csak német energia-istennek titulálnak. Egy évben több, mint 150 előadása koncertje van olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Far East, a Germaicans, a Monster Riddim, vagy a One Drop. Jelenlegi állandó zenekara a Soul Fire.
  
  Közös fellépésekre tekinthet vissza olyan nemzetközi (jamaikai) sztárokkal, mint Beres Hammond, Glen Washington, Eak a Mouse, vagy Luckie D, sőt a T.O.K.-val és Cecile-el közös turnét is folytatott Európában.
  
  Az összes nagy európai reggae-fesztivál állandó fellépője. Szövegei nem mentesek a politikai és társadalom kritikus tartalmaktól, melyeket már több kislemez és válogatás is tartalmaz. Egy EP és maxi (Cecile-el közösen) után, bemutatkozó albuma (Monoval közösen) 2004-ben került a boltokba és Rootdown Recordsnál jött ki.

  Soundsgood International
  
  Ausztria legrégebbi, legpatinásabb és máig legnevesebb soundsysteme a Soundsgood. Munkáját már jóval korábban megkezdte mielőtt a dancehall kisebb divattá vált volna. Tagji Linzből, Bécsből és Münchenből kerülnek ki. Állandóan úton, party-ról party a reggaeért, bejárták már egész európát, sőt tavaly egy közép-amerikai turnét is lefolytattak. Különösen népszerűek Ausztria mellett dél-Németországban és Olaszországban. Dubplate gyűjteményük lenyűgöző, mixtape-jeik legendásak és rádióműsoruk az egyik legnépszerűbb reggaeműsor Ausztriában.
  
  Eddig egyszer jártak Magyarországon, még 2001-ben spontán tűntek fel egy ( a Zanzibárban) Love Alliance dancehallpartyn mély nyomokat maguk után hagyva. 3 év után itt az ismétlés, egy várhatóan forró hangulatú dancehall fever-en Mono & Nikitaman és a Love Alliance oldalán!
  
  Dancehall Fever
  
  A dancehall fever a Love Alliance heti dancehall-reggae klubsorozata a Trafóban. A premier 2003 októberében volt, azóta több, mint 40 pénteken töltötte meg a massive (a reggae rajongó-tábor) a klubot.
  
  A dancehall fever célja az eredeti jamaikai soundsystem kultúra meghonosítása, népszerűsítése Magyarországon a jelek szerint hangos sikerrel. Forró hangulat, gyomronvágó basszusok, kemény rap és csodálatos melódiák ez mind mind dancehall. Hétről-hétre. A klub állandó házigazdái, alapító Bosi mellett, jelenleg Dr.Dermot és Mc Kemon, valamint Zilio, aki a klub korai bemelegítéséről gondoskodik (early juggling: 22:00-23:30).
  
  A dancehall fever xtravaganza a klub nemzetközi rendezvényeit jelöli, melyekre 2-3 hetente kerül sor a dancehall fever berkein belül. Eddigi vendégeink voltak a Trafóban: Danny Rankin (A), Ganja Massive Soundsystem (CH), Bassrunner Soundtribe (A), Trenchtown Rockers (SER), Ohoroho (SLO), Stingray 45 Disco (D), Basstone Sound Control (D).
  
  Az xtravaganza sorozat most az eddiginél is nagyobb sebességre kapcsolt, a nemrégiben megnyílt Selekta Shop (nr.1 reggae speciál bolt Lázár utca 7.), a Pellepelle ruha, és örök támogató a Smoking-paper támogatásával minden eddiginél színesebb programot állítanak talpra.
  
  Az idei, 2005 májusáig tartó szezonban olyan vendégek szerepelnek majd a Trafó színpadán, melyek Európa-szerte szívesen látott vendégek. Lássuk a listát:
  
  Ill Inspecta & Bobby Buster & Pionear (D), El Condorsito (RCH) & Bassrunner (A)
  Real Rock Hifi (D),
  Supersonic Soundsystem (D),
  Such-a-Sound (D),
  Dj Illvibe (ex-Seeed-dj) & Eased (az egyik Seeed énekes)
  Raggamaffia feat. Danny Rankin & Mr Highhead (A),
  Soundbwoys Destiny (D)
  
  BELÉPŐ:1400,-



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Mono& Nikitaman

Dancehall

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 admiral’s arms    the sounds    marathon zenekar    ironman 2    windfall    anna&thebarbies    Ébredj velünk    alcest    watch my dying    ahumado granujo    superhero    zinfield    vulture industries    az utazás    ghost iris    guano apes    dead and divine    trail of tears    rob de luca    nils    desultory    szabad az Á    poem    the trade    heathen  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!