hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2022. november 23. szerda   07:02
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Petőfi Sándor előtt is tiszteleg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak


  Hatodik alkalommal rendezi meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyét. Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A 6. Filmteszt a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a költőhöz köthető filmalkotásokat is feldolgozza és legendás színészeink közt Bujtor István filmjeire is fókuszál. A játékba az elmúlt években közel 100 ezren kapcsolódtak be. Az első forduló február 22-ig tart online.
  
  Hatodjára is elindította legnépszerűbb edukatív versenyét a Nemzeti Filmintézet támogatásával a DUE Médiahálózat. A háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. A szervezők külön kérdéssort állítottak össze Bujtor Istvánról. A színművész, filmrendező neve összeforrt Ötvös Csöpiével, és olyan népszerű filmeket köszönhetünk neki, mint a Hamis a baba, A Pogány Madonna és Az elvarázsolt dollár. A Filmteszt további, idén 80 éves színésznagyságok előtt is tiszteleg, így szerepelnek a feladványokban Almási Éva, Béres Ilona, Ernyey Béla, Fodor Zsóka, Halász Judit A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak hatodik évada kiemelten foglalkozik a Petőfi-bicentenárium kapcsán a költőhöz köthető filmalkotásokkal.
  A játékban bárki részt vehet, a tesztet 2023. február 22-ig lehet kitölteni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről.
  
  A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, ami 2023. március 10-én lesz az Újpest Rendezvénytérben. A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes külföldi utazás, egy iPhone 13 szupertelefon, vagy egy Samsung Galaxy Note 20 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon lesz.
  
  A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak hatodik évada kiemelten foglalkozik a Petőfi-bicentenárium kapcsán a költőhöz köthető filmalkotásokkal. A játékosok így kérdéseket kapnak többek közt Jankovics Marcell János vitéz című animációs alkotásáról, Sándor Pál Vándorszínészek című romantikus road moviejáról és a Most vagy soha! című nagyszabású történelmi kalandfilmről, melynek nemrég fejeződött be a forgatása.
  
  A Nemzeti Filmintézet az Alapfilmek / Klassz program oktatási programja keretében ingyenesen teszi elérhetővé a János Vitézt a köznevelési intézményeknek és tematikus programot készít a márciusi döntő versenyzőinek.
  
  A szervezők külön kérdéssort állítottak össze Bujtor Istvánról. A színművész, filmrendező neve összeforrt Ötvös Csöpiével, és olyan népszerű filmeket köszönhetünk neki, mint a Hamis a baba, A Pogány Madonna és Az elvarázsolt dollár. A Filmteszt további, idén 80 éves színésznagyságok előtt is tiszteleg, így szerepelnek a feladványokban Almási Éva, Béres Ilona, Ernyey Béla, Fodor Zsóka, Halász Judit és Szilágyi Tibor színművészekre vonatkozó kérdések.
  
  Nagy Magyar Filmteszt



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 xiu xiu    robert downey jr    ticketexpress     christoph waltz    air    short sharp stock    untsoppable    chelsea grin    untsoppable    underworld 4    szemle    fifa    mindenki szereti a bálnákat    tony macalpine    the edge    code    rezet    sziget fesztivál    the get up kids    haemorrhage    leprous    sonny and his wild cows    bleubird    korzus    impro school  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!