hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. november 15. hétfő   14:21
nincsen hozzászólás

szerző: PeCsa
Karib éjszakák a PeCsa-ban
2004 november 26-27, 19 óra, Petőfi Csarnok Jegyár: 2800 Ft/nap

  November 26, péntek

  A Petőfi Csarnok és a Dutch Jazz Connection november végén igazi forró hangulatú karib éjszakát varázsol a Petőfi Csarnokba. A varázslatot négy együttes segítségével mutatják be, akik Kuba és a Karib térségből származó zenészek, de többségük ma már Európában zenél.
  
  Ramón Valle Trio
  Ramón Valle Kubából származik, zongoraművész és jazzt játszik. Ám nem egyszerűen latin vagy kubai jazzt, hanem ahogy ő mondaná: „Kubai zenész vagyok, akinek zenéje a jazz kategóriájába tartozik, ugyanakkor más műfajok és formák is szegélyezik azt. Néha úgy érzem, trubadúr vagyok, aki történeteket mesél el. Történeteket szavak nélkül.” Ramón Valle bemutatkozó albuma, a Levitando 1993-ban jelent meg, melyet 1996-ban a Piano Solo követett, saját szerzeményeivel, melyeket eredetiség és erőteljes líraiság hat át. Miután Valle letelepedett Európában, megjelentette következő CD-jét, Danza Negra címmel. A lemezzel hidat teremtett Kuba és a jazz, múlt és jelen között. No Escape - Ramón Valle negyedik albuma. A lemezen hallható páratlanul egyedi és nagyszerű zenével a művész nem csupán nevet szerzett magának mint zeneszerző, de sokak szerint kiérdemelte a mester címet is. „A zene mesél, felemeli a hangodat, hogy elmondhasd, amit gondolsz. Minden nap, amikor leülök a zongorához, újabb kihívás, hogy megleljem az új szavakat, hogy megleljem a saját hangomat.”
  
  Ronald Snijders Band
  Ronald Snijders Paramaribo-ban Surinam-on, 1951-ben született. Már 7 évesen fuvolázott a híres fuvolista édesapja hatására, és már fiatalon játszott gitáron, zongorán és szaxofonon. A populáris zenék mellett a klasszikus, a brazil népzene és a jazz műfajában is otthonosan mozgott. 1970-ben érkezett Hollandiába, ahol mérnöknek tanult, de öt év alatt autodidakta módon profi zenész lett. Saját bevallása szerint stílusa ötvözi az észak-amerikai jazzt az új afrikai, karibi jazzel és a brazil ritmusokkal. Játékát Chick Corea is nagyra értékelte. Több mint 20 lemezt adott ki, ebből 3 lemez surinami gyerekekkel közösen énekelt dalokból készült. Zenekarával bejárta a világot, fellépett tv-műsorokban és rádiókban, zenélt balettelőadásokon szimfonikus zenekarokkal is. Budapestre 8 fős zenekarával érkezik.

  November 27, szombat

  Fra Fra Sound
  A Fra Fra Sound egy 7 fős zenekar, akik karib, afrikai és latin-amerikai zenét játszanak. Zenéjük alapja a legendás Surinami születésű Kid Dynamite tenor szaxofonos muzsikája, akinek zenéjében keveredik az amerikai jazz, a surinami kaseko és a trinidadi calypso. A Fra Fra a 80as évek új generációjából kinőtt zenekar, amely 1985-ben alakult. Egyéni zenei stílusukban a nyugat-afrikai diaszpórára jellemző zenét, táncot és filozófiát ötvözik.
  
  Izaline Calister Band
  Izaline Calister nagyszerű énekes, zeneszerző és dalszövegíró, jellegzetesen egyéni zenei stílussal. Ő az, akiről elmondható, hogy egyszerre nyugodt és befelé forduló, ugyanakkor hihetetlenül vibráló és örökmozgó ember. Mesterisen ötvözi a különböző zenei stílusokat szülőföldje, Curacao tradicionális zenéjével, mindamellett - megmutatva ezzel, hogy tisztelni kell gyökereinket - saját anyanyelvén énekel. Első lemezének - Sono di un muhé - bemutató koncertje során Izaline-nek sikerült az, ami nem sokaknak: megtöltötte az amszterdami jazz templom, a Bimhuis koncerttermét. A lapok csak szuperlatívuszokban írtak róla, és nem kellet csalódniuk. Az énekesnő második CD-je - a Mariposa - ott folytatta, ahol a Sono di un muhé abbahagyta, 2004-ben megjelenő harmadik lemeze, a Krioyo pedig nagyszerűen bemutatja a karibi kultúra sokszínűségét, és egyben folytatja a hagyományokat: újat hoz létre a régiből.
  
  ”A zene, amit képviselek, még nagyon fiatal, de hálás vagyok, hogy létezik, és én részese lehetek. Most annak kell szentelnem az elkövetkező éveket, hogy felfedezzem és átadjam másoknak. Még hosszú az út, de élvezem minden percét: a felfedezést, az élményeket és azt, hogy megleljek valami igazán értékeset ott, ahol eddig még senki nem kereste!”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Petőfi Csarnok

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 volt 2013    sonata arctica    fifa    hs7    pogues    ska-pécs    az igazi kaland    ralph fienenes    visions of atlantis    heathen    21 jump street     coroner    destruction    lillian axe    veil of maya    heaven and hell    szekeres andrás    tony scott    30 y    varga zsuzsa    subscribe    olivia wilde    brendan perry    boston manor    slaughter to prevail  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!