hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2021. március 29. hétfő   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Négy újabb fesztiválon versenyez a Post mortem


  Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem újabb négy fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. Bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiválja, a brüsszeli BIFFF versenyprogramjába, ott lesz két brazil fesztiválon, a Fantaspoán Porto Alegrében és a Cinefantasyn Sao Paulóban, valamint a Fantasportón Portóban.
  
  A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina. Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A Post Mortem a hazai mozikba is eljut, mihelyt ezt a járványhelyzet lehetővé teszi.
  Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem áprilisban négy fesztiválra is meghívást kapott. Immár nyilvános, hogy az április 6–18. között tartandó brüsszeli BIFFF versenyprogramjában szerepel majd a film. A világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiválját – mely évente több mint 60.000 látogatót vonz, és többek között olyan vendégekkel büszkélkedhet, mint Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro – idén online rendezik meg.
  Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és a legendássá vált A vizsga rendezőjének legújabb filmjét: április 9–18. között a brazíliai Porto Alegrében – szintén online – rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16–29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.
  Végül április 26–május 4. között tart majd a portugáliai Portóban a 41. Fantasporto, ahol szintén a fő versenyprogramban fut majd Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem, mely hátborzongató utazásra hívja a nézőt.
  
  1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.
  A Post Mortem a varsói világpremierrel egy időben, tavaly októberben mutatkozott be a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén, a Sitgesi Filmfesztiválon, majd négy újabb fesztivál versenyébe is meghívást kapott, így ott volt Triesztben, San Sebastiánban, Malagában és Lublinban is. Triesztben a RAI4 televízió legjobb filmnek járó díját, valamint a zsűri Méliès d’argent Award elismerő oklevelét kapta.
  „Nagyon jó érzés, hogy filmünk a fesztiválszerepléseknek köszönhetően eljut számos európai országba. Több személyes megkeresést kaptam neves horrorfesztiváloktól, hogy szeretnék a filmet az ő nagyvásznukon vetíteni. Mégis a legfontosabb, hogy a fesztiválvetítések és a járvány lecsillapodása után végre itthon is bemutathassuk a Post Mortemet, és láthassa a magyar közönség a moziban, ahová a filmet készítettük” – nyilatkozta Bergendy Péter rendező.
  A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája. A POST MORTEM a hazai mozikba is eljut, mihelyt ezt a járványhelyzet lehetővé teszi.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 guns n’ roses    war without end    the black dahlia murder    melt-banana    kalózok    fürgerókalábak    maria brink     bourne    p.o.d.    secret sphere    krúbi    primal fear    a.m.d.    queen    loch vostok    nullus sum    anselmo crew    die hard    maxxwel    preservation hall jazz band    will smith    after rain    kesh    combichrist    aeverium  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!