hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [gyermekprogramok]  2022. május 24. kedd   06:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Gyerekekre hangolva – A hazai könnyűzenei élet színe-java a Müpával ünnepli a legkisebbeket


  A gyermekközönség kedvenc sztárcsapatai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, sőt még a Mörk együttese is gyerekekre hangolt produkciójával érkezik a Müpa óriási, ingyenes gyermeknapi rendezvényére, a Cifra Palota XXL-re. Május utolsó vasárnapján minden adott lesz a felhőtlen szórakozáshoz!
  
  A már megszokott sokszínűség és minőség mellett idén az eddigeknél is nagyobb volumen jellemzi a Müpa gyermeknapi Cifra Palota XXL rendezvényét. Az intézmény megszámlálhatatlanul sok kreatív és kézműves-foglalkozással, szabadtéri játékkal, akadálypályával és koncerttel készül feledhetetlenné tenni ezt a napot a családok számára. Május 29-én az épület valamennyi szeglete és a Duna-parti tér teljes egészében megtelik programokkal, amelyek között az egészen aprók éppúgy megtalálják a kedvükre való elfoglaltságot, mint az óvodások vagy a kisiskolások. Mindemellett a fellépők között szép számmal bukkannak fel olyan sztárok, akiktől a szülők is garantáltan jókedvre derülnek.
  A nap folyamán két alkalommal is jókat mosolyoghatnak a Fesztivál Színházba látogatók a József Attila-díjas író-költő, Szabó T. Anna meséjéből készült, Égigérő muzsika című mesekoncerten, amelynek története hétköznapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ, bizonyítva, hogy figyelemmel és szeretettel még a néha kilátástalannak tűnő helyzetek is megoldhatóak. A magával ragadó előadás vagány szereplőit a hazai zenei és színházi élet krémje kelti életre, a csillogó humorú párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetet pedig a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák vezette nyolcfős zenekar kíséri majd. Előbbi nemcsak zenei, de színészi tehetségét is megcsillanthatja, hiszen Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett ő is egy mesehős bőrébe bújik.
  
  De nem is igazi gyereknap az, ahol a korábbi Cifra Paloták legünnepeltebb sztárjaival, a Búgócsiga Zenede muzsikusaival, Laposa Julcsi vidám népi játékaival, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozásával vagy Rutkai Bori horgolt bábjaival nem perdülhetnek táncra a gyerekek. Ez utóbbi koncert akkor lesz teljes, ha senki sem hagyja otthon a csörgő hangszereit!
  Aki mégis hangszer nélkül érkezik, annak a Bélaműhely jó szívvel ajánlja ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli- és számítógép-alkatrészekből, teknőkből és serpenyőkből készített hangkeltő eszközeit. A végtelen kreativitással megáldott csapat hangsúlyozottan nem a tökéletes hangzás elérésére törekszik, hanem arra kíváncsi, hogy milyen hangot ad például a slagszax, egy locsolócső és egy útjelző bója összeházasításával új életre kelt tárgy. A Bélaműhely eszközeivel a felnőttek is bátran kiélhetik zajongás iránti vágyukat.
  
  Aki izgalmas történetekkel töltené az időt, annak az Átriumban elhelyezett színpad előtt a helye! Itt ugyanis a délelőtt folyamán a Szamárfül Projekt brémai muzsikusokról szóló történetét a Pereputty együttes Pirosmalac című népzenés bábjátéka váltja, majd a Superar kórus Dallamdetektívek című interaktív koncertmeséje kínál vidám kikapcsolódást a család minden tagjának. Az önálló aktivitásra vágyó gyerekeket pedig érdekesebbnél érdekesebb kreatív- és kézműves-foglalkozások, érzékenyítő játékos akadálypályák, kosaras körhinta és különböző szabadtéri erőpróbák várják.
  
  2022. május 29. 10.00–15.00
  Cifra Palota XXL – Gyermeknap
  Interaktív családi program
  Müpa



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 adrian smith    the new roses    besh o drom    soundgarden    wind rose    aerosmith    cool head klan    therion    gypo    az erő krónikája    a storm of light    travolta    refused    helmet    the picturebooks    arkhorrl    man overboard    unexpect    rumproof    mortillery    igor    stone sour    sunday fury    avatar    paramore  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!