hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
kultúra [könyv]  2022. május 11. szerda   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egyedülálló rekord a Bookline sikerlistáján


  A Bookline sikerlistájának elmúlt 10 évében még egyszer sem fordult elő, hogy egy írónak tizenegy műve is bekerült a legkeresettebb könyvek közé. További izgalmakra ad okot, hogy három alkotás már több mint egy éve jelen a Bookline listáján, és akkor még nem esett szó a magukat szép számmal képviseltető krimikről és romantikus alkotásokról. Az első három helyezett ez utóbbi művek kedvelőinek ízlését tükrözik.
  
  A Bookline áprilisi sikerlistájának első helyén Borsa Brown Az Arab királysága című könyve áll. A szerző legújabb írása egy érzelmekben és fordulatokban bővelkedő romantikus történet, amely izgalmas folytatása az elmúlt évek egyik legnépszerűbb könyvsorozatának. A második helyet ugyancsak egy könyvsorozat folytatása szerezte meg, mégpedig Julia Quinn Tisztességes ajánlat című írása, amely a Vikomt, aki engem szeret című regény történét viszi tovább, ezúttal a Bridgerton család következő tagját, Benedictet a középpontba állítva. A szerzőnek nem kevesebb mint 11 könyve követelt magának helyet az áprilisban legsikeresebb könyvek listáján. A harmadik helyet a Bookline sikerlistáján már több mint 600 napja szereplő Ahol a folyami rákok énekelnek című alkotás szerezte meg. Delia Owens könyve több mint 10 000 000 millió példányban eladott sikerkönyve egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.
  Julia Quinn nem csak a lista második helyét szerezte meg, hanem különleges rekordot is beállított, ugyanis egyszerre tizenegy alkotása van jelen a hónap legkeresettebb művei között. A könyvek mindegyike az elmúlt évek egyik legsikeresebb film- és könyvsorozatához, a Bridgerton családhoz kapcsolódik. Julia Quinn romantikus történetei nyolc összetartó testvér életét tárják az olvasók és a nézők elé, akik együtt keresik a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. A könyvek alapján készült filmsorozat második része nemrég jelent meg az egyik legnagyobb streamingszolgáltató felületén, ezért megnőtt az érdeklődés az sorozat történeteit még részletesebben bemutató könyvek iránt.
  Nem kevésbé fordulatos és izgalmas olvasmányok a hónap legkeresettebb bűnügyi regényei. Közülük a legelőkelőbb – nyolcadik – helyet Guillaume Musso legújabb alkotása, A brooklyni lány című műve szerezte meg. A népszerű francia író ezúttal a titkot állítja története középpontjába, hiszen – ahogy a könyv ismertetőjében is olvashatjuk – „mindenki titkol valamit. A titkaink is hozzánk tartoznak. Meghatározzák, hogy kik vagyunk, honnan jövünk, és mit hozunk magunkkal”. Musso művét Szlavicsek Judit Hullámsír című könyve követi a sorban. A szerző második regényének helyszíne ezúttal a Balaton, ahol a keszthelyi rendőrség egyik nyomozója egy új gyilkossági ügy középpontjába kerül, miközben több jel is arra mutat, hogy személye valamilyen módon kapcsolódik az áldozathoz. Április harmadik legnépszerűbb krimije Stephen King Később című kötete lett, ami egy, a szerzőtől megszokott, lebilincselő történetet tár az olvasók elé. King műve nemcsak egy megható felnövésregény, de krimi és kísértethistória is egyben.
  
  Mint minden hónapban, úgy áprilisban is számos a felnőttek és gyerekek életmódjával, önismeretével foglalkozó könyv található meg a Bookline sikerlistáján. Ilyen Almási Kitti A Te döntésed című könyve, ami a pszichológus-író-előadó legjobbnak ítélt előadásait rendezi kötetbe. Hasonlóan népszerű önismereti írás volt Mogyorósy-Révész Zsuzsanna Érzelemszabályozás a gyakorlatban című alkotása is. A kötet több olyan témán vezeti végig olvasóját, amikel gyakorlati segítséget szeretne adni a tartalmas kapcsolatok kialakításához. Mindezek mellett érdemes megemlíteni a magyar származású pszichológus, Edith Eva Eger A döntés című írását, hiszen a magyar származású pszichiáter könyve közel 500 napja megtalálható a Bookline havi sikerlistáin.
  
  Bookline Kids néven megújult a 2014-ben alapított Szívünk rajta
  
  A Bookline újonnan alapított programja a Bookline Kids szakértőkből álló felnőtt- és gyerekzsűrije minden hónapban kiválasztja a frissen megjelent alkotásokból a legizgalmasabbakat, és megosztja a kötetekkel kapcsolatos gondolatait. A zsűri tagjai között olyan szakértőkkel is találkozhatunk, mint Kádár Annamária, Priger Inez, Szél Dávid, M. Kácsor Zoltán vagy Szinetár Dóra. A könyvajánló írások mellett a Bookline Kids oldalára látogatók az eddigieknél még hatékonyabban, korosztályok, valamint különböző élethelyzetek és tematikák mentén választhatják ki az esti olvasások következő kedvencét, ezzel segítve a szülők könyvválasztási folyamatát.
  
  A Bookline Kids májusban kiemelt gyerekkönyve Veronica Cossanteli A csibukok varázslatos földjén című története is ilyen elvarázsolt világba viszi olvasóit. A mese azzal veszi kezdetét, hogy a két főszereplő Pip és Flóra megszökik nevelőotthonukból, hátrahagyva szomorú és kilátástalan életüket. A sikeres szökést követően azonban egyhamar elrabolja őket egy ogre, akitől, ha nehezen is, de sikerül megmenekülniük, és ezen a ponton elképesztő kalandok sora kezdődik, amelyek során a két főhős megtanulja, hogy olykor érdemes letérni a megszokott útról, átértékelni a már megszerzett tapasztalatokat, és felülvizsgálni a sokszor előítéletekre épülő véleményt. Ezt az összetett mondanivalót formálja a gyerekek nyelvén is érthető üzenetté a regény, ebben pedig nagy segítséget nyújt a szerző meghökkentő és varázslatos világa, ahol olyan különleges lények élnek, mint a fahéjmedvék, lápi koboldok, bukdácsok, elfek, és nem utolsósorban a csibukok.
  
  Bookline e-könyv Top 10 lista:
  1. Borsa Brown - Az Arab királysága
  2. Szlavicsek Judit - Hullámsír
  3. Fábián Janka - Árvízi napló
  4. Orvos-Tóth Noémi - Szabad akarat
  5. Hans Rosenfeldt - Farkasok nyara
  6. Jorn Lier Horst - A barlanglakó
  7. Jo Nesbø - A Patkánysziget és más történetek
  8. Delia Owens - Ahol a folyami rákok énekelnek
  9. Lee Child, Andrew Child - Inkább a halál
  10. Edith Eva Eger - A döntés



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kalála    liberal youth    silenus    corrections house    vasember 2    pribojszki band    pogues    toxic waltz    at the drive-in    eyes set to kill    dream theater     impericon never say die tour     ryan gosling    wasting light    frankenstein    tündérgyár    psycho mutants    warren riker    leprous    war of ages    barney és a nők    raunchy    caliban    30 y    mindenki szereti a bálnákat  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!