hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2022. január 13. csütörtök   06:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
#vanbennekraft - Lóci, BÖBE és egy mesterséges intelligencia alkották meg a Kraft dalt!


  Mi történik, ha kreatív fiatalok összeállnak egy mesterséges intelligenciával dalt szerezni? Izgalmas alkotási folyamat és különleges végeredmény! A LÓCI x BÖBE: KRAFT című szám nem csak egy unikális együttműködés eredménye, de megmutatja, hogy akár egy mesterséges intelligencia is tud jó csapatjátékos lenni. A dal és a videóklip a Telekom Kraftról szól, célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a márka fiataloknak szóló programját és inspirálja a Z és Y generáció tagjait.
  
  Csorba Lócit, a Lóci játszik zenekar frontemberét senkinek nem kell bemutatni, hozzá pedig zenei producerként Szécsi Böbe csatlakozott, aki szintén elismert zenész és korábban a Telekom Electronic Beats által szervezett zenei tehetségkutató pályázaton is sikeresen szerepelt. Két eltérő stílusú előadóról van szó, akik szívesen vállalták a feladatot, hogy közösen, egy dal keretein belül mondják el a Telekom fiataloknak szóló programjának üzenetét. A Kraft a Z és Y generáció számára biztosít lehetőségeket, hogy megmutassa a fiatalok együtt, egymással, a digitalizációval és akár egy márkával összefogva meglepő dolgokra lehetnek képesek! Erre már maga a zeneszám is egy bizonyíték, hiszen nem mindennapi, hogy zenészek egy mesterséges intelligenciával közösen alkossanak. Ebben az esetben azonban Lóci és BÖBE mellé beszállt még egy AI, amely feldolgozta az akkordokat, hangmintákat készített és BÖBE közreműködésével saját szóló részt kaphatott a dalban. Az alkotói gárdát Korom Anna rendező egészítette ki egy igazán különleges videóklip ötlettel, amit a dal és a Kraft szellemisége inspirált.
  
  Csorba Lóci szerint az igazán nagyszerű dolgokhoz elengedhetetlen a csapatmunka: „Bár a jelen sok esetben az egyszemélyes projektekről szól, solo music producer, egyszemélyes VJ stáb stb., nem véletlen, hogy igazán sikeres csak akkor lehet hosszú távon egy projekt, ha az ember megtalálja hozzá a megfelelő csapattagokat és a megfelelő infrastruktúrát. Ebben a Kraft rengeteget tud segíteni és tetszik az, amit képvisel. Azt érzem, hogy hitelesen és teljes vállszélességgel tudok mellette kiállni. Ha ez a kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket és olajozottan tud működni, akkor egy olyan közösségi hub lehet, ahol bármilyen őrült ötletet be lehet dobni, és el lehet kezdeni megvalósítani. Ha jól működik, nem a problémákra mutat majd rá, hanem megoldásokat segít találni.
  
  BÖBE, alkotótársához hasonlóan szintén nagy lehetőséget látott a közös munkában: „Jó volt megélni, hogy alapvetően két teljesen más stílusban mozgó és alkotó zenész hogyan tudja összeegyeztetni az elképzeléseit és létrehozni valami újat. Ez a dal egy kollaboráció a szó legszorosabb értelmében: Lócival öröm volt együtt dolgozni, egy roppant kreatív folyamatnak éltem meg a dal születését, az AI pedig különleges kihívásokat tartogatott.
  ”
  A zeneszám mellett fontos volt egy olyan videóklip, amely vizualitásban is átadja a Kraft mondanivalóját. Korom Anna rendező modern, játékos képi világot álmodott meg a dal mellé: „A videóklip koncepciójánál a Z és Y generáció inspirált, a Kraft projektek és a dalszöveg. Szerintem rengeteg kreativitás és érzékenység van ezekben a generációkban, én bízom benne, hogy sok olyan problémára megoldást fogunk találni, amik felett elsiklottak, vagy, amit nem vettek elég komolyan a korábbi generációk, legyen szó a klímaváltozásról vagy a társadalmi egyenlőtlenségekről.”
  
  „A Telekom márka küldetése, hogy a digitalizációval segítsen az embereknek előre lépni. Ennek mentén fontosnak tartjuk megmutatni, hogy milyen rendkívüli lehetőségeket ad számunkra a digitális világ. Az elmúlt időszakban olyan különleges projektjeink voltak, mint a digitálisan felújított legendás 6:3 meccs, vagy a Deutsche Telekom projektje, amikor tudósok, zeneszerzők, zenetörténészek és digitális szakemberek a mesterséges intelligencia segítségével fejezték be Beethoven utolsó, befejezetlenül hagyott művét. A Kraftról szóló dalban Lóci és BÖBE szintén egy mesterséges intelligenciával működtek együtt. Ezzel a dallal a fiatalokhoz szeretnénk szólni, és azt üzenni nekik, hogy higgyenek magukban, kísérletezzenek, használják bátran a digitalizáció végtelen lehetőségeit. Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy az övék legyen a jövő, nekik kell formálniuk a jelent is. De ehhez eszközökre, térre és támogatásra van szükségük. Ezt adjuk meg a Telekom Krafttal. Olyan program ez, amiben együttműködhetnek velünk azért, hogy hatással tudjanak lenni. Egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Olyan program, amivel teret adunk az ambícióiknak, ami biztosítja számukra, hogy kockázat nélkül kísérletezzenek.” – hangsúlyozza Barna Péter, a Telekom szegmenskommunikációs-vezetője.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ossian - Fővárosi nagykoncert szeptember 14-én a Barba Negrában
´Éljük át a pillanatokat, és merüljünk el a zenében!´ - Megjelent a Transylvanium új nagylemeze
A Thundermother és több csajos banda érkezik 2025-ben
A montreali sludge metal mesterei, a Dopethrone kiadtak egy vadonatúj videót
Kelet-európai életérzés és sírva vigadás - a Dubioza Kolektiv csapatával készített közös dalt a Bohemian Betyars
Hamarosan megérkezik a Wage War pusztító 5. albuma
Új dalt adott ki a Sons Of Silver a hamarosan megjelenő „Runaway Emotions” albumról
Júniusban új albummal jelentkezik a Nothing More
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gumiláb    contagion    olimpia    king´s x    tátrai band    mz/x    slates    howl    sicitur adastra    hell-vill    roar    jarboe    alice cooper    nemes márton    sleepless    killswitch engage    twister    dog eat dog    death    crowbar    turbovirrasztók    első osztályú vidéki srácok    sons of apollo    the ting tings    notimefor  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!