hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. július 5. kedd   16:50
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Steel Panther
2022. július 1, Barba Negra

  A Mötley Crüe leghűségesebb követője, a Steel Panther adott már koncertet Magyarországon, kirobbanó sikerrel. A stílushoz elengedhetetlen külsőségek, mint a smink, tupírhajak, csiricsáré ruhák, színkavalkád és a persze a női nemi szervekbe való bejutás olthatatlan vágya persze náluk is megvannak, de ami esetükben szimpatikusabb: a Steel Panther-nél mindez nyakon van öntve egy jó adag öniróniával, humorral, vagyis tulajdonképpen az önfeledt szórakoztatás a cél. Ezért is érkezett most is jelentős számú érdeklődő a Barba Negra színpada elé, akik egy félig-meddig stand up, félig-meddig zenei előadásra érkeztek.
  Ez a pénteki nap úgy alakult, hogy csak a főzenekarra sikerült odaérnem, így a párducok már a deszkákon voltak, amikor beértem. Rögtön feltűnő lehetett, hogy különc basszusgitárosuk, Lexxi Foxx már nincs velük. Helyette egy Spyder álnévre hallgató arcot láthattunk a színpadon, aki a csapat eddigi tájékoztatása szerint még nem a végleges megoldás, erről egyelőre még nincs döntés. Azt el kell mondani, akármennyire piperkőc is volt a maga sminktükrével és leharcolt transzvesztita kinézetével Lexxi, azért sokkal nagyobb karakter volt, mint a meglehetősen unalmas Spyder. A tupírhaj neki is megvolt, de nem látszott rajta óriási lelkesedés és a show-ból is csak hellyel-közzel vette ki a részét.
  
  Nem úgy a többiek. Ahogy említettem, a Steel Panther csak részben zene, a másik része egy humoros, egymásnak odamondogatós showműsor, amit tökélyre fejlesztett Michael Starr énekes és Satchel gitáros. Leginkább ők szívták egymás vérét, de a doboknál Stix Zadinia is többször kivette a részét a mókázásból.
  Szóval lehet írni arról, hogy olyan dalokat játszottak el, mint a Goin´ In The Backdoor, a Tomorrow Night, a kirobbanthatatlan koncertnótának számító Asian Hooker és a legutolsó 2019-es Heavy Metal Rules albumot meglepő módon egyedüliként képviselő All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight), ez igazából nem adja vissza az élményt. Mert persze a csapat baromi ízlésesen nyomja ezeket a glam rock, heavy metal nótákat, feszesek a ritmusok, mennek a pózok és Starr is kifejezetten nagyot énekel. De azok a kis geg-ek, odaszólások és az olykor egész hosszú monológok a számok felkonferálásaként, amiktől szakad a röhögéstől a nézőtér, azok adják meg a Steel Panther sava-borsát.
  
  Így lehet például a Fat Girl-t Satchel anyukájának címezni, akinek orális technikájáról Starr kedvezően nyilatkozott, a kopogtatósan felvezetett Let Me Cum In, vagy Ozzy nagy slágere, a Crazy Train, ahol maga Starr öltözött be Ozzy-nak és a rá jellemző szarógalamb totyogással, autista vigyorral és tapsikolással prezentálta a dalt. Ezek a jellemző nüanszok a Steel Panther koncertjén. És persze mindezeket eszében sincs senkinek tiszteletlenségnek venni, hiszen csapat már számtalanszor hitet tett a műfaj olyan nagyjai előtt, mint Ozzy, a Def Leppard, a Van Halen vagy a többi. Mindez csak szórakoztatás, humor, paródia és így is veszi mindenki.
  Satchel a gitárhősködésből is kivette a részét, ez így volt a legutóbbi bulin is. És itt megint nem csak feltétlenül az öncélú villogásról van szó, hanem szerintem egyfajta missziót is teljesít a csapat, hogy a huszonéves fiatalabb korosztálynak is felvillantja ezeknek az időtlen klasszikusoknak a zsenialitását. Ma este például a Rock You Like a Hurricane (Scorpions), Seek & Destroy (Metallica), Breaking The Law (Judas Priest), The Trooper (Iron Maiden) témáival váltott ki ovációt a gitáros, miközben a végére már lábdobon is kísérte magát. Kétségkívül látványos előadás volt.
  
  A Feel The Steel és a Balls Out albumokról játszották ma a legtöbb számot, utóbbiról hallottuk az éneklős Weenie Ride-ot, amit szokás szerint egy színpadra hívott lánynak énekelt Starr. Majd pedig ugyanerről jött a 17 Girls In A Row, amely arról híres, hogy a csapat felinvitál rengeteg lányt a színpadra és együtt tombolnak, buliznak. Ma azonban még ennél is több történt, ugyanis az egyik lány rajongó kérte Satchel-t, hadd gitározza ő a számot. A gitáros pedig engedett a kérésnek, így különleges módon, egy rajongólány gitárjával hallhattuk a nótát, miközben Satchel és a többi csaj ott bulizott a színpadon. Nem is akárhogy játszotta a hölgyemény, szólóval, mindennel együtt, Starr-ék is csak néztek. Szóval nagy kalapemelés neki, így kell ezt!
  Nem mellesleg itt is, meg az előző lassú számnál is azért a lányok megtartották a méltóságukat, hiába biztatta őket csöcsvillantásra a zenekar meg a küzdőtéren a srácok, ilyesmi végül nem történt meg. Ez biztosan elszomorodást váltott ki sokaknál, de a bulihangulatot semmi nem rontotta el.
  
  A lányok maradtak a Party Like... dalra is, de hallhattuk még a Community Property-t és az első nagy slágert, a Death To All But Metal-t. A buli két igazi partidallal zárult, a Party All Day (Fuck All Night) és a Gloryhole tette fel az i-re a pontot. A csapat még próbálkozott azzal, hogy Starr kalapját elkapja Satchel a gitárral, az ő dobását Spyder a mikrofon rúddal, végül pedig Zadinia dobverője jelenti a végszót. Sokadikra végül sikerült is.
  Mint ahogy a számcímekből látszik, szofisztikált megfejtései nincsenek a Steel Panther számoknak, nagyjából mindegyik ugyanazt a témát járja körbe, ami a történelem kezdete óta minden férfiembert foglalkoztat. Zeneileg sem lehet belekötni a produkcióba, a csapat nagyon jól hozza a ´80-as évek feelingjét és azokat táncolásra ingerlő riffeket. Bár a sokadik album után nyilvánvalóan önismétlésbe fordul a produkció, de amíg ilyen szórakoztató színpadi produkciót tudnak előadni, addig egész biztosan lesz igény rájuk.
  


Kulcsszavak:
  steel panther 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Steel Panther: Phil Demmel-lel (ex-Machine Head, Vio-lence) játszották az Asian Hooker dalukat

Steel Panther, Florence Black a Barba Negra Track-ben

Új videó a Limb Bizkit-től, a Steel Panther tagok szereplésével

Steel Panther: nem mi akartuk kirakni Lexxi-t

Lexxi Foxx basszusgitáros elhagyta a Steel Panthert

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

STEEL PANTHER - 2022. július 1., BARBA NEGRA - RES- ERECTIONS TOUR 2022
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 invader    rém hangosan és irtó közel    primordial    ub40    minority sound    sziládi mónika    night is the new day    delfines kaland    man overboard    thomas balmes    iron maiden    nitzer ebb    sonisphere     steven spielberg    silverstein    sonic syndicate    chris hemsworth    ska-pécs    pancser police    bloodlet    vágtázó csodaszarvas    inquisition    sabaton    stonelight    cherokee  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!