hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [színház]  2020. július 1. szerda   03:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Visszatért Magyarországra az Attraction Árnyékszínház


  Újra hazai terepen a Britain’s Got Talent 2013-as évadának győztese, az Attraction. A világhírű táncosok hét év után újra láthatóak lesznek magyar színpadokon, ráadásul júliusban és augusztusban nyári táboraik keretében betekintést engednek előadásaik kulisszatitkaiba is.
  
  Felejthetetlen élményt és hihetetlen büszkeséget okozott mindannyiunknak az Attraction Árnyékszínház, amikor 7 évvel ezelőtt megnyerték a világ legnagyobb tehetségkutató versenyét, a Britain’s Got Talent-et. Az ország egy emberként méltatta a csapat tehetségét, amelyet azóta Kínától Amerikáig a világ számos nagyszínpadán bizonyítottak. A Hip Hop Boyzból ismert Szűcs Zoltán által alapított társulat itthon tölti a nyarat, így több idejük jut a családi programokra, mint valaha. Kötelességtudatuk viszont ide is követi őket, ezért júliusban és augusztusban ötnapos kreatív táborokat szerveznek 6-18 év közötti fiatalok számára.
  
  A jövő generációját képeznék
  
  A világon egyedülálló műfajt életre hívó, 2004-ben alapított látványszínház egy ideig egyeztetési okokból nem tudott magyar fellépéseket vállalni, és a tehetségkutató megnyerése óta nem sok alkalmuk volt Magyarországon tartózkodni. Szerencsére a probléma elhárult: az Attraction jelenleg két csapattal dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy a világ különböző pontjain egyszerre vállalhassanak fellépéseket. Úgy alakult, hogy világkörüli turnéjuk egyes állomásai későbbi időpontra halasztódnak, ezért kihasználják a lehetőséget, hogy családjuk mellett hazai rajongóikkal töltsék a nyári hónapokat. Komoly terveik vannak.
  
  „Régóta dédelgetett álom volt, hogy újra gyerekekkel foglalkozhassunk, de a nemzetközi turnék és a sűrű külföldi elfoglaltságok nem tették eddig lehetővé. A vírushelyzet miatt bármennyire is rossz, hogy az amerikai és kínai turnéink ebben az évben eltolódtak, legalább most időnk és lehetőségünk adódik arra, hogy ezt az álmunkat megvalósítsuk Magyarországon. Elkezdjük képezni az Attraction következő generációját, egy Tehetséggondozó Projekten belül ugyanis szeretnénk az Attraction Junior gyerekcsapatot létrehozni. Ennek első állomása a nyári napközis tábor. Hosszútávú célunk, hogy a világ nagyszínpadaira eljuttassuk az Attraction Juniort” – tudtuk meg Szűcs Zoltántól, aki korábban táncoktatással is foglalkozott.
  
  Nem mindennapi programok
  
  Az Attraction Summer Workshop nevű, különleges nyári napközis táborában a gyerekek találkozhatnak a művészekkel, és alkalmuk nyílik ellesni tőlük azokat a mozdulatokat, amelyek világhírűvé tették őket. A szervezők a zene-, tánc- és színjátszáskedvelő, alkotni vágyó fiatalokat szólítják meg, akik nem riadnak vissza a kreatív, egyedi megvalósítást igénylő feladatoktól. A résztvevők korcsoportokra bontva, több műfajú táncoktatáson, kreatív foglalkozásokon és mozgáskoordináció fejlesztő alkalmakon próbálgathatják a szárnyaikat. A 8-16 óra közötti programokon teljes ellátást biztosítanak, ami napi háromszori étkezést, továbbá korlátlan gyümölcs és szénsavmentes vízfogyasztást jelent. A workshop minden héten közös fellépéssel zárul, amelyet limitált közönség előtt mutatnak be.
  
  “Nagyon jó emlékeim vannak abból az időből, amikor tánciskolát vezettem. Az első Attraction formáció is onnan indult. Nagyon jó látni, hogy azok a gyerekek, akik hozzám jártak a tánciskolába, mind a mai napig szeretik a táncot, többek közülük hivatásszerűen űzik azt. Büszke vagyok mindannyiukra! Így, 20 év múltán is van a társulatunkban olyan táncos, aki annak idején a növendékem volt. A legjobban azt szeretem a táncoktatásban, hogy látom a gyerekek fejlődését, tudásvágyát, őszinte nyitottságát és a boldog arcokat, amikor a színpadon állnak és fellépnek” – mesélte Szűcs Zoltán, aki természetesen maga is aktívan részt vesz a táborban.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 purulent rites    mano negra    a38    electric ladyland    nemes andrás    dreamworks    petter carlsen    kontroll    sweetest devilry    360° at the rose bowl    twilight force    dörner györgy    macbeth    angelus apatrida    micah sloat    winniped    mercenary    douglas mccarthy    micah sloat    beatrice    astronautalis    hobo És bill    rivers run dry    lamb of god    charred walls of the damned  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!