hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2023. január 30. hétfő   06:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
“Válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod” - új lemezzel jelentkezik a The Anahit


  A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő The Anahit elképesztően termékeny időszakát éli, most megjelenő #VÁLSÁGPOP című lemezük pedig egyfajta érzelmi hullámvasút. Egyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel, másrészt a motivációt egy egész különleges dolog, az egyre erősebb TikTokos közösségük adta hozzá. Az albumot február 11-én az A38 Hajón mutatják be.
  
  Ha úgy vesszük, a most megjelenő nagylemez egy izgalmas kísérlet eredménye. A tavalyi évben ugyanis a The Anahit zenekar frontembere, Csányi Rita egy rendhagyó kihívás elé állította magát: hétről hétre új dalkezdeményt mutat be a TikTokon. Innentől pedig a közönségre van bízva annak sorsa - arra azonban ők sem számítottak, hogy rövid úton többszázezer kedvelést gyűjtenek be a kisvideókkal. Rita erről a következőképp mesél:
  
  “Imádok minden hétre új dalt és új tartalmat létrehozni, nekem ez boldoggá teszi az egész életemet. Azt hiszem, ha bármikor erőlködnöm kellene, akkor az már nem tudna hiteles maradni. Nyilván előfordul, hogy egy dal nem úgy sikerül, de pont ez a lényege ennek a videósorozatnak, hogy nem kell, hogy minden tökéletes legyen. Elképesztően jó érzés ilyen erősen kapcsolódni a hallgatóinkhoz, abszolút figyeljük a reakcióikat. TikTok nélkül például sose derült volna ki, hogy tudok három nyelvű dalt írni.”
  
  A #VÁLSÁGPOP tehát egy dalcsokor, amiben keverednek a magyar, az angol és már a spanyol dalszövegek is, miközben olyan témákhoz nyúlnak, amik meghatározzák a hétköznapjainkat. Egyrészt megjelenik benne például az infláció, másrészt olyan trendi topikok is, mint a Netflix nagysikerű Wednesday sorozata.
  
  “Rengeteget olvasok, követem, hogy mi van a világban és Magyarországon. Például egy rosszabbfajta bulvár cikken úgy fel tudom húzni magam, hogy estére már kész is a dal. Mindig igyekszem naprakész lenni abban, hogy éppen mi foglalkoztatja az embereket. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen engem is pont ezek a dolgok érdekelnek. 2022-ben olyan érzelmi hullámvasúton voltam, hogy hihetetlen. Voltam nagyon boldog, erős, vidám és voltam duván a padlón is. Ez, és az aktualitás kötik össze a dalokat a lemezen.” - meséli Rita.
  
  Az album témáit alapvetően Rita hozta, a demo verziókat pedig a TikTok közösséggel osztotta meg. A neheze azonban csak ezután következett: a zenekar többi tagjával közösen tovább bontogatni az ötletet, és csapatmunkában befejezni a számot. Ennek eredményeként született meg a #VÁLSÁGPOP, ami egyfajta terápiás lemez is, de nem csak a zenekar számára.
  
  “Válság van, mindenki teljesen ki van bukva, mi pedig annyival tudunk segíteni az embereknek, hogy amikor a dalainkat hallgatják vagy a koncertjeinken vannak, akkor ki tudják adni magukból ezt a feszültséget, és mosolyt tudunk csalni az arcukra. Ezért válságpop: válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod.”
  
  Az anyagot február 11-én egy különleges koncerten élőben is meghallgathatjuk az A38 Hajón, ahol több meglepetéssel, izgalmas látvánnyal és olyan vendégekkel készülnek, mint egy amerikai tehetségkutatón a világ legjobb női basszusgitárosának kikiáltott Muck Éva és a Rap.hu 2021-es Female Battle Aréna győztese ESTHA B.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 audioplanet    vasko krapkata    keeper of dreams    another way    kiss    vexilium    moneyball    ego project    trousers    demi moore    the horrors    blood    susan tedeschi    skull fist    paul bettany    blasted mechanism    kerecsensólyom    shades of grey    jon lord    tyson    inception    christian epidemic    takács eszter    quimby    corrosion of conformity  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!