hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2004. október 8. péntek   16:13
nincsen hozzászólás

szerző: András
A Cannibal Corpse Szegeden
2004 október 15, Szeged, Etelka úti sportcsarnok

  A szünet nélküli koncertdömping egyik pozitív következménye, hogy egyre sűrűbben jutnak el neves külföldi bandák hazánk egy-egy vidéki városába is, ami hosszú ideig igen ritka eseménynek számított Magyarországon. Ezúttal egy death metal legenda, a Cannibal Corpse látogat el Szegedre alig két hónappal legutóbbi hazai (szigetes) fellépése után.
  
  Az amerikai banda nálunk tett látogatásainak ilyetén megsűrűsödése talán még azokat is meglepheti, akik jól ismerik a csapat elánját, és tudják, hogy nincs a világon olyan ország, ahol a Cannibal Corpse ne lenne állandó visszatérő vendég. Úgy tűnik azonban, a zenekar tagjai még mindig fokozhatónak tartják a tempót, s alig valamivel a nyári fesztiválozás után ismét Európába veszik az irányt, sőt, az is tudható már, hogy aztán sem mennek pihenőre, a koncertezést ugyanis az USA-ban továbbfolytatják. Tegyük hozzá: minden bizonnyal igazuk lesz megint, mint mindig, ugyanis a Cannibal Corpse eleddig is legalább a feszített jelzővel illetendő munkaüteme és az azzal párosuló kíméletlen precizitás, valamint tevékenységük állandóan magas színvonala a világ egyik legelismertebb és leginkább tisztelt death metal bandájává avatta a zenekart. Másfél évtized alatt megjelentetett kilenc nagylemezük és egyéb kiadványaik összesen több mint egymillió példányban fogytak el szerte a világon, amely adattal műfajukban ők a rekorderek. Nem mondhatja el magáról más banda a stílusban azt sem, hogy egy világhírű vígjátékban szerepelt volna, a Cannibal Corpse-nak azonban ez a megtiszteltetés is kijutott, hiszen az Ace Ventura Állati nyomozó című film egyik jelenete a csapat koncertjén játszódik.
  
  Ahogy az már általában lenni szokott, pályafutása során a Cannibal Corpse-ot sem kímélte a tagcserék rendszeres kényszere, az eredeti felállásból mára már csak a ritmusszekció, Alex Webster basszusgitáros és Paul Mazurkiewicz dobos tagja az együttesnek. Az egyik legfontosabb változás a banda soraiban a frontember - egyúttal pedig az egyik legjobban ismert és kedvelt death metal vokalista - Chris Barnes 1995-ös távozása volt, az együttes azonban cseppet sem ingott meg az esemény nyomán, az utóddal, George Corpsegrinder Fisherrel rendületlenül és semmivel sem kevésbé sikeresen haladtak tovább útjukon. Nem volt ez másképp a legutolsó tagcsere alkalmával sem, amely idén következett be: a távozott alapítótag Jack Owen gitáros helyét azonnal elfoglalta a korábban az Originben játszó Jeremy Turner, a banda pedig indult is tovább koncertezni.
  
  Állhatatosságukkal, kitartásukkal csakis zenéjük kikezdhetetlen minősége veheti fel a versenyt: Cannibal Corpse lemez csalódást még egy rajongónak sem okozott, akár a brutalitást, akár a komplexitást vitték el a végletekig éppen aktuális munkájukon. Koncertrepertoárjuk alakulhat tehát bárhogyan, a sikerük garantált, külön tekintettel arra, hogy élő teljesítményük legendásan elsöprő és mérnökien pontos. Ennek köszönhetően minden bizonnyal nem is csak Délkelet-Magyarország death metal fanatikusai gyűlnek össze október 15-én a szegedi Etelka úti sportcsarnokban, hanem hazánk minden tájáról érkeznek majd a brutális muzsikák hívei a koncertre.
  
  A Cannibal Corpse turnépartnere ez alkalommal az 1997 óta működő svéd death metal banda, a Spawn of Possession, hazai részről pedig a Masqim Xul csatlakozik a két zenekarhoz. A koncertre belépő elővételben 2900 Ft-ért váltható, a helyszínen pedig 3500 Ft-ba kerül majd a jegy.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Negative Art Prod.

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kaltenecker    szelíd teremtés    abysmal dawn    carnifex    gru    sunnata    supernem    chalaban    ingyenes    max von sydow    rupert grint    gwar    both miklós    oscar    archer    csempészek    mando diao    a papháború a vámpírok ellen    morgan freeman    sonar    saviours    fegyelmező részleg    wendigo    kenneth branagh    death  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!