hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2021. szeptember 14. kedd   06:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egy hét múlva a Tünet együttes új premierje a trafóban


  2021. szeptember 22-én és 23-án este 8 órakor a Trafóban lesz látható a Tünet Együttes új bemutatója, az Afterparty - egy fiktív törzs fiktív rituáléja. A létezés eufóriája című filmmel világszerte ismertté vált Szabó Réka rendezésében a mozgásszínházként és zeneműként egyaránt értelmezhető előadás egy, a művészeti határokat feszegető kutatás végeredménye, melyben a hang és a mozdulat szerves együttműködését, egyszerre keletkezését vizsgálta a rendező és a táncosok, Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Oláh Balázs, Szabó Veronika és Szász Dániel. A 22-i előadás után DJ Papával lesz After-Afterparty, 23-án pedig Pándi Balázs beszélget majd a táncosokkal, Szabó Rékával és az ismert jazzénekesnővel, Harcsa Veronikával, aki zenei trénerként és alkotótársként részt vett az előadás megszületésében.
  
  Karanténközösséget vállalva, a Tünet Együttes kísérleti évadjának keretében készült az Afterparty című előadás. A csapat teret adott mindenki kíváncsiságának, kreativitásának. Az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutatták, hogy felfedezzék, meddig tágítható az a határ, amit még zeneként tudunk befogadni, hogy létrehozható-e olyan mű, amely táncelőadásként és zeneműként is értelmezhető. Gondolhatjuk-e, hogy teljes figyelmünk, a másik meghallgatása, árnyalt hangunk keresése társadalmi állásfoglalás?
  „Egy különleges próbafolyamat lenyomata az Afterparty. Az érdekelt, hogyan tudunk közösen zenélni és táncolni úgy, hogy a hangjaink különböző fizikális állapotokból, testhelyzetekből, hang és mozdulat egymásra hatásából születnek. Merünk-e énekelni, illetve meg merjük-e engedni, hogy felpuhuljunk és megnyíljunk egy dalon keresztül. Hogyan tudjuk kirázni, kicsavarni, kilebegtetni egymásból a fájdalom, a szenvedély, a létöröm hangjait.” – nyilatkozta Szabó Réka rendező, aki a Tünet Együttes Sóvirág című próbafolyamatán alapuló A létezés eufóriája című filmmel vált világszerte ismertté.
  Az előadás szereplői és alkotótársai: a Budapest Kortárstánc Főiskolát végzett Dányi Viktória táncos-koreográfus; a Budapesten, Salzburgban és Brüsszelben tanult fiatal táncos, Kelemen Patrik; a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatán, majd Salzburgban végzett Oláh Balázs; a Londonban tanult szabadúszó előadó-művész és rendező, Szabó Veronika és a Tünet Együttes egyik alapító tagja, Szász Dániel. Zenei tréner és alkotótárs Harcsa Veronika, produkciós asszisztens Oberfrank Réka, fény Dézsi Kata, kosztüm Vass Csenge.
  Szeptember 22-én az előadás után After-Afterparty lesz a Trafó Nagyterem előterében/régi Kávézóban. A hangulatról a Tilos Rádióból ismert Lengyel Ákos, azaz DJ Papa (Tilos Rádió, Cökxpon Ambient, !rodalmi Dubtechno, Plenus Tribe) gondoskodik. A bemutató közönségét várjuk egy felszabadító közös bulira, ahol a táncosokkal táncolhatnak, és ők is kiüvölthetik magukból, ami bent ragadt. Szeptember 23-án szintén az előadás után Pándi Balázs zenész, újságíró beszélget a szereplőkkel, a rendező Szabó Rékával, és a darabban együttműködő Harcsa Veronikával. Különleges dinamikára számítunk, hisz Harcsa Vera és Pándi Balázs dolgoztak már együtt a Kassák Lajos verseiből válogató free jazz lemezükön, így az improvizáció és a hangképzés témájába egészen el tudunk majd mélyedni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bréma    baltazár színház    ac/dc    m:pire of evil    queen    exarsis    dew-scented    hory gergely     amanda seyfried    good charlotte    heart in hand    converge    eta    szekeres andrás    tőzsdecápák    atticus ross    bonded by blood     a kutya vacsorÁja     crescendo    pilinszky jános    schizophrenia    editors    scarred by beauty    sőrés zsolt    eric burdon & the animals  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!