hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2021. január 12. kedd   04:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Új közép-európai erősember szervezet indult
A profik amatőröknek is népszerűsítik a sportágat

  CESA® (Central European Strongman Association) néven új, független erősember szervezetet alapított Sebestyén János és több mint egy tucat másik sportoló. A 2017-ben HSMA Magyarország legerősebb embere címet is szerzett Sebestyén mellett jelenleg már több, mint 20 sportoló jelezte versenyzési szándékát a CESA® színeiben. Céljuk, hogy népszerűsítsék az erősember sportágat az amatőr sportolók körében. Emellett 2021-ben saját, hat állomásos versenysorozatot is indítanak a már ismert Prémium Liga Kupa néven.
  
  Megkezdte 2021-es első versenysorozatának szervezését a tavaly ősszel megalakult CESA® (Central European Strongman Association). Az új, független közép-európai erősember szervezet Prémium Liga Kupa nevű sorozata április második felében indul. A hat fordulós pontgyűjtő versenyen olyan versenyszámokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyó pakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengő cipelés.
  
  A CESA® egy sportolói kezdeményezésre életre hívott szerveződés, sportliga (későbbiekben szövetség), melynek célja Közép-Európa erősember sportjának szélesebb körben való népszerűsítése, versenyek szervezése, lebonyolítása.
  
  Alapítói a sportág több mint egy tucat jeles képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János, aki több mint 10 éve az erősember sport egyik legismertebbje: 2017-ben HSMA Magyarország legerősebb embere címet szerzett, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban, ismert nevén „Silverboy”. Emellett nemzetközileg is komoly sikereket tudhat magáénak, legutóbb 2019-ben, Norvégiában szerzett második helyet az IHGF sziklaemelő világkupa versenyen. A CESA társalapítója Molnár Zsolt, akivel Sebestyén négy éven keresztül egyhuzamban, párosban nyerte a magyar országos bajnokságokat.
  
  „Az erősemberek számára fontos előrelépés a sportliga megalakulása, hiszen általa nem csak Magyarországon, hanem a későbbiekben Európa más országaiban is könnyebben nyílik lehetőségük versenyzésre, felkészülésre, kapcsolatépítésre. A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hat fordulós versenyünk egyik állomása is határon kívül lehet. A jövőben azonban minél inkább ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szintre a szerepvállalásunkat” – mondta Sebestyén János, aki hozzátette: tapasztalataikkal a profi és amatőr versenyzőket szeretnék segíteni a felkészülés terén is, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.
  
  Az első, Prémium Liga Kupa 2021 nevű sorozat támogatója a Prémium Média & Sport Management Zrt. A szabad nevezés előreláthatólag februárban indul.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zorán    coldplay    hail    diamond edge    lgt    neurosis    checkmate    haunted    heroic    the silver shine    tim ries    shinedown    blythe    virrasztók    Árstíð    neurosis    ingyenes    szarka gyula    spi    hammer of gods    the clash    napra    ironman 2    spiderman    fallujah  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!