hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [program]  2021. augusztus 17. kedd   06:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Európa szinten is ritkaság a Kalandra Fül Fesztivál


  A tavalyi nagy siker után idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar Magyarország egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.
  
  Az ÓDZ innovatív előadásaival az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyította, hogy a klasszikus zene mennyire menő. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté karmester – maga is kisgyermekes apuka –, több tucat újító előadás megálmodója, aki szívén viseli a zenei utánpótlás-nevelést, különleges programot állított össze: a Danubia négy saját ifjúsági produkcióval készül, sor kerül Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékának, a Jancsi és Juliskának előadására, és a fesztiválon vendégeskedik a Magyar Állami Operaház Leánder és Lenszirom című produkciója is Hamar Zsolt vezényletével. Több előadás születik koprodukcióban erre az alkalomra, a zenei programot pedig kreatív foglalkozások, hangszersimogató, élő zeneautomaták és a Pagony Kiadó csendszobája egészítik ki, valamint a hallásvédelemre is felhívják a figyelmet szakemberek segítségével. A fesztiválhangulat nem áll meg a BMC falainál: villámkoncertekkel, pop-up produkciókkal készülnek köztereken a zenekar művészei.
  
  „Immár második alkalommal gyűjtjük egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.” 
  
  Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény, a Danubia tagjainak azonban rengeteg tapasztalata van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai. A Fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt a célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében is.
  
  A fesztivál mindkét napjának délelőttjén a Zenekar két-két saját ifjúsági produkciója lesz látható (Tom, a virtuóz, Fúgafogó, Mozart, a csokigolyók sztárja, Szimfonikus táncház), további három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban, az utolsó program pedig – Tallér Zsófia: Leánder és Lenszirom – a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthat a közönség Hamar Zsolt vezényletével.
  
  A közös produkciók között szerepel a Kárász Eszterrel és az Eszterlánc Mesezenekar tagjaival készülő előadás. A második nap délutánján a Superar nemzetközi gyermekkórussal lép fel kamarazenekarunk, amelynek dalait Ott Rezső zeneszerző hangszereli gyermekkarra és zenekarra. A koncerten fellép néhány, a Máltai Szimfónia programban részt vevő gyermek is, akikkel közös fellépésünk a Zeneakadémia színpadán lesz szeptember 23-i évadnyitó estünkön, a zenekar Közös hang programjának részeként. Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékát, a Grimm testvérek történetéből készült Jancsi és Juliskát szintén zenekarunk tagjainak közreműködésével visszük színpadra; az előadást Kiskovács Eszter grafikus élő illusztrációja kíséri majd.
  
  A Fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni. Ilyen például Lakatos György fagottművész hangszersimogatója, ahol a gyerekek zenészeink közreműködésével megismerkedhetnek a fúvós hangszerekkel. A Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán az érdeklődők különböző kreatív képző- és iparművészeti technikákat fedezhetnek fel, melyek a résztvevőket adottságaik játékos kibontakoztatására ösztönzi. A műhely vezetője Balla Vera képzőművész. A kicsit megpihenni vágyóknak a Pagony Kiadó elhozza a gyermek- és ifjúsági irodalom legfrissebb köteteit, valamint meseolvasók is segítenek a könyvek megismerésében az erre a célra kialakított „csendszobában”.
   
  Folytatjuk a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítést: gyerekek számára készített eszközök segítségével hívjuk fel a kicsik és szüleik figyelmét a hallásvédelem fontosságára, amelyeket a helyszínen bárki kipróbálhat az Audiopont Halláscentrumok audiológusainak segítségével. A BMC előterében a két nap során több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a büfé pedig bővített kínálattal várja a gyerekeket, családokat. A fesztivál ideje alatt különböző külső helyszíneken is találkozhatnak zenészeink pop-up produkcióival, villámkoncertjeivel, amelyek révén a koncertterem környékére is elvisszük majd a fesztivál hangulatát.
  
  II. Kalandra Fül Fesztivál
  
  A Danubia Zenekar klasszikus zenei gyerek- és családi fesztiválja
  Művészeti vezető: Hámori Máté
  2021. augusztus 28–29. szombat-vasárnap 10.00–20.00
  Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
  
  2021. augusztus 28. szombat
  10.00 – Tom, a virtuóz
  11.30 – Fúgafogó
  15.00 – Csengőhang szimfónia – Eszterlánc Mesezenekar, Danubia Zenekar kamaraegyüttese
  16.30 – Hangszersimogató Lakatos Györggyel
  18.00 – Jancsi és Juliska
  
  2021. augusztus 29. vasárnap
  10.00 – Mozart, a csokigolyók sztárja
  11.30 – Szimfonikus táncház
  13.30 – Hangszersimogató Lakatos Györggyel
  15.00 – Hanghullámok lovasai – Superar Gyermekkórus, Danubia Zenekar kamaraegyüttese
  18.00 – Leánder és Lenszirom
  
  Jegyár koncertenként 14 éves kor alatt: 800 Ft, felnőtteknek: 1200 Ft
  A kísérőprogramok ingyenesen látogathatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kalapács    joe lynn turner    merzbow    blues    jeff briges    thornwill    mila kunis    voodoo allen    szántó faszi    mezumm    johnny knoxville    diabolus in musica    dvd film    gutenberg halott    lorax    skore    dornenreich    extrema    underworld 4    niok alapítvány    georgie henley    cro-mags    barba negra track    kengyelfutó gyalogkakukk    maurics andrás  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!