hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2021. október 15. péntek   10:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelent a Nunki Bay Starship második lemeze


  A From A Proper Distance című új anyag egyfajta terápiás albumként is szolgál, ami rávilágít arra, hogy belső vívódásainkkal, a legváratlanabb időpontokban bevillanó, furcsa gondolatainkkal nem vagyunk egyedül.
  
  A Nunki Bay Starship négyfős legénysége külön-külön is elképesztő széles zenei skálán mozognak, számtalan más formációban találkozhatunk velük a Ricsárdgírtől a The Biebersen át egészen Bródy János zenekaráig. Nem csoda tehát, hogy a rengeteg csapásirány közt egy kis rendet kellett tenniük, hiszen a jelenlegi zenekar alapítótagjai (Tóth Dóri, Várnai Szilvia, Huszár Ákos) az első közös lemezükhöz képest egy letisztultabb hangzásra vágytak. Úgy fogalmaznak, hogy nem akarták azt érezni, hogy az összes zenei tudásukat és inspirációjukat egyszerre akarják beleszuszakolni minden dalukba. Ezért jó értelemben szabtak maguknak korlátokat, hogy kicsit rendet csináljanak a káoszból. Ehhez pedig elengedhetetlen volt egy friss fül, amit a basszusgitárosi poszton bekövetkezett változás során Belegrai Gabi hozott meg a zenekar életébe, és aki hamar észrevette, ha zeneileg az űrbe kezdtek szállni. Az eredmény tehát egy sokkal inkább kiforrott, neosoul, pszichedelikus rock és r&b elemeket is magába tömörítő anyag, amit a zenekar egyszerűen “audiovisual wormhole”-ként, vagyis audiovizuális féregjáratként definiál.
  
  A közös zenei nyelven túl a szövegekben olyan témák jelennek meg, amivel a frontember, Dóri már évek óta küzd, a From A Proper Distance tehát egyfajta terápiás lemez is. Egyszerre elrugaszkodott, mégis valahol globális topikokat járnak körbe, amik jó eséllyel mindannyiunk agyában felvillantak már, például: mi történik a halál után; milyen érzés az, amikor mindenki a saját valóságát próbálja lenyomni a torkunkon; illetve felszínre kerülő elnyomott, szőnyeg alá söpört traumatikus helyzeteket, amik időről időre, a legváratlanabb helyzetekben törnek felszínre.
  
  A From A Proper Distance - ami egyszerre utal az elmúlt covidos időszak fizikai távolságtartására, valamint a belső, láthatatlan küzdelmeink megoldására - címét egyébként Dóri egyik saját rajza ihlette, ami egyben a lemez borítója is lett.
  
  “Rengeteg olyan figura, motívum megjelenik rajta, ami a lemezen lévő dalokban is szerepel. Hosszú évek óta nem rajzoltam aktívan, a tavalyi évben kezdtem el újra elő-előveszegetni ezt a skillt, de ez volt az első igazán komoly dolog, ami elkészült. Ez is egyfajta belső újjászületés valahol, ami az egész tavalyi évet jellemezte, személyes és zenekari fronton egyaránt.” - meséli az alkotásról.
  
  A boncolgatott témák közt egyébként megjelenik a környezettudatosság is - fotóikon újrahasznosított kellékekkel láthatjuk őket.
  
  “Mi ezt a kérdéskört abba az irányba próbáljuk bontogatni, hogy akár a mindennapi életben is kreatívabb gondolkodásra ösztönözzük a közönségünket. Persze nem azt mondjuk, hogy vegyél fel 46 és fél fokban a nyár közepén egy szemeteszsákból készült estélyit (mint én), de gondold végig, hogy a tárgyaidnak, a vásárolt dolgaidnak mi lesz az útja, mielőtt és miután hozzád kerülnek. Keresd a lehetőségeket, hogy hogy maradhatnak benne a körforgásban a holmijaid, így te is fejleszted a kreativitásodat, és talán a világunk is megmarad.”
  
  A From A Proper Distance tehát egy zeneileg koherens, mégis szerteágazó, izgalmas anyag lett, ami a komoly témákat feloldozza azzal, hogy minden probléma sokkal kisebbnek tűnik, ha kellő távolságból tekintünk rájuk, és rávilágít arra, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban ezekkel a gondolatokkal. A csapat - akiket egyébként az idei Magyar Klipszemlén “Legjobb performansz” kategóriában jelölték - pályafutásának tehát leérettebb anyagával jelentkezik, amit élőben is bemutatnak, október 28-án a Fonóban.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dreamrites    tito & tarantula    leaves eyes    jason staham    metsatöll    headstock    aceldama    cult of grace    zach galifianikis    twenty-eight ways to bleed    rózsakő    gutted    tracer    the flaming lips    fit for a king    czank ninetta    piggy d    krízis    scorpions    blues revolver    trabant    we butter the bread with butter    zonaria    el camino    zaporozsec  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!