hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2021. június 8. kedd   08:35
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Budapestet mutatja be a a 11. Road Movie film: Ivan & The Parazol – Mást vártam


  Budapest ezernyi dalt és videót ihletett már, mégis tud újat mutatni minden dalban és képen – ha jól csinálják. Az Ivan & The Parazol és Miki357 jól csinálták, Budapest ismét egy új, kicsit karcos, nem imázsfilmes, de annál dögösebb arcát mutatja a banda „Mást vártam” című számához készült videóklipben, amely a Road Movie klipsorozat első idei, sorban a tizenegyedik alkotása. Idén még öt Road Movie dal és klip várható, melyeken már dolgozik a sorozatot jegyző VOLT FILM.
  
  Neonok, háztetők, felújított házak és málló vakolatok, ezerszer és sosem látott helyszínek – így mutatja meg magát Budapest az Ivan & The Parazol legújabb számához forgott klipben, amit Miki357 rendezett a Road Movie klipsorozat számára. A videóban feltűnnek a főváros közismert látványosságai, mint a Halászbástya, a Várkert Bazár, de olyan kevésbé ismert helyszínek, sőt apró részletek, neonok, szobrok, lépcsőházak, amik mellett elmennénk, együtt mégis egy izgalmas és vonzó Budapestet mutatnak meg. A képeket a zenekar tagjai kötik össze, akik egy fotós társaságában járják a várost.
  
  
  A dal, az energikus Mást vártam nem csak zenében és szövegben emel ismét kalapot a beatkorszak hősei előtt, de a klipben feltűnik a Magyar Rádió legendás 6-os stúdiója is, az elmúlt évtizedek zenei életének meghatározó helyszíne.
  „Az első gondolatom az volt, hogy egy olyan montázst alkossunk, ami a városunk sokszínűségét a leginkább megmutatja. Ezután Noresz (Lobenwein Norbert, a Road Movie alapító-producere) fotós karakter ötletét szőttük bele a “történetbe”, így kapott egy olyan keretet a város, ami méginkább felfedezésre sarkallja a nézőket” – mondja Miki357, a neves kliprendező. „Budapest a szülővárosom, ezért is nagyon örültem, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy leforgathatom az Ivan & The Parazol fővárosi Road Movie-klipjét. A projekt kapcsán lett számomra világos, hogy tősgyökeres budapestiként még mennyi rejtett kincset tartogat Budapest.”
  A felfedezésre váró, a klipben bemutatott budapesti rejtett kincseket és helyeket a zenekar rajongói ajánlották az alkotók figyelmébe.
  
  „Nekem a legnagyobb élmény az volt, hogy konkrétan voltam Budapest olyan helyein, ahol eddig még nem” – mesélte Vitáris Iván, a zenekar frontembere. „Az ember mindig azt hiszi, hogy ezer éve itt él, már mindent látott, aztán mégis feltűnik egy olyan épület, neon, utca, ahol még nem volt. A Párisi udvar teteje, a Ganz kolónia, a Károlyi-Csekonics palota, különleges lépcsőházak, csak hogy egy párat említsek. Szerintem Budapest ezer arcából jó pár százat sikerült most bemutatni, és remélem, hogy a nézők ezen felbuzdulva meg is nézik ezeket a szebbnél szebb helyeket!”
  
  A Mást vártam a tizenegyedik a Road Movie videóklipek sorában. A 2019-ben indult sorozat küldetése dalokon és klipeken át bemutatni Magyarország és a Kárpát-medence tájait, ismert és kevésbé ismert vidékeket, a Balatont, a Mátrát, Tolna megyét, vagy a vajdasági Kishegyest, a gyergyói havasokat. A videoklipek mellé minden helyszínen egy-egy Road Movie Guide útifilm is készül, ahol a klipek hátterében feltűnő tájak főszereplővé lépnek elő.
  
  „Idén ez az első Road Movie alkotás, hiszen a pandémia a mi munkánkat is lelassította. Azonban most egyszerre további négy alkotáson dolgozunk. Közülük kettő igazán nagyszabású, „allstars-együttműködés”. Az egyik Sopront mutatja be, annak apropóján, hogy 100 éve tartották a népszavazást, amikor eldőlt, hogy Sopron a leghűségesebb városként magyar marad. A másik dal az LGT klasszikus dalát, a „Miénk itt a tér” címűt dolgozza fel, sok fiatal művésszel és élő legendákkal, például az LGT tagjaival. Ezekben a napokban Miskolcon és a környékén forgatunk a Bohemian Betyars-szal, a nyár végére pedig elkészül az a film és klip, amellyel Siklósi Örsre, az AWS tragikusan fiatalon meghalt énekesére emlékezünk. Örs és az AWS készített egy csodaszép dalt a Road Movie számára, amelyet korábban nem publikáltunk és a klipet se tudtuk sajnos időben, vele együtt elkészíteni. Azt remélem, ez egy méltó emlék lehet majd a rajongók és az őt szeretők számára.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Road Movie producere.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zorall    imminence    george w. bush    pearl jam    aaron eckhart    armored dawn    a gyűrűk ura    gru    miloopa    lucifer    abbie cornish    rudolf péter    rotten sound    the heartless aisha    travolta    doves     amorphis    jeremy renner    surface festival    damnations day    heidenfest 2010    michael bay    vinnie moore    turisas    the clash  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!