hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
hírek   2020. október 6. kedd   08:03
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Black Light Night: alter-rock koncertek Békéscsabán


  A Csabagyöngye Kulturális Központ Black Light Night néven rendhagyó koncerttel készül feleleveníteni a ’90-es évek hangulatát a korszak legendás helyi zenekaraival. Az estét felvezető Never Ending Memories zenekar abban a tekintetben kivétel, hogy idén márciusban alakult Békéscsabán. Még 2019-ben a Premier Művészeti Magániskolában egy fellépés alkalmával került elő a The Cure-tól a The Love Cats című dal. Az előadás sikere után együtt maradt a csapat. Felícia magával ragadó énekhangja mindenkit elkápráztat, illetve kiváló alapot képez a későbbiekre tervezett saját dalok megírásához is. Az élő dob-basszus, a ritmus és virtuóz szólógitár szekciót a jövőben szintetizátor egészíti ki.
  Tagok: Koch Felícia ének, Hidasi János szólógitár, Hursán György dob, Medovarszki János ritmusgitár, Kovács Moha Zsolt basszusgitár.
  
  A Syntax Error formáció 1992-ben alakult Simon Tibor billentyűs, Kuti Péter operátor és Vas Roland énekes-szintetizátoros tagokkal. 1994 elején csatlakozott a társasághoz Gyarmathy Zsolt billentyűs, és Kuti Peti távozott. Ekkorra már a zenei stílus nagyjából kiforrta magát. 1996-ban megcélozták a “Ki mit tud?”-ot, a középdöntőig jutott a zenekar.
  1996 novemberében a HDMFC klub a Petőfi Csarnokba hívta a bandát játszani, majd Aradon egy szabadtéri koncert valósult meg, melyet a helyi rádió élőben sugárzott. Ekkorra már a székesfehérvári GISMO Record leszerződtette a zenekart, de a kiadó megszűnt. 2017-ben úgy döntött a klasszikus felállás, hogy leporolja a régi zenéket, aktualizálja a dalokat, ha másért nem, a régivágású szintipop-rajongók örömére… a digitális világ részeként ez már nem lehetetlen.
  
  Mintegy 20 évnyi kihagyás után, a 2019-es A38 Hajón történt visszatérő koncert, illetve a 2020-as Fekete Zaj fesztivál fellépés utána, újra Békéscsabán a Voyage. Egyórás műsorral, friss hangzással készül a zenekar az estre. A csapat 1995 és 2000 között 3 albumot adott ki, mellyel hazánk határain túl is sikerült bemutatkozniuk. A 3 hanghordozó: 1996 – Vogue, 1998 – Vogue Again, 2000 – The Busstopfaceman.
  A Sziget, illetve más hazai fesztiválok rendszeres résztvevői voltak. Petrovszki Félix az eredeti felállás énekese erre az utazásra már nem váltott jegyet. Helyette Cselovszki Roland lépett a szintik mögül a frontra. Viszont a korábbi dobgép mellett, üde színfoltként Martincsek Kázmér dobos erősíti a bandát. Tagok: Cselovszki Roland ének, gitár, programming, Mazán László basszusgitár, Martincsek Kázmér dob, Kovács Moha Zsolt gitár, vokál.
  
  Volt egyszer a Nihil zenekar, mely valaha az volt Békéscsabának, Békés megyének, mint a Tankcsapda Debrecennek, a Kispál és a Borz Pécsnek vagy a Quimby Dunaújvárosnak. Az 1989-ben alakult zenekar országos ismertségnek örvendett. 1994-ben azonban a történet véget ért. A Nihil feloszlott, így a megyei kultuszzenekar nem léphetett az említett bandák útjára és nem vált a mainstream részévé. Tavaly – a megalakulás 30. évfordulóján – a korábbi tagok, a gitáros-énekes Tóth „Goffry” András, a basszusgitáros Prisztavok Tibor és a dobos Mészáros „Leves” Levente újra összeálltak és a folytonosság végett a Finis Nihil nevet választották. A zenekar nem ült fel a rózsaszín nosztalgiavonatra, hanem bátorságukat bizonyítva új számokkal készülnek a nagy visszatérésre, a Black Light Nightra.
  
  Október 10-én este a hajdani Ifiház Kaszinójának felejthetetlen koncert-hangulatát idézik majd meg a bandák. Aki annak idején részese volt, annak kötelező, a fiatalabb generáció pedig most ízelítőt kaphat a múlt egy darabjából.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 prodigy    nemes márton    petőfi rádió    fields of the nephilim    a lány és a farkas    isis    specials    emarosa    brutally deceased    ladánybene 27    sunnata    crazy mama    royal hunt    kamikaze scotsmen    stadt    arbat    sister sin    worning    vadvirágok blues band    brains    fueled by fire    steven tyler    hanggai    parkway drive    mutiny on the bounty  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!