hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. június 9. csütörtök   21:08
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Black Veil Brides a Budapest Parkban
2022. június 01. Budapest Park

  A nyár első napján lépett fel a Parkban a népszerű amerikai zenekar. Pontosan 20:30-kor kezdődött az örület. A lelkes rajongók teljesen megtöltötték a koncerthelyszínt, óriási volt a tömeg. Részletek a cikkben olvashatók.
  
  Mivel tisztában voltam a zenekar kedveltségével, három órával kapunyitás előtt, 15 órakor már megérkeztem a helyszín - a Budapest Park - elé, és már ekkor bőven a járda végéig ült a sor odakint, pedig a kapunyitás csak 18:00 órára volt meghirdetve, amit szigorúan be is tartottak. Sokan körülöttem egymásra licitáltak, hogy ki hány éve várta már ezt a koncertet. Jómagam szerény nyolccal büszkélkedhetek. Azért tartottam fontosnak ezt kiemelni, hogy az az olvasó, aki nem ismeri a zenekart, szintén kapjon egy képet arról, mennyire eltökélt volt mindenki arra, hogy megverekedjen azért az első sorért.
  
  A várakozó tömeg körülbelül 17 órakor felállt, és egy hömpölygő masszaként besorolt a kapukhoz. Hiába volt nyitva az összes kapu, így is hosszú percekig tartott a beengedés, és a három óra várakozás ellenére is először csak a tizedik sorig jutottunk. Szokatlan módon előzenekar helyett egy DJ-t hívtak, DJ Jam-I névvel. Persze ez a legtöbb rajongóból mérhetetlen felháborodást és értetlenséget váltott ki, hogy mi a csudát kezdünk mi egy DJ-vel. Szerencsénkre alternatív zenéket tett fel, viszont pont olyan halk volt a dolog, hogy háttérzajnak volt jó, bulizni nem. Úgy álltunk a megszerzett helyünkön, mint a kőszikla, félve, nehogy valaki betolakodjon elénk. Lassan araszolgattunk előre, a hőségben, mint egy konzerv szardínia. Az aromák is stimmeltek a vége fele. Játékosan meg is jegyeztem, hogy ha elájulok, semmiképp se vigyenek ki innen.
  
  Ez alatt a még két és fél óra várakozás alatt volt időm alaposan körbenézni. Sokan saját warpaintet készítettek maguknak, és voltak egész ügyes alkotások is. A basszusgitáros, Lonny Eagleton a színpad oldalánál sertepertélt, és amikor a tömeg visítással köszöntötte, először megilletődött, majd felbátorodva készített velünk egy szelfit. Az ácsorgásból az utolsó tizenöt perc volt a legelviselhetetlenebb. Végül, pontban 20:30-kor Christian ’CC’ Coma beült a dobok mögé, Jake Pitts, Jeremy ’Jinxx’ Ferguson és az előbb említett szelfizős Lonny besétáltak a gitárjaikkal, majd pár másodperccel később befutott a színpadra a vokalista Andy Biersack. Ritkán hall ennyi lányt egyszerre visítani az ember. Rögtön bele is kezdtek a játékba. Első dal a Faithless volt a IV., avagy Black Veil Brides című albumukról. Úgy tűnt, a zenekar tagjai is meglepődtek a teltház láttán. Körülöttem mindenki énekelte a szöveget, vagy helyesen, vagy nem, az mindegy volt, így is tökéletesen egymásra hangolt tömeggé formált minket. Sokunk tinédzserkori álma vált valóra. A 2012-es Coffin című dal után adtak egy kis bemutatót a legújabb, The Phantom Tomorrrow című lemezből, a Crimson Skies nótával. Nosztalgikus vizekre eveztünk, mindenki kedvenc lázadó szerelmes dalával, a Rebel Love Songgal. Andy egy ponton vezényelni is kezdett, hogy most bizony mi jövünk. És énekeltünk is, természetesen. Utána a Wake Up következett, és az egész környék ettől az egy kifejezéstől zengett, amely annyit tesz magyarul, hogy ‘ébredjetek fel!’. Ez után egy érdekes ‘duett’ következett, amiben alaposan megfigyelhető volt a zenekar változása az évek alatt. A 2021-es Scarlet Cross (The Phantom Tomorrow) után az első albumról (amit 2020-ban újra felvettek) a We Stitch These Wounds-ról hallhattuk az All Your Hate-t, ami visszarepített minket pár évtizedet az időben. Ezt tetézte a Knives and Pens, ami még régen meghozta az első áttörést a zenekarnak. Végül a Set the World On Fire második albumról szólt a The Legacy, majd a Fallen Angels.
  
  Egyrészt szeretnék mindenkitől elnézést kérni, aki ezen dalok alatt nem látta a színpadot valami kékhajú miatt, akit felemeltek a levegőbe, az én voltam. Bocsánat. A tömeg fölül még jobb volt az élmény, bár egyfolytában az járt az eszemben, hogy leesem. Mintha egy morajló tenger fölött álltam volna, ahogy lenéztem a közönségre. Szerintem ekkor énekeltünk a legtöbben és a leghangosabban. Előnyös pozíciómból kifolyólag Andynek is eléggé könnyű dolga volt kiszúrni engem, és egy mosoly kíséretében felém mutatott, ami enyhén szólva megdobogtatta a kis szívemet...
  
  A záródal, mint azt sejteni lehetett, az együttes talán legnépszerűbb dala, a 3. lemezről vett In the End volt. A tömeg is megindult, többen lökdösődni kezdtek, már a pofátlan módon. Mégsem az óvodában vagyunk, emberek. Miután visszaszorítottam a kellemetlenkedő tolakodót, továbbra is élveztem a koncertet.
  Andy megígérte, hogy mivel ennyien eljöttünk, hamarosan visszatérnek hozzánk. Ennek persze mindenki nagyon örült, úgyhogy reméljük Mr. Biersack állja a szavát. Meghajoltak, a tagok szívet formáltak a kezükből, hogy kifejezzék hálájukat, hogy támogatjuk őket, majd integetve levonultak a színpadról. Csupán ötvenöt percet játszottak, de azt kell mondjam, hogy a rövid műsoridő ellenére is teljesen megérte, és egy álom valóra válását jelentette az a durván egy óra is, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem csak én vagyok így. A feeling kárpótolta az elvakult rajongókat, mást pedig nem is láttam a helyszínen.
  Összefoglalva a történteket, a zenekar 20:30-kor kezdett, 55 percet voltak színpadon, mind a hat albumukról játszottak legalább egy dalt, a legtöbbet a 2011-es Set the World On Fire-ről, meglepően nem a legújabb lemezről. A közönség rengeteget énekelt, és erre bátorított is a zenekar. A hangulatról nem is kell összefoglaljak semmit, az egyszerűen fergeteges volt. Ha minden igaz, nem ez volt az utolsó BVB koncert kishazánkban. Izgatottan várom a következőt, és biztos vagyok benne, hogy ti is!


Kulcsszavak:
  black veil brides 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Black Veil Brides az Arénában

Egy hét és fátyolba burkolózunk: Black Veil Brides érkezik Budapestre!

Mothica a Sirens című új dalával érkezik, majd Budapesten koncertezik a Halestorm és a Black Veil Brides előtt

Black Veil Brides a Budapest Parkban

Black Veil Brides a Budapest Parkban

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

BLACK VEIL BRIDES - 2022. június 1. BUDAPEST PARK
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
     archaic    devastating enemy    conjurer    megan fox    another dawn comes    hó márton    bookmarks    d.r.i    chief rebel angel    paradise lost    zslenszky    martonosi györgy    kawa musical circus    negura bunget    billy idol    kate beckinsale    bréma    fred durst    arkhorrl    clint eastwood    stimmgewalt    callisto    fleshless    bill clinton  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!