hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2022. július 26. kedd   06:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fekete Zaj
2022. augusztus 17-20. Mátra-Sástón



  Az idén augusztus 17-20. Mátra-Sástón megrendezésre kerülő Fekete Zaj a zenei felhozatal mellett azért is nagyon csábító, mert egy gyönyörű tó mellett, az erdő mélyén, egy lelkes és nyitott közösség tagjaként barangolhatunk, miközben az underground legkevésbé látható rétegeiben mélyedhetünk el.
  
  A Fekete Zaj évről évre az egyik legizgalmasabb line-uppal lepi meg népes törzsközönségét, és nyitja ki kapuit újabb és újabb stílusok előtt, és ez idén sem lesz másképp. A közösségi élmény pedig nemcsak a közönségben, hanem egy ideje már különleges projektekben is megjelenik a fesztiválon: ilyen volt tavaly a 26 underground zenészből álló Mezolit projekt, amely az élőben korábban még sosem hallott Thy Catafalque dalokat szólaltattak meg, akkor sikerrel, hogy ez meghozta a fesztivál történetének első teltházas napját is. Idén is egy különleges kollaborációra kerül sor Body / Cult néven, ahol a dark wave, post punk, EBM koncerteket kötik össze a techno sötét oldaláról érkező DJ-kkel és live actekkel. Az izgalmas egyvelegben kiválóan megfér majd egymást mellett az izlandi post punk Kaelan Mikla, vagy a Man + Machine, de ennek a programnak a része lesz Philipp Strobel, a berlini Aufnahme + Wiedergabe kiadó vezetőjének szettje is.
  
  Idén is a legkülönfélébb országokból érkeznek a nemzetközi előadók: Angliából a dark rock Antimatter, illetve az indusztriális metál formáció, a Godflesh, akik karrierjük során először játszanak Magyarországon; Finnországból a black metált, space rockot és pszichedelikus rockot ötvöző Oranssi Pazuzu; a török poszt-punkot képviseli a She Past Away; Norvégiából a dark progressive metálban utazó Vulture Industries és Sturle Dagsland; Japánból a noise rockot játszó Melt-Banana; Amerikából a szinti-pop csillaga, RIKI; a szintén szintiben utazó lengyel származású, de bécsi bázisú Mala Herba; Szlovákiából pedig a magát csak “post-minden” stílusba helyező Shallov. zenekar.
  
  Persze rengeteg hazai fellépőt is megnézhetünk majd, például az idei év egyetlen koncertjét a Zajon adja az F.O. System, a fesztivál történetében először fellép a Platon Karataev, és külön erre az alkalomra készül közös szettel az Entrópia Architektúra & LanternI.
  
  A Fekete Zaj báját a sajátos zenei utazáson és a közösségi élményen túl mindig is a helyszín adta, aminek bemutatására a szervezők idén még nagyobb hangsúlyt fektetnek. Idén a Sástó melletti ikonikus kilátó az utolsó két estén önálló helyszín lesz, a kilátó elé épített, limitált befogadóképességű erdei színpadon lép majd fel a Black Nail Cabaret, az All Machines Will Fail, Superflake és az Onakom. Körbebarangolhatjuk a Sástó szigeteit is, amiket éjszaka csodálatos fényinstallációk varázsolnak még mesebelibbé, valamint idén is főképp akusztikus koncerteket hallhatunk a közönség kedvencnek számító, az egyik szigeten helyet kapó Kacsatónia színpadon.
  És ha már ezen a részen csatangolunk, néhány plusz lépéssel azonnal egy csodálatos szabadtéri, erdei kiállítótérben találjuk magunkat, ami úgyszint egy új ékköve a fesztiválnak. Itt a tetoválásban etalonnak számító Borbás Robi, azaz Grindesign rendhagyó, LÏDÉRC névre hallgató installációját tekinthetjük meg az elmúlt 13 év munkáiból. Robi számtalan híres, nemzetközi metál- és hardcore zenekarral dolgozott már együtt például pólóterveken, lemezborítókon, illetve készített már tetoválást többek közt a Dillinger Escape Plan legénységének és Jason Momoának is.
  
  A következő hetekben még számos közösségi, és nem zenei programmal jelentkeznek a szervezők, mint például túrák, színház, filmvetítések, workshopok, Budapest Bike Maffia stand, flash tetoválás, natúrbor-bemutató. Illetve idén is útjára indítják majd a szociális jegy támogatásukat, amivel olyan fesztiválozóknak biztosítanak bérletet, napi egy étkezést és sátorhelyet, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.
  
  Alig egy hónap van tehát vissza a Fekete Zajig, amire elővételben a bérletek 60%-a elkelt, így az már most látszik, hogy nem érdemes az utolsó pillanatig várni, a jegyeket érdemes mielőbb beszerezni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 don gatto    hugo    kengyelfutó gyalogkakukk    jorge salán    female metal voices    exodus    józsef attila    jeremy renner    divided multitude    wendigo    due date    rooney mara    the 69 eyes    satelles     noomi rapace    the offspring    billy corgan    deranged    dudás zsombor    Új látásmód fúzió    spirit blue    soundgarden    danny devito    the cure    jackass 3d  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!