hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2021. szeptember 29. szerda   06:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Zene Világnapján, október 1-jén kezdődik Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a 23. Nemzetközi Hárfafesztivál
2021. október 1–3. Gödöllői Királyi Kastély

  Izgalmas és sokszínű koncertekkel várja az MVM Koncertek a már 23. nemzetközi hárfafesztiválon, Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a hárfa szerelmeseit. A hagyományosan októberben megrendezésre kerülő fesztiválon a hangszer művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek bemutatkozására is sor kerül. Október 1-jén, pénteken este 7 órakor Vigh Andrea különleges műsorral, Purcell, Händel, Thomas, Debussy és Salzedo műveivel nyitja meg a fesztivált. Szombaton délelőtt ingyenes koncert keretében fiatal tehetségek, Schunk Franciska, Szőllősy Vágó Panna és Nagy Orsolya mutatkoznak be, este 7 órakor Razvaljajeva Anasztázia ad szólóestet, melyen orosz szerzők műveiből válogatott. Vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált, este pedig Tatjána Repnyikova, orosz hárfaművész koncertje zárja a fesztivált. Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megtekinthetik az ismert hárfagyárak csodálatos hangszereit. Az ingyenes délelőtti koncertekre regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com
  e-mail-címen.
  
  23. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál
  Gödöllői Királyi Kastély
  2021. október 1–3. (péntektől vasárnapig)
  
  2021. október 1. (péntek), 19 óra – Gödöllői Királyi Kastély
  
  Vigh Andrea hárfaestje
  
  Purcell: Téma és variációk, Ária és rondó, Händel: B-dúr prelúdium, C-dúr chaconne,
  Spohr: Fantázia, Thomas: A vándor búcsúja, Debussy: Arabesque, Holdfény,
  Fauré: Impromptu, Salzedo: Variációk
  
  2021. október 2. (szombat), 11 óra – Gödöllői Királyi Kastély
  
  Fiatal tehetségek hárfakoncertje
  Közreműködnek: Schunk Franciska, Szőllősy Vágó Panna és Nagy Orsolya
  
  Händel: Téma és variációk, Pierné: Impromptu-Caprice, op. 9 (Schunk Franciska)
  Nino Rota: Sarabande és toccata, Tournier: La voliere magique (Szőllősy Vágó Panna)
  Bochsa: Zitti zitti, Smetana–Trneček: Moldva-fantázia (Nagy Orsolya)
  (A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen!)
  
  2021. október 2. (szombat), 19 óra – Gödöllői Királyi Kastély
  
  Razvaljajeva Anasztázia hárfaestje
  
  Glinka: Variációk egy Mozart témára, Esz-dúr noktürn,
  Glinka–Balakirev: A pacsirta, Prokofjev: C-dúr prelűd, op. 12 no. 7,
  Muszorgszkij: Une Larme (Könnycsepp), Meditation (Meditáció), Souvenir d´enfance (Gyermekkori emlék),
  Csajkovszkij: f-moll keringő, op. 40 no. 9, Valse Sentimentale, op. 51 no. 6,
  Walter-Kühne: Fantázia Csajkovszkij Anyegin című operájának témáira
  
  2021. október 3. (vasárnap), 11 óra – Gödöllői Királyi Kastély
  
  Hangszerek Világa – A hárfa sokszínűsége
  
  Hárfabemutató koncert gyerekeknek, műsorvezető: Vigh Andrea hárfaművész
  Közreműködik: Gulyás Csilla hárfaművész
  (A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen!)
  
  2021. október 3. (vasárnap), 19 óra – Gödöllői Királyi Kastély, Díszterem
  
  Tatjána Repnyikova hárfaestje
  
  Glinka: Esz-dúr noktürn, J. S. Bach: d-moll toccata és fúga, Prokofjev: Eleonóra, C-dúr prelúdium,
  Nino Rota: Sarabande és toccata, Debussy: Arabeszk no. 1, Lenhajú lány,
  Pearl Chertok: 3 darab az „Around the clock” szvitből, Smetana–Trneček: Moldva-fantázia
  
  Művészeti vezető: Vigh Andrea
  Jegyárak: 2.000–5.000 Ft
  
  Jegyek megvásárolhatók a kastély jegypénztárában, tel.: 06-28-410124,
  a Zeneakadémia jegypénztárában Budapesten, és megrendelhetők a mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.
  Koncertenként 20 jegyre az elmaradt koncertek jegytulajdonosai is regisztrálhatnak
  kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.
  
  A közreműködő művészek
  
  Vigh Andrea Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész, 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, továbbá a Solti György által vezetett turnén (New York – Carnegie Hall) is. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt. 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett. 2003-ben Vásáry Tamással, 2005-ben Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett a Téli Ünnepi Estek keretében. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Szapporóban, a Kitara Hallban szólóestet tartott, 2016-ban Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban és 2017-ben 3 koncertből álló sorozatán a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Kelemen Kvartettel koncertezett. 2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a Karácsonyi Koncerten Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal adott koncertet a Zeneakadémián. 2020 márciusában Rost Andreával és Kelemen Barnabással adott estet, 2021 májusában Medveczky Ádám dirigálásával Balassa Sándor hárfaversenyét játszotta szintén a Zeneakadémia Nagytermében. 2021. augusztus 15-én az I. Debreceni Ünnepi Játékokon a Kodály Filharmóniával adott hangversenyt, majd augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon adott szóló ill. kamarazenei koncertet. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.
  
  Az orosz származású Razvaljajeva Anasztázia gyerekkora óta Magyarországon él. Hétévesen kezdett hárfázni édesanyja, Gorbunova Natalia irányításával. Tanulmányait Felletár Melindánál folytatta a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban, majd 2011-ben Vigh Andrea növendékeként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2019-ben doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta. A Zeneakadémia tehetséggondozó programjának (2010/2011) és karrierirodájának (2014) kiemelt támogatottja volt. 2011-ben Junior Prima díjat, 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott. 2020-ban Kult50 elismerésben részesült a konvenciókat meghaladó tevékenységéért és a Schubert Winterreise című dalciklusának előadásáért Baráth Emőke operaénekessel, Novák Eszter rendezésében. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium óraadó hárfatanára. A tanítás mellett szóló- és kamaraesteket ad. Széleskörű repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed. Seleljo Erzsébettel Duo SeRa néven alapított szaxofon-hárfa duójával főként magyar kortárs zenét játszik. 2021-ben megjelent a Debussy dalokra épülő Debussy NOW! című közös lemeze Harcsa Veronika jazzénekessel és Fenyvesi Márton jazzgitárossal a BMC Records gondozásában.
  
  Tatjána Repnyikova Szentpéterváron, Oroszországban született. A zeneiskolában Marina Szmirnovánál kezdett hárfázni, majd elvégezte a Rimszkij-Korszakovról elnevezett Szentpétervári Állami Konzervatóriumot. Jelenleg posztgraduális képzésen tanul Anna Makarova osztályában. Részt vett többek között Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Jana Bouškova és Maria Luisa Rayan mesterkurzusain. Tatjána Repnyikova 2018-ban a Mihailovszkij Színház szólistája és a Mariinszkij Színház vendégszólistája lett, 2021-től pedig az Aeterna zenekar vendégművésze Teodor Currentzis vezetésével. Tatjána Repnyikova rendszeresen koncertezik Szentpétervár különböző hangversenytermeiben. Eddig 7 díjat nyert különböző hárfaversenyeken, köztük 2018-ban az Izraeli Nemzetközi Hárfaversenyen, 2019-ben az oroszországi „Tatiana Tower” Nemzetközi Hárfaversenyen (1. díj) és a Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyen (1. díj). 2021-ben Olaszországban nyert 2. díjat nemzetközi hárfaversenyen.
  
  Schunk Franciska muzsikus szüleinek nyolcadik gyermeke, kilenc évesen kezdett hárfázni a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában Liebe Nóránál. 2015-ben nyert felvételt a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Sipkay Deborah növendéke volt. 2019 óta a Zeneakadémia hallgatója. 2020-ban Erasmus-ösztöndíjjal tanult Berlinben a „Hanns Eisler” főiskolán Maria Graf tanítványaként. Állandó tagja a Szent István Filharmonikusoknak, részt vett a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Concerto Budapest koncertjein.
  
  Szőllősy Vágó Panna a Weiner Leó Zeneiskolában Kiss Tünde, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban Sipkay Deborah növendéke volt. A Zeneakadémián 2021 tavaszán szerezte meg Bachelor diplomáját, jelenleg a mester képzés hallgatója Vigh Andrea és Razvaljajeva Anasztázia osztályában. Egyetemi tanulmányai alatt két félévben Erasmus ösztöndíjjal a lengyelországi Chopin Zeneakadémián tanult Zuzanna Elster tanárnőnél.
  
  Nagy Orsolya a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban kezdett hárfázni Nagy Emese tanítványaként. Tanulmányait a kolozsvári „Gheorghe Dima” Zeneakadémián folytatta Szabó Kingánál. 2019-ben felvételt nyert a Zeneakadémiára. Számos országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2018-ban Erasmus ösztöndíjjal a parmai Arrigo Boito Zeneakadémián tanult Emanuela Degli-Espostitól. 2021-ben kitüntetéses minősítéssel szerzett Művész Master diplomát a Zeneakadémián.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2021. november 30.
Psych Riff: Their Methlab; Sound of Smoke; Lightrain; Slight Layer
2021. december 1.
Kürthy Hanna kiállítása
2021. december 2.
Unleash the Archers, Striker, Northtale a Barba Negra klubban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Az Intermédia Tanszék 30 éves fennállását ünnepli - „És mégis mozi a föld!” IMXXX
Megjelent a Vegán Tündérkonyha
Megjelent Presser Gábor önéletrajzának várva-várt második kötete
Különösen ritka, itthon még nem látott alkotások is kalapács alá kerülnek a Bodó Galéria és Aukciósház téli aukcióján
Életút és alkotás - Gábor Béla, kirakatrendezés és kiállítás a kezdetektől
Legendás balladák és korszakos slágerek eddig sosem hallott formában Kollár-Klemencz Lászlótól, Farkas Róberttől és Dargay Marcelltől
Egy éjszaka, amikor klasszikus zenére bulizik Budapest
Nem vagyok itt
 kiemelt 
Budapesten koncertezik Justin Bieber - JUSTICE WORLD TOUR
  
A mai napon jelentette be Justin Bieber a várva várt Justice World Tour új időpontjait, amelynek keretein belül 2023

EDDA Művek- RETRO II
Game Over Europe Tour 2022
Rise Against a Budapest Parkban
2022-ben is a Budapest Park-ban koncertezik Billy Idol
 friss hozzászólások 

Elmarad a Zakk Wylde´s Black Label Society fellépése (1)
Kókler (1)
Nincs menekvés! “I’m Gonna Get You” címmel megérkezett a Bengal második videoklipje (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a vadon törvényei    Őrült    veszprém    megamind    pantera    michelle rodriguez    taylor swift    poison    the hellfreaks    tankard    angelus apatrida    tim ries    chimp spanner    calista flockhart    rakamaz    crazy mama    a közösségi háló    kulturális intézmény    in-dock    időgép    royal flush    jackson browne    general surgery    csorna    church of misery  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2021 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!