hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [könyv]  2021. július 21. szerda   07:13
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hiánypótló olvasásélmény


  A Bookline júniusi toplistája az emberi kapcsolatok, kulturális programok, valamint a tényleges szabadság hiányában a könyvek valódi élményt tudnak nyújtani az olvasók számára. Éppen ezért több izgalmas romantikus történetet, önismereti olvasmányt találunk a legkeresettebb könyvek között, de sokan érdeklődtek kortárs magyar írók legújabb művei iránt is.
  
  Júniusban a Bookline sikerlistájának első helyét Fábián Janka Cholera-napló című regénye szerezte meg. A szerző a 1831-es kolerajárványig forgatja vissza az idő kerekét, s ezáltal egy olyan időszakot tár az olvasók elé, ahol az elmúlt évek jól ismert problémáira reflektál. Épp emiatt olyan hátborzongató a Cholera-napló, hiszen az akkor történtek szinte minden eleme megismétlődött a jelenkorban. A lista második helyén Richard Osman Csütörtöki nyomozóklub című könyve áll. A krimi középpontjában négy barát áll, akik minden csütörtökön egy nyugdíjasotthonban ülnek össze azért, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek. Azonban a baráti összejövetel egy váratlan haláleset miatt tényleges nyomozásba fordul, ekkor kezdődnek a valódi izgalmak. Június harmadik legkeresettebb olvasmánya Perintfalvi Rita Amire nincs bocsánat című írása lett, aki legújabb könyvében a katolikus egyház egyik legvitatottabb ügyét, a szexuális bántalmazást veszi górcső alá.
  
  A koronavírus járvány alatt csak nagyon ritkán találkozhattunk valódi izgalmakkal, ezért meglehetősen ingerszegény időszakon vagyunk túl. Lehet, hogy ezért is voltak népszerűek a sok szereplőt, sok érzelmet, fordulatos történeteket felvonultató romantikus könyvek. Az egyik ilyen olvasmány Borsa Brown Jesus Herrera című könyve, amelyben a főszereplő Jesus bosszúhadjáratát követhetjük végig, amit csak a titokzatos Gloria képes megállítani. Borsa Brown egy másik könyvével is elnyerte az olvasók tetszését. A Légy(ott) Isztambulban története szerint a főszereplő válása után régi szerelme után indul a török fővárosba, de a kaland egy nem várt fordulatot hoz. Hasonló izgalmakat ígér a sikerlista huszadik helyezettje, Danielle Steel Áldás álruhában című könyve, amiben Isabelle és a nála jóval idősebb, a világtól elzárkózó előkelő úr érzelmes történetét követhetjük nyomon.
  Az elmúlt időszak bezártságának egyik pozitívuma, hogy több idő jutott saját magunkra, így volt lehetőségünk arra is, hogy rendbe tegyük közvetlen környezetünket, valamint önmagunkat is. Viszkok Fruzsina Tedd rendbe az életedet! című könyvében például az otthoni rend és a lelki béke közötti összefügésre helyezi a hangsúlyt. A „lelki béke” megteremtését támogatja Mogyorósy-Révész Zsuzsanna Érzelemszabályozás a gyakorlatban című írása is, amelyben a szerző abban segít, hogy hogyan oldjuk meg problémáinkat akkor, ha másoktól nem kapunk támogatást. De ha önismereti könyvekről van szó, érdemes megemlíteni Almási Kittit, aki Ki vagy te? című könyvével majdnem egy éve tagja a Bookline sikerlistájának. A Ki vagy te? támpontot ad, hogy hogyan küzdjünk meg a minket érő külső elvárásokkal.
  
  Sokan érdeklődtek kortárs magyar írók legújabb művei iránt is. A Bookline toplistájának ötödik helyét Szűcs Péter Dharma című könyve fogalja el. Az Instyle Magazin volt főszerkesztőjének első könyvében egy család izgalmas, több generáción átívelő, hol könnyes, hol vidám történetét követhetjük nyomon. A szerző pedig eléri azt, amire kevesen képesek: a szereplők élete, történetének alakulása olyan fontos lesz számunkra, mintha a saját családunk regényét olvasnánk. Szerették az olvasók Bauer Barbara Most élsz című regényét, ami nem kisebb feladatot vállal fel, mint bemutatni Máté Péter ellentmondásokkal és rejtélyekkel teli életét, Mörk Leonóra Törött tulipánok című írása az 1600-as évek Hollandiájába vezeti az olvasót, s középpontjában egy tulipános képekkel teli album és egy titokzatos cinóberruhás lány áll.
  A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline gyerekkönyvajánló programját, mely a szülőknek kíván segíteni a választásban. A Szívünk rajta független szakértői matricával jelölik meg a minőségi újdonságokat, s ezek közül minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást is. Áprilisban a választás Berg Judit A keresők című könyvére esett, melyről a program egyik zsűritagja, Farkasházi Réka így vélekedett: Berg Judit minden kötetével bebizonyítja, hogy igenis lehet minőségi szöveggel elérni az ifjúságot. Minőségi szöveggel lehet elérni igazán. (…) Lehet egy regény egyszerre szórakoztató, elképesztően izgalmas, informatív és közben szép? Lehet. Ha Berg Judit írja.”
  
  Szívünk rajta 2021. június - Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája:
  
  Berg Judit- A keresők
  Jean-Claud Mourlevat- A visszafelé-folyó
  Caroline Fait- Mond csak!
  Katherine Applegate- A Bob, a legbátrabb
  Lovranits Júlia- Bodza, a természetmentő 2. - Bűntény a Sas-hegyen
  Bernáth Zsolt- Lemezbolt a Szent János utcában
  Kádár Annamária- Valódi példaképek
  
  Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
  Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.
  
  A toplistákról
  A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.
  
  Szívünk rajta
  Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 drew barrymore    movie awards    shallov    bardo    crescend     bourne    maruta    david lynch    the vices    brad pitt    amy winehouse    admiral’s arms    isolated youth    szex és new york 2.    chronology    csihar    haelo    rumproof    awesome as fuck    sebkha-chott    poniklo imre    kill with hate    concrete    sziget 2011    trentemoller  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!