hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2021. július 21. szerda   07:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Újabb fesztiválokon a POST MORTEM


  Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem július első felében a svájci 20. Neuchâteli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt. Július 22-én a 17. Grossmann Fantasztikus Film és Bor Fesztiválon, a szlovéniai Ljutomerben versenyez a film, augusztus 29-én pedig Oslóban, a 4. Ravenheart Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmjeként szintén versenyben vetítik a Post Mortemet. A különleges hangulatú magyar horrorfilm a tervek szerint október 28-án, Halloween előtt kerül a hazai mozikba az InterCom forgalmazásában.
  
  Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem a nyár folyamán négy fesztiválon is szerepel. Július első felében a 20. Neuchâteli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt Bergendy Péter alkotása. A fesztivál az alábbi sorokkal méltatta a filmet: „Igényes és látványos filmjével Bergendy Péter egy romokban heverő Magyarország kíméletlen világát mutatja be. Teljesen egyedülálló a vérfagyasztó atmoszféra és a vizuálisan mellbevágó horrorjelenetek ilyen szerves összefonódása. A film újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar zsánerfilm él és lenyűgöz minket.”
  Július 20-án a vajdasági 28. Palicsi Európai Filmfesztiválon az Új magyar film szekcióban mutatják be a filmet.
  Július 22-én a 17. Grossmann Fantasztikus Film és Bor Fesztiválon, a szlovéniai Ljutomerben versenyez a film. Ezt a filmfesztivált a világ 50 legjobb zsánerfilmfesztiválja között jegyzik. Kelet-Európából csak a Post Mortem szerepel a hat európai film között, melyek a Vicious Cat, azaz a Gonosz Macska díjért versenyeznek.
  Végül augusztus 29-én Oslóban, a 4. Ravenheart Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmjeként szintén versenyben vetítik a Post Mortemet.
  1918 fagyos telén, a spanyolnáthajárvány idején Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.
  A Post Mortem világpremierje az A-kategóriás Varsói Filmfesztivál fő versenyprogramjában volt tavaly októberben, és ezzel egy időben mutatkozott be a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén, a Sitgesi Filmfesztiválon Spanyolországban. Azóta sorra járja a világ legnagyobb műfaji fesztiváljait. A trieszti és portói díjak után a négy Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett film legutóbb a spanyol Sombra Fesztiválon tarolt, ahonnan júniusban szintén négy díjjal tért haza.
  A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája. A Post Mortem a tervek szerint október 28-án, Halloween előtt kerül a hazai mozikba az InterCom forgalmazásában.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dalriada    scott kelly    please give    chapelier fou    metalcampsabaton    zsikla mónika    turbovirrasztók    black procession    hurts    touché amoré    darkrise    szántó faszi    rosie huntington-whiteley    keeper of dreams    metalcamp    sisters of mercy    the southern oracle    hupikék törpikék    vojnits    the safety fire    lafaro    motörhand    fear factory    flowers of whores    civil war  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!