hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
hírek   2022. július 20. szerda   10:20
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Miből főzzünk pálinkát? - új klip a Zorall-tól


  Egy új dallal, és a hozzá készített, ütős képi világú videoklippel jelentkezett a Zorall. A Miből főzzünk pálinkát? címet kapott friss szerzeményük néhány koncerten élőben már debütált, és gyorsan tegyük hozzá, hogy - vélhetően nagyrészt a szövegének köszönhetően - azonnal elnyerte a közönség azon részének rokonszenvét, akik teljesen azonosulni tudnak a nótában felvetett konkrét problémával (és ennek megoldásával). A többiek pedig szimplán egy újabb értékes gyöngyszemet fűzhettek az eddigi kedvenc Zorall slágereikből álló képzeletbeli füzérre.
  
  
  Hangya a dal megszületéséről:
  “Már kész voltunk viszonylag a lemezzel, amikor mondta Kori, hogy van még egy szövege. Telefonba nekem fel voltak játszva ötleteim, abból néztem hozzá valamit, Bence meg picit átfaragta. Tökre tetszik benne ez a kicsit Claptonos gitár.”
  
  Kori társszerzőként:
  “Az a vicc, hogy a saját zenekarommal ezt picit inkább ilyen punkosan szerettem volna megcsinálni, de még nem jutottunk odáig, hogy ott gatyába rázzuk. Bedobtam, mint ötletet a Zorallnál, Hangya meg mondta, hogy neki meg van egy olyan akusztikus témája, amivel érdemes lenne összeereszteni.”
  
  Hangya a videoklipről:
  “Már ahogy kipattant ez a dalötlet, azonnal azon agyaltunk, hogy mi legyen majd a hozzá készített klipben. Először olyan felvetés is volt, hogy ezt a pálinkafőzés dolgot is belecsempésszük a filmbe, de a hivatal, a világvége hangulat/milliő mindenféleképpen legyen benne. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, ez változott - egy az egyben rábíztuk Bencére a megvalósítást, hiszen neki most már jóval nagyobb filmes tapasztalata van, mint nekünk. Így jutottunk el a fóti homokbányához… ahol egyébként pont előttünk néhány nappal fejeződtek be a Dűne következő részének forgatási munkálatai. Vittük a komplett stábot, sátrakat, és annyira sivatagi volt a hangulat, hogy az erős szél miatt még homokviharba is keveredtünk, utána otthon is zizegtek a szemcsék a fogaink alatt, meg folyt a ruháinkból a homok, szóval ténylegesen egy mini Szaharában dolgoztunk. (nevet) Attilának van egy kis terepjárója, amit ő telepjárónak hív (nevet), mondta, hogy kipróbálja itt… hát, néhol beásta magát rendesen a nagy menetben. Tízemeletes ház méretű dombokon mászkáltunk, mi is segítettünk felhurcolni a cuccokat a jelenetekhez, nem túlzás, tényleg kemény meló volt az a nap.”
  
  Barbaró kommentárja:
  “Ahogy látható, képpárokat használtunk a klipben, például Hangya egy olyan jómódú akárkit alakított, aki egy fullos járgánnyal beáll egy benzinkútra, és marhára nem érdekli, hogy mennyibe kerül a benzin, aztán amikor fordul egyet a világ, két üres kannával bandukol a sivatagban… mint a Mad Max-ben. Én meg egy borzalmas pörgésben élő üzletembert játszok, a futópadon rohanok, miközben egyik kezemben hamburger, a másikban számológép, (a harmadikban telefon) van, és amikor beüt a világvége, csak ülök a nagy semmiben… számolom a homokszemeket.”
  
  A dal, és a kisfilm szerepe egyrészt, hogy megjelenítse az energiapazarló világ és ennek vélhető/várható következményeinek szembenállását, másrészt, hogy felvezesse a zenekar augusztus 5-én érkező Fordított világ című új nagylemezét, amelyet fizikai valójában másnap, a Barba Negras koncerten vehetnek kézbe a rajongók.
  
  A 2020 nyarától új frontemberrel, Koroknai Árpád énekessel tovább zakatoló banda május végén a húsz éves jubileum tiszteletére egy Zorall 20 című „maximális kislemezzel” jelentkezett - egy Kori hangjával megszólaló 10 számos best of válogatással, ami egy studio live felvétel, e mellé került fel bónuszként a korongra a digitális single-ként is kiadott Az emlékezés dala, illetve még egy új szerzemény, a Hamis álmok. Mindkét szám természetesen a pár hét múlva kiadásra kerülő Fordított világ CD-n is helyet kapott.
  
  A zenekar által megálmodott, a hazai rock és metal színtér legnagyobb képviselőit színpadra állító Tábor Fesztivál - immár tizennegyedik alkalommal - idén augusztus 24-27. között várja az érdeklődőket, a helyszín hagyományosan az alsóörsi Pelso Camping.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fit for a king    john lydon    weöres sándor    washington dead cats    the secret    harcsa veronika    road zenekar    august strindberg    dope stars inc.    eradication    bioberber    tito & tarantula    grand magus    scary guys    gio geraca    king diamond    in mourning    paddy and the rats    mr. big    mia wasikowska    spelll    crystal fighters    inferia    rocktusa    august strindberg  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!