hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
hírek   2020. július 16. csütörtök   04:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nyári koncertfilm válogatás a Pólus Moziban - AC/DC, a Metallica, a Queen, a The Doors, a Led Zeppelin és a Rolling Stones.


  A rockzene történetének kiemelkedő zenekarait láthatják viszont a nézők a budapesti Pólus Mozi nyári vetítéssorozatán. Olyan ikonikus zenekarok koncertfilmjei kerülnek műsorra egy-egy estére a mozi Nagytermében, mint az AC/DC, a Metallica, a Queen, a The Doors, a Led Zeppelin és a Rolling Stones.
  
  A „Pólus Rock Klub” nyári válogatásprogramja július 17-én pénteken 18:30-kor az AC/DC „Live at Donington” koncertfilmjével kezdődik. A kétórás koncertfilm a kultikus rockbanda 1991 augusztusi koncertjét mutatja be az angliai Doningtonban megrendezett Monster of Rock fesztiválról, ahol közel százezer rajongó előtt, a fesztivál fő fellépőjeként kirobbanó energiájú koncertet adtak. Az eseményt 26 db szélesvásznú Panavision mozikamerával 35mm filmre rögzítették. A többek között helikopterről is forgatott anyag kitűnően adja vissza a csúcsformában lévő zenekar koncertjét. Íme a koncert első két perce (rajongóknak libabőrös lesz)
  
  
  
  A sorozat következő állomása július 18-án szombaton a Metallica és a Tilson Thomas által vezényelt San Francisco Szimfonikusok kirobbanó sikerű koncertfilmje, az S&M² lesz, amit az S&M album 20. évfordulója alkalmából rendezett évfordulós koncertjükön rögzítettek 2019. szeptemberében. A két és fél órás koncertfilmben több, az eredeti 1999-es S&M live albumon található dal is felcsendül majd, amelyeket az azóta született új Metallica dalok szimfonikus változatai egészítenek ki. A film tavaly őszi világpremierjén világszerte rajongók milliói utazhattak vissza az időben a mozivásznak előtt ülve, és igazi szélesvásznú változatban, 5.1-es mozis hangminőségben élvezték a felejthetetlen koncertet.
  
  
  
  Július 19-én vasárnap a Queen 1975-ös londoni Hammersmith Odeonban adott koncertjét vetítik „A Night in Bohemia” címmel. A Hammersmith-beli koncert, amit élőben közvetített a BBC, a fiatal zenekar addigi karrierjének csúcspontját jelentette, tucatnyi kamera rögzítette, ahogy kirobbanó formában előadják többek közt a Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive vagy a Now I´m Here című dalaikat. A felvétel különlegessége, hogy ezen az estén rögzítették első alkalommal a friss slágerlista-vezető Bohemian Rhapsody koncert-verzióját. A koncert és az album sikere egy új szintre emeletre az együttest és nagy lendületet adott, hogy a világ egyik legjelentősebb rockbandájává váljon a következő évtizedekben. A koncertfilm előtt egy 25 perces, feliratos dokumentumfilmet is levetítenek, amely ritkán látható archív felvételekkel és interjúkkal tárja fel az együttes történetének legkorábbi szakaszát.
  
  
  
  A koncertfilm sorozat július 20-án Jim Morrison és zenekara, a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és újrakevert változatával folytatódik. „A Doors koncertjei sámánisztikus utazások voltak a rock and roll pszichedelikus színpadán. A zene, költészet és dráma zabolátlan zenei virtuozitással örvénylett bennük. A Doors kifejezőerejének csúcsán, a világ egyik legjobb előadóhelyén rögzített, később újrakevert és digitalizált anyag cseppet sem poros, sőt! Századszorra hallgatva még mindig magával ragad!” - írta a filmről Jeff Jampol, a Doors egykori menedzsere és a koncertfilm producere. A zenekar a klasszikus dalok – Light My Fire, The End – mellett olyan ritkán hallott számokkal villanyozta fel a közönséget, mint pl. a Hello I Love You, The WASP vagy a Spanish Caravan.
  
  
  
  Július 21-én a Led Zeppelin legendássá vált 2007-es londoni koncertje látható, amely minden idők legjobban várt zenei eseményeként került be a Guiness Rekordok Könyvébe: 20 millió rajongó szeretett volna jegyet váltani az élő koncertre, melyre 27 év óta akkor került először sor, ám a helyszín miatt mindössze 18 000 jegyet sorsoltak ki a szerencsések között. Az 1980-ban, John Bonham dobos halálát követően feloszlott blues-rock legenda 2007. decemberében lépett a londoni O2 Aréna színpadára, hogy tisztelettel adózzon kedves barátjuk, az Atlantic Records megalapítója, Ahmet Ertegun emléke előtt. Fergeteges, több mint kétórás koncertet adtak, amely nyomban a Led Zeppelin-mítosz részévé vált. Az alapító tagokat, John Paul Jones-t, Jimmy Page-et és Robert Plantet Jason Bonham, a néhai John Bonham dobos fia kísérte. Az előadott 16 szám között olyan örökzöld dalok voltak, mint a “Whole Lotta Love,” a “Rock And Roll,” a “Kashmir,” továbbá a “Stairway To Heaven.”
  
  
  
  Végül július 22-én a The Rolling Stones „Sweet Summer Sun – Hyde Park Live” című koncertfilmjével zárul a sorozat. Ezen a 2013-as nyári estén a londoni Hyde Parkban 100.000 rajongó a legkülönbözőbb korosztályokból nézte és hallgatta egyforma rajongással Mick Jeggert, Charlie Watts-ot, Keith Richards-ot és Ronnie Wood-ot. A Rolling Stones ismét ötcsillagos koncertet adott a rajongóknak, amelyet a közönség és a kritikusok egyaránt az egekbe magasztaltak. Ez a lenyűgöző és egyszeri koncert, illetve az itt rögzített mozifilm tökéletes módja annak, hogy a rajongók ünnepeljék a Stones visszatérését szülővárosuk legnagyobb színpadjára.
  
  
  
  A koncertfilmek csak egy-egy estén láthatók, a Pólus Mozi nagytermében, 120m2-es vásznon, 5.1 Dolby hanggal.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 odin    black swan    crusted    anna and the barbies    ronnie james    3d    suszter    wildbirds & peacedrums    metsatöll    fish!    shallov    my dying bride    beri ary    pankkk    josh brolin    nervecell    warrant    colin hanks    adimiron    emmure    ko ko mo    adimirion    sziget    hanna    walking with strangers  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!