hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2022. február 15. kedd   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál


  2022. február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, az otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást a Japán Alapítvány szervezésében. Az ingyenes online Japán Filmfesztiválon találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket egyaránt. Az idei kínálatban szerepel többek között Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, a díjnyertes Awake című kortárs alkotás és Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje is, de lesz film a szumóról és szamurájokról, a ramenről és több rajzfilm, valamint előadások és interjúk is színesítik a programot
  
  2022. február 14. és 27. között 20 japán filmet hoz el Magyarországra az Online Japán Filmfesztivál, köztük Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmjét. Mikami, a volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb japán színész.
  A Mio szakácskönyve az Edo-korban játszódik. A XVII.-XIX. századig tartó 200 év a kulturális virágzás ideje volt Japánban. Az izgalmas történeten túl a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek e korszak esszenciáját jelenítik meg. A Japánban óriási sikert aratott, 400 évvel ezelőtt játszódó Az úszó vár lenyűgöző történelmi film azokról, akik bölcsességükkel, bátorságukkal és népük iránti szeretetükkel felfegyverkezve szamurájként kiállnak méltóságukért.
  A díjnyertes Awake igaz történet ihlette coming-of-age film, mely messze többről szól, mint egy mesterséges intelligencia és egy ember között folyó izgalmas sakkjátszmáról, a fesztiválkedvenc Arisztokraták pedig elgondolkodtató dráma a mai japán nők életéről. A világ legnagyobb fesztiváljain nagy sikerrel aratott a Szeretete felmelegíti a fürdővizet című felemelő drámában a lányát egyedül nevelő Futaba mikor megtudja, hogy halálos beteg, elkezdi a családi titkokat felszámolni. A Médium című spirituális és humanista dráma a halál feldolgozásáról és a gyásszal való megküzdésről szól.
  Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa is látható lesz, a filmhez kapcsolódó online előadás pedig itt tekinthető meg: A vihar kapujában webinárium - felvétel - YouTube. Február 19-én 10:30-kor A szumó útja - Akik a szamurájok nyomdokába léptek című doku apropóján Tóth Attila volt szumóbirkozóval Máté Zoltán japanológus tart online beszélgetést.
  
  Az Ozland - Varázslat a mosolyfakasztásra című vígjáték egy vidámparkban játszódó szenvedélyes fejlődéstörténet, míg az Ito egy család történetén keresztül a tokiói szubkultúra sajátos eleme, a „maid cafe” kultúrába is bepillantást nyújt. A boldogság kenyere című szívet melengető filmben egy fiatal pár kávézót nyit. A férj kenyeret süt, a feleség kávét főz és szezonális ételeket készít. A finom étkek meggyógyítják a sebzett lelkeket. Az Ami még a rámennél is fontosabb című dokumentumfim Yamagishi Kazuo, a legendás Daishoken nevű ramen étterem alapítójának életét mutatja be, egy, az Antarktiszon élő szakács valós élményein alapuló A Déli-sark szakácsa című vígjáték pedig pátosszal és humorral mutatja be a sarkvidéki életet.
  Az EVE idő című megható animációban felmerül a kérdés, hogy van-e lelkük a robotoknak, míg a világ legnagyobb fesztiváljain nagy sikerrel bemutatott Fordított Patema című formabontó egész estés animációban a dolgok az „égbe esnek” és a „földről szállnak”. A nyár filmje! egy innovatív sci-fi elemekkel tarkított iskolai dráma, tele akcióval, romantikával és feszültséggel. A ReLife 27 éves főszereplője, Arata egy fiatalító pirula hatására visszaváltozik 17 évessé és így egy évet újraélhet a gimnáziumi életéből.
  A Happy Flight főként egy utasszállító repülőn játszódó, humorral és feszültséggel teli film a legnépszerűbb japán színészekkel, köztük Ayase Harukával., míg a Maszkos kórterem című feszült tempójú thriller egy kórház hátborzongató falai között játszódó pszichológiai csatát bont ki.
  
  A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a jff.jpf.go.jp weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 felföldi péter    mtv    a dilemma    lovreck    crimson shadows    golden globe    backard babies    miserium    a gyűrűk ura    agalloch    nightwish    for today    antal nimród    honnan tudod    org4org    daath    dark vibes    negura bunget    savages    stargarden    clash of  the titans    mustasch    belmondo    brendan fraser    hungarythm  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!