hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [filmzene]  2021. szeptember 1. szerda   09:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Queen emlékesttel és Török Ádám koncerttel indul a Pólus Mozi élőzenei programsorozata


  A negyedik éve zajló Pólus Rock Klub programjai a rocktörténet legendás zenekarait idézik meg a mozi nagytermében rendezett élőkoncertek és koncertfilm vetítések alkalmával. A sorozat több mint egy év kihagyás után szeptembertől új évaddal jelentkezik, az első hónapban Queen esttel és Török Ádám nagykoncerttel várják a közönséget.
  
  A Pólus Rock Klub idei első eseményén, szeptember 3-án pénteken emlékkoncerttel, koncertfilm vetítéssel és relikvia-kiállítással emlékeznek Freddie Mercuryra, aki szeptember 5-én lenne 75 éves. Az évforduló alkalmából rendezett emlékprogram első részében a Crazy Little Queen Tribute Band koncertje idézi meg a legnépszerűbb Queen-dalokat. A képzett zenészekből álló együttes az elmúlt 4 év alatt az ország legnépszerűbb Queen emlékzenekarává nőtte ki magát, koncertjeiken nagy hangsúlyt fektetnek az eredeti számok hangzásához hű, professzionális megszólalásra, és a legnagyobb Queen-slágerek mellett olyan kései dalokat is játszanak, amiket Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar.
  
  
  
  Az esemény keretében az immár 39 éve működő Hungarian Queen Fan Club „Queen 86” címmel kiállítást szervez a legendás budapesti koncerthez kapcsolódó relikviákból. Az est második részében levetítik az 1986-os Népstadion-koncertről készült mozifilm digitálisan felújított és újrakevert változatát. Az együttes utolsó, 1986-os „Magic” turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. A budapesti stadionkoncert emiatt igazi mérföldkő lett, és a koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet, amelynek máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt... című magyar népdalt, olyan örökzöld dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.
  
  
  
  A Pólus Rock Klub következő állomása a hazai progresszív rock ikonikus zenésze, Török Ádám és zenekarának nagykoncertje lesz szeptember 17-én pénteken. A két órás élőkoncerten a Török Ádám & Barátai néven színpadra lépő együttes és a meghívott sztárvendégek – Papp Gyula billentyűkön, Kézdy Luca hegedűn – közösen idézik meg a több mint 50 éve alakult, elgendás Mini együttes legnépszerűbb dalait, mint a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem. A Mini-slágerek mellett különlegesen áthangszerelt Bartók-művek is felcsendülnek a nagy sikerű „Bartók On Rock” crossover lemezről. A koncertet különleges archív filmrészletek színesítik az egykori Mini koncertekről.
  
  Az Pólus Rock Klub további sorozatában kéthetente lesznek élőzenés programok, többek között jubileumi koncertet ad a hazai folk-rock legenda Gépfolklór, és olyan kultzenekarokat idéznek meg a színpadon és a mozivásznon, mint a The Beatles (The Blackbirds), a Rolling Stones (Stoned), Santana (Milagros Tribute Band), a The Doors (Doors Emlékzenekar), és a Led Zeppelin (Lead Zeppelin).
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 josh homme    koszorúslányok    gallows    für anikó    fekete kovács kornél    antalgia    dead end path    sisters of mercy    black sabbath    david yengibarian    therion    heidenfest 2010    heaven steet seven    zuboly    victor hugo    pintér csaba    wass albert    rém hangosan és irtó közel    holy man’s glory    harloch    sadist     csata: los angeles    joe strummer    the idoru    big miracle  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!