hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [album]  2022. szeptember 15. csütörtök   06:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nyerteseket hirdetett az alkoss szabadon művészeti pályázat zsűrije


  A különleges meglátás mellett a kivitelezés módja és a színhasználat is számított a legjobb pályaművek kiválasztásánál
  
   A Budapest Parkban tartották múlt szombaton az Alkoss szabadon művészeti pályázat díjátadó eseményét. A nyolc legjobbra értékelt pályamű alkotója a Park nagyszínpadán vehette át nyereményét a zsűri tagjaitól. Öt alkotás képe napvitorlákra kerül majd, amelyeket öt hátrányos helyzetű óvoda udvarának árnyékolására ajánlott fel az egyik kiíró Vesta Home Zrt. A legjobb pályaművek eredeti darabjait október folyamán elárverezik, és a befolyt összegből fejlesztő eszközöket vásárolnak a kedvezményezett ovik számára.
  
  Lezárult az Alkoss szabadon pályázat első kiírása, amely a felhőtlen gyerekkor ábrázolását kérte az alkotó kedvű fiataloktól. A beérkezett nagyszámú pályaművet öttagú zsűri értékelte, akiknek nem volt könnyű dolga, miután nagyon sok izgalmas és a pályázat tematikáját remekül megragadó alkotás közül választhatták ki az általuk legjobbnak ítélt pályaműveket. Első lépésként minden zsűritag egyénileg bírált, majd az összesítés alapján a tíz legjobbnak választott munkát külön szempontrendszer alapján értékelték. A végső sorrend a következő jellemzők szerinti rangsorolás után alakult ki: technika és festésmód, színhasználat, témavilág, kompozíciós séma, egyediség, stílusnak megfelelő befektetett energia. A pályaművek többnyire akvarell technikával vászonra készültek, de akadt közöttük számos, papír alapra készült kiváló rajz is.
  
  „A Budapest Park azért vállalt aktívan szerepet a kezdeményezésben, mert a vendégeink nagy részét szólította meg a pályázat, és az ő kreatív alkotásra ösztönzésüket köthettük össze azzal, hogy rászoruló oktatási intézményeknek segítsünk” - nyilatkozott Gerendai Károly, a Budapest Park társalapítója.
  
  „Izgalmas időszakon vagyunk túl. Megannyi igényes és egyedi látásmódú pályamű született, amelyeken tükröződött, hogy sok kreatív energiát fordítottak az elkészítésükre. A mi munkánk itt még nem ér véget, hiszen szeretnénk mielőbb eljuttatni az ovik számára felajánlott napvitorlákat. Már most nagy kedvvel készülünk erre, egyúttal jövő tavasszal folytatni szeretnénk az Alkoss szabadon pályázatot egy újabb izgalmas témafelvetéssel a következő alkotóművész generáció számára” - mondta el a díjátadó után Horváth Norbert, a Vesta Home Zrt. tulajdonosa.
  
  „Szerintem ez a pályázat hatalmas lehetőséget adott a fiataloknak, hogy megmutassák a tehetségüket. Örömmel vettem részt a legjobb alkotások kiválasztásában, és bízom benne, hogy a jövőben is számos, hasonlóan inspiráló kezdeményezés indul, illetve folytathatjuk a most megkezdett munkát a fiatal művészek felkutatásáért” - tette hozzá Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze.
  
  „Nagyon sok értékes és magas színvonalat képviselő alkotás érkezett a pályázatra, amit örömmel láttam, mert tudom, hogy rengeteg tehetség van Magyarországon. A zsűrizésben ösztönös hozzáállással, a szívemre hallgatva vettem részt, és mindent megteszek azért, hogy a magas művészeti értéket képviselő alkotások eljussanak a műkedvelő közönséghez” - nyilatkozott Bodó János, a Bodó Galéria és Aukciósház tulajdonosa.
  
  „A zenekar többi tagjával együtt fontos feladatunknak tartjuk a művészet és a fiatal művészek támogatását, hiszen ők a jövőnk kulcsa. Jó érzés olyan szervezetekkel együtt dolgozni, akik szintén fontosnak tartják, hogy visszaadjanak valamit a közösség számára” - mondta el Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere.
  
  A díjazott pályaművek számát az eredetileg felajánlott hat díjon felül kettővel bővítették, így az öt legjobb és egy különdíj helyett három különdíjat is kiosztott a zsűri.
  
  A nyertes pályaművek alkotói és díjazásuk:
  1. Gazda Janka, Budapest Park Skybox használat - a Budapest Park felajánlásával,
  2. Kovács Blanka Julianna, páros Sziget napijegy - a Vesta Home felajánlásával,
  3. Schmidt Kiara, páros Sziget napijegy - a Vesta Home felajánlásával,
  4. Horváth Petra, nagy értékű alkotócsomag - Sávolt Karolina és Bodó János felajánlásával,
  5. Németh Liza, nagy értékű alkotócsomag - Sávolt Karolina és Bodó János felajánlásával.
  
  A Vesta Home különdíját, szintén egy páros Sziget napijegyet Tóth Eszter kapta.
  Sávolt Karolina és Bodó János különdíját, egy-egy nagy értékű alkotócsomagot Balogh Máté és Farkas Regina vehette át.
  
  A zsűri tagja volt Gerendai Károly, a Budapest Park társtulajdonosa, Horváth Norbert, a Vesta Home Zrt. tulajdonosa, mint kiírók, emellett szakmai támogatást nyújtott a zsűrizés folyamán Bodó János, a Bodó Galéria és Aukciósház tulajdonosa, valamint Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze. A pályaműveket szintén értékelte Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.
  
  Az Alkoss szabadon pályázat első szakasza a szombati díjátadóval lezárult, azonban hátra van még egy fontos lépés: az öt legjobb pályamű lenyomata kerül azokra a napvitorlákra, amelyet öt hátrányos helyzetű óvoda udvarára telepít a Vesta Home Zrt. A napvitorlák Barát Hella, az Örökbe Fogadok Egy Ovit Alapítvány elnöke ajánlására az ország hátrányos helyzetű településeiről kiválasztott intézményekbe kerülnek. Emellett október végén a Bodó Galéria és Aukciósházban a legjobb pályaműveket elárverezik, és a befolyt összegből fejlesztő eszközöket, illetve játékokat vásárolnak a kedvezményezett óvodák számára.
  
  A kiírók a jövő év tavaszán az Alkoss szabadon pályázat folytatását tervezik, amely újabb inspirációként szolgálhat az alkotó kedvű fiatalok számára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 resistance    agentea    peta    electric ladyland    korn    fátyol hermina     született feleségek    indian    justin timberlake    past perfect    underworld 4    fates warning    lacuna coil    archer    eros ramazzotti    transformers: dark of the moon    leaner    vadvirágok blues band    om    mytra    alice ricciardi    emily browning    postmodern jukebox    Őrült    csak szexre kellesz  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!