hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. augusztus 12. szerda   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Csákányi, Trill, Vecsei és Járai négyese a #Kedves Zsámbék sorozatban
Kollár-Klemencz László zenekarával az Ég az erdőt hozza

  Augusztus 14-én pénteken este a Zichy-kastély udvarának szabadtéri színpadán ismét jelentős színészeink gyűlnek össze egy „szeánszra”, mert a #Kedves Zsámbék valami olyasmi. Három színész, egy zenész és sok szerző, így köt össze nagy alkotókat, legendás személyiségeket és akár évszázadokat Seres Tamás rendező a felolvasószínházi Kedves Zsámbék esteken.
  
  Összejön négy ismert ember, akik egyébként nem, vagy nagyon ritkán játszanak együtt és már a találkozás öröme rendszerint érezhető minden estén. Itt nem kell szöveget tanulni, szerepet játszani, csak OLVASNI, szívvel, színészként, emberként, olvasó emberként. Szabad kiszólni, összemosolyogni, kicsit beszélgetni a közönséggel és ettől szerethető, emberi minden este, amiből mindenki mást visz magával: egy gondolatot, egy verssort, vagy pont egy összekacsintást. Szeretjük, így szeretjük. Legközelebb Csákányi Eszter, Trill Zsolt és Vecsei H. Miklós lesz a vendégünk Járai Márk muzsikájával. A téma pedig most valami könnyed, amiről azonban nagyon komolyan (is) lehet beszélni és írni: az Ételekről, a borokról, a gasztronómiáról Szerzőink: Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Kiss Ottó, többek között...
  
  Augusztus 16-án Ég az erdő – Kollár-Klemencz László új, decemberben megjelent lemezének anyaga a Zsámbéki Nyári Színházban! A felkiáltójelként is értelmezhető zenei anyagot eddig kevés helyen hallhattuk, hiszen röviddel bemutatása után a vírushelyzet miatt bezártak a koncerthelyszínek.
  
  „A természet válságánál, a klímahelyzetnél nagyobb baj, hogy maga az ember van válságban, mondja Kollár-Klemencz László, akinek a kamarazenekarával készített új albuma az egyéni és társadalmi válsággal, az elidegenedéssel és következményeivel foglalkozik. Az Ég az erdő lemezcím ezért egy általános érvényű segélykiáltásként, még inkább figyelemfelhívásként is értelmezhető, hogy rossz úton járunk.” (Stenk)
  Az Ég az erdő a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának, a Rengetegnek folytatása. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától.
  „Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.” (Kollár-Klemencz László)
  
  A Zsámbéki Nyári Színház sorozatában a továbbiakban fellép még augusztus 23-án Kamarás Iván, aki zenekarával Egy fess pesti estét hozza. Szeptember 1-jén HOBO Halj meg és nagy leszel c. estjére kerül sor a zsámbéki Romtemplom különleges atmoszférájú terénél felállított szabadtéri színpadon. Ezzel a produkcióval zárul majd a 2020-as Zsámbéki Nyári Színház sorozata.
  
  Következő zsámbéki esték részletesen
  
  augusztus 14. (20.00) Zichy-kastély szabadtéri színpad
  #KedvesZsámbék! az Ételekről, a borokról, a gasztronómiáról
  
  Szerzőink: Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Kiss Ottó
  Előadják: Trill Zsolt, Csákányi Eszter, Vecsei H. Miklós
  Zenél és közreműködik: Járai Márk
  
  Különleges, meghitt esték, ahol irodalom és zene segíti egymást a színpadon, ahol nagy magyar színészek és zenészek és nagy magyar költők személyisége és gondolatai találkoznak és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk. A KedvesZsámbék! estek ízét emellett a sok kedves és spontán pillanat adja, az összenevetések, egy nem várt asszociáció vagy éppen verscsere.
  
  augusztus 16. (20.00) Zichy-kastély szabadtéri színpad
  Ég az erdő
  Kollár-Klemencz Zenekar
  
  Decemberben jelent meg Ég az erdő címmel Kollár-Klemencz László Kamarazenekarának új albuma – a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának folytatásaként. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától.
  „Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.” (Kollár-Klemencz László)
  
  augusztus 23. (19.00) Matyi Kultúrbisztró
  Egy fess pesti este
  Kamarás Iván és zenekara
  (Igény szerint vacsorával)
  
  Az EGY FESS PESTI ESTE nem egy hagyományos színész koncert-est. A ‘20-60-as évek lüktető, magyar (nem csak film)zenéi, a Meseautótól, a Jamaikai trombitáson át, a Kicsit Szomorkás a hangulatomtól, a Villa Negráig. A dalok a múltba repítenek ugyan, de az Egy FESS BAND zenészei leporolják azokat, gypsy-swing és dixieland lüktetést adva nekik, igazi zenei csemegét kínálva rántják le a sok évtizedes pókhálót. Nevetés, könny, sóhaj és egyebek… Budapest Bár és Kamarás Iván rajongóknak kötelező, a többeknek kiemelten ajánlott.
  Semmiképpen nem hagyományos, „poros” színészanyag, félig elszavalt dalokkal, jelenetekkel. Természetesen, a kor dalai adják a produkció gerincét, de ahogy a dalok is frissebb, izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér a „szokásos” színész estektől. A színpadon nem Kamarás Iván színész, hanem Iván, aki pátoszoktól mentes saját véleményét, humorát is megmutatja.
  Azt az arcát, amit csak kollégái, barátai és családja ismernek. Iván nem fél tabukat döntögetni, a kor nagyjairól diszkrét, szakmában szájról szájra járó, olykor személyes történeteket megosztani, korabeli őszinte „hangokat” megszólaltatni egekig magasztalt filmekről, dalszövegekről. A néző tulajdonképpen bepillanthat a múlt izgalmas kulisszái mögé, Iván őszinte véleményével és közvetlen humorával. Igen, lesz itt minden: színház, koncert, könny, sóhaj és egyebek… És persze fantasztikus dalok és felhőtlen szórakozás, EGY FESS PESTI ESTE, ahol ahol egész család szórakozik.
  
  szeptember 1. (19.00) Romtemplom
  Hobo: Halj meg és nagy leszel
  
  „Itt, a színházban bevallhatok mindent, úgysem hiszi senki egy szavamat sem. Hogy utána könnyebb lesz? A fenét. A tapstól lesz könnyebb, hogy össze-vissza hazudhatok és megtapsolnak. Vagy igazat mondhatok? Nem hiszik el, de nem is kell, a lényeg az, hogy tapsoljanak… Ezért jó a színház. Itt minden lehetek, akár még önmagam is, úgy sem hiszik el. Akkor minek hazudjak? Az nem könnyű, munkaigényes dolog, ki kell találni mindent, aztán leírni, megtanulni és úgy csinálni, mintha…” – írja Hobo.
  „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó” – mondja a rendező, Vidnyánszky Attila.
  Írta: Földes László Hobo
  Zene: Póka Egon
  Díszlet: Olekszandr Bilozub
  Rendezte: Vidnyánszky Attila
  
  Jegyvásárlási lehetinformációk:
  E-mailen: Jegyekre előjegyzést a zsambekinyar.info@gmail.com címen is felvesznek. Itt kérjük, adják meg telefonszámukat!
  Online jegyvásárlás korlátozott számban a zsambekiszinhaz.jegy.hu oldalon.
  Jegyvásárlás személyesen a zsámbéki Tourinform Irodában, hétvégén, az előadás napján, illetve hétköznap nyitvatartási időben.
  Az előadások előtt készpénzzel nem lehet jegyet vásárolni, csak bankkártyát tudnak elfogadni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 freedom call    neokhrome    fesztiváljegy    kabinláz    the new roses    dörner györgy    constants    blues b.r. others    millenáris    contour    primordial    crazy mama    rupert grint    ripper    heaven shall burn    árvíz    great american ghost    saoirse ronan    nagy jános trio    sanatorium    verbunk-punk    werk akadémia    bardo    easy a    vida rock band  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!