hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. november 27. péntek   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A művészet mindenkié – rendhagyó adventi kalendáriumába december 1-jétől mindennap új meglepetést rejt a Müpa


  2020 eddig minden szempontból rendkívüli évnek bizonyult, az elmúlt hónapok rengeteg türelmet és alkalmazkodást kívántak mindenkitől, az élet minden területén. Ám a Müpa ezúttal sem hagyja magára hűséges közönségét. Virtuális hangversenytermük újbóli megnyitása és a tavaszi időszakban nagy népszerűségnek örvendő Müpa Home online közvetítéssorozat újraindítása után most az advent heteit szeretnék szebbé tenni régi és új nézőik számára, akiknek december elsejétől mindennap új meglepetésekkel készülnek.
  
  A mögöttünk álló nehéz hónapok megpróbáltatásai után hamarosan beköszönt az advent, azaz az ünnepvárás csendes és meghitt időszaka. Ezek a hetek idén többszörösen is a várakozásról szólnak, hiszen világszerte mindenki egy emberként reménykedik a járványhelyzet mihamarabbi javulásában, és talán másként, mint a korábbi években, de rövidesen elkezdődik a készülődés az ünnepekre. Ebben a rendkívüli évben már többször bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészet segítségével könnyebb átvészelni a legmegterhelőbb napokat is. Ezt vallja a Müpa is, ezért szeretné kreatívan, mindenki számára örömtelivé varázsolni az elkövetkezendő néhány hetet. Ennek szellemében az intézmény különleges virtuális naptárral csempészi be a Müpa-élményt mindazok napjaiba, akik szívesen kapcsolódnak be a közös ünnepvárásba, és üdítő vagy épp szívet melengető élményekkel hangolódnának a karácsonyra.
  December 1-jétől mindennap kinyílik a Müpa digitális adventi kalendáriumának egy-egy ablaka, amelyek mögött minden alkalommal egy mostantól bármikor elérhető müpás tartalmat találhatnak az érdeklődők. Érdemes lesz tehát naponta ellátogatni az intézmény weboldalára, hiszen a meglepetések között irodalmi kuriózumok éppúgy akadnak majd, mint klasszikus és könnyűzenei csemegék és exkluzív, eddig soha nem látott felvételek!
  
  A Müpa ugyanakkor nemcsak a rendhagyó naptárral kedveskedik nézőinek, hiszen – bár pillanatnyilag nem találkozhatnak egymással a művészek, a közönség és az intézmény munkatársai a Müpa tereiben – amikor az mindenki számára biztonságos lesz, az épület újra kitárja a kapuit a látogatók előtt, és a várva-várt újranyitásra az intézmény Müpa-ajándékutalványokkal készül. Az ünnepi időszakban mindazok, akik legalább 10 000 Ft értékben ajándékutalványt vásárolnak, további 1000 forintos utalványt kapnak ajándékba a Müpától, abban a reményben, hogy azok mielőbb beválthatóak lesznek az intézmény élőben, közönség előtt megvalósuló programjaira.
  
  Advent első vasárnapján, november 29-én azonban még az online térben lesz mód a találkozásra, feltöltődésre: a Müpa Home egy igazán különleges, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből élőben közvetített adventi koncerttel lepi meg a képernyők előtt ülőket. 19:30-tól az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus öt lenyűgöző énekessel karöltve, Vashegyi György vezényletével válogat a barokk és a bécsi klasszika ünnepre hangoló művei közül.
  
  A Müpa adventi kalendáriuma ide kattintva érhető el december 1-jétől.
  
  Az ajándékutalványokról bővebb információ itt található



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 intercom    gods tower    ex deo    johnny english    oceano    civil sziget    killchain    audun kleive    kraanium    geoff tate    tyson    Ø    die hard    enter shikari    dreamworks    inhale me    pixelhősök    lajkó félix    malice mizer    napokon    dave groh    sonar    public image ltd.    die apokalyptischen reiter    tommy emmanuel  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!