hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2022. október 7. péntek   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Itt a Kerekes új koncertfilmje: Earth (Kopasz-hegy)


  A hollókői vár tetején forgatott Levegő, az egri Török Fürdőben rögzített Víz, és a Hortobágyi Nemzeti Parkban felvett Tűz után, itt a Kerekes új koncertfilmje, amely egyben egy 2,5 éves projekt záróeseménye is. A Föld a Tállya melletti Kopasz-hegy bányaterületén került leforgatásra a júniusi telihold fényénél.
   A koncertfilmek forgatásai 2020-ban kezdődtek a kétszeres Fonogram-díjas zenekar 25 éves jubileuma alkalmából, és az együttes különböző arcait, zenei útjait igyekeztek bemutatni a népzenétől a szabad improvizáción át a keleti hatásokig, és most a rockos energiákig. A Kerekes vendége az Earth-ben Baricz Gergő volt, akivel már több közös lemezfelvétel is született. A zenekar – többek között a videók zenei anyagával – november 23-án lép fel az a38 hajón.
  
  A négy lemezes sorozat minden része különleges napszakban (naplemente, éjszaka, holdfelkelte) játszódik, ám valamennyi közül a leginkább embert próbáló a Föld pirkadattól napfelkeltéig megvalósuló felvétele volt, amelyhez külön bányaengedély és munkavédelmi oktatáson kellett részt vennie a zenekarnak.
  
  Az élőben felvett koncertfilmek nemcsak helyszínben, hanem zenei stílusban is különböznek. A Tűz és a Víz teljesen akusztikus lemez. De míg a Víz türk népek zenéinek átiratait, illetve a zenekar keleti inspirációból született dalait tartalmazza, addig a Tűz - a saját dalok mellett - palóc, somogyi, gyimesi és moldvai népzenét tartalmaz.
  
  A Levegő és a Föld ezzel ellentétben a zenekar erősített hangján szólal meg, de ameddig a Levegő inkább a zenekar légiesen, könnyed dalait válogatta egy lemezre, addig a Föld a zenekart épp oly jellemző rockos, energiától fűtött zenéit tömöríti. A négy koncertfilm bemutatja Kerekes teljes zenei spektrumát, kreatív inspirációt merítve a négy őselem misztikus rezgéseiből. 
  
  Fehér Zsombor: „Az utolsó pillanatban egy elromlott aggregátor miatt majdnem meghiúsult 25 ember 4 hónapnyi munkája. Ezt a nyomást szerencsére a zenekar profizmusának köszönhetően át tudta hidalni és mindent elsöprő energiává alakítani. A film megismételhetetlen lett. A kérésünkre hónapokkal előre kiválasztott bányafal már elő volt készítve a robbantásra a felvétel hajnalán. Hálás köszönettel tartozom, hogy ez az óriási robbantás létrejött a zenekar kívánságára, és megismételhetetlenné tette a produkciót.”
  
  Fehér Viktor: „A forgatás éjfél után indult, és napfelkeltéig tartott. Valami lehetett a levegőben aznap, mert akkor vertük meg az angolokat 4-0-ra. Este 11 körül két felvezető autó kivezetett minket a bányaterületre, ahol olyan vaksötét fogadott minket, hogy lámpa nélkül semmit sem láttunk. Egy szabály volt: ne menj a fal közelébe, mert leomolhat. Szerencsére erre nem került sor, de így is érezni lehetett a feszültséget, hogy egy nem mindennapi helyen fogunk zenélni. Ennek ellenére a forgatóstáb, a színpadépítők, és a bánya munkatársai erőn felül teljesítettek, hogy nekünk már csak a zenére kelljen koncentrálni. Csak amikor feljött a nap láthattuk meg, milyen holdbéli tájon vagyunk a hegy belsejében.”
  
  A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metaldays    aerosmith    rubicon    mortillery    akkezdet phiai    dolhai attila    machinae supremacy    Ágens    abracadabra    timo tolkki    soulburners    curse this ocean    gm49    jorn lande    spielberg    markus schrodt    archaic    sounds of a playground fading    mr. papagiorgio    heights    ray davies    kamelot    rango    charred walls of the damned    the arusha accord  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!