hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. június 8. hétfő   16:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Zöld lámpát kaptak a külföldi utazások: ahol nincs karantén oda többségünk máris indulna!


  Közel háromhónapnyi bezártság után új fejezet kezdődik az életünkben: visszakapjuk vágyott szabadságunkat. Az utazók nagy örömére ismét megnyílnak előttünk az európai országok határai, és egy nemrég készült felmérés alapján a többség idén busszal indulna felfedezőútra. Azt is tudjuk, hova. Érdekes tényekről számol be egy friss, a magyarok utazási szokásait vizsgáló felmérés több ezer válaszadó bevonásával.
  A koronavírus hatására korábban sokan letettek a külföldi nyaralásról vagy őszre halasztották azt, most azonban, hogy újra nyílnak a határok, sorban karantén kötelezettségek kerülnek eltörlésre, feltámadni látszik az utazási kedv. A felmérés előrejelzései szerint a belföldi turizmus is fellendülhet, ami már június első felében abszolút tapasztalható is a hazai vendéglátók számára.
  
  Márciusban sokként érte a kontinenst, hogy egy, az egész életünkre nagy hatást gyakorló világjárvány miatt változtatnunk kell az addigi szokásainkon. A legnehezebb talán a bezártság okozta nehézségek leküzdése volt, amelyet bízunk benne, napokon belül, akár már szombattól magunk mögött hagyhatunk. Ahogy életünk fokozatosan visszatér a régi medrébe, sorban nyitják meg határaikat a Schengen-i övezet országai. Lassan, de biztosan újra aggodalom nélkül utazhatunk, így az idei nyárra nem kell „elmarad” táblát akasztani.
  
  Jelenleg az alábbi országokba utazhatunk a hazaérkezést követő kötelező karantén nélkül: Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Németország. A hazaérkezést követő kötelező 2 hetes karantént vállalva pedig további úticélok is megnyílnak előttünk.
  
  61 százalékunk szeretne külföldre utazni
  Elutazhatunk például tengerparti városokba, ám továbbra is kiemelten fontos a biztonsági intézkedések betartása. A hazai utazási irodák közül a Z(s)eppelin reagált elsőként a nem várt helyzetre; buszaikat ózonszűrős légtisztító berendezéssel látták el, hogy biztonságossá tegyék a csoportos utazásokat, függetlenül attól, hogy az úti cél az ország határain belül vagy kívül helyezkedik el. A fent említett felmérést is nekik köszönhetjük, amelyből kiderül, az 1500 megkérdezett 61%-a szeretne az ország határain kívülre utazni (kék, piros, sárga és zöld szavazatok alapján), 64%-uk autóbusszal, idegenvezetéssel.
  
  „Az ózonszűrős légfrissítő berendezésnek hála minimálisra csökkenthető az egészségügyi kockázat. Minden utasunk számára kötelező a maszk viselése és szorgalmazzuk az audio guide használatát, hogy az utasok ne tömörüljenek egy helyen sem a szabadban, sem a múzeumokban, az idegenvezetőt viszont jól hallhassák. Természetesen alkoholos kézfertőtlenítővel is felszereljük a járműveinket és a gépkocsivezetők folyamatosan fertőtlenítik az autóbusz utasterét” – mondta Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin utazási iroda vezetője.
  A legnépszerűbb mediterrán desztináció Horvátország
  Az utasok megnyugtatására a Z(s)eppelin arról tájékoztat, hogy a kirándulók minden, a turisták által látogatott helyen maximális biztonsági intézkedések mellett élvezhetik az ott töltött időt. Országon belül megnőtt a kereslet a több állomásos buszos túrák iránt, amelyekhez a természetjárás és a kulturális elfoglaltságok mellett gasztronómiai programok is tartoznak. A Z(s)eppelin utazási iroda kínálatában jelenleg 12 féle belföldi útvonal szerepel, közte a Börzsöny, a Duna-kanyar és a Zemplén térsége. A külföldre vágyókat tárt karokkal várja Horvátország, a legnépszerűbb úti célok listáját Plitvice, Opatija, a KRKA-vízesés és a gyönyörű horvát tengerpart vezeti. Emellett Szlovénia, Szlovákia és Ausztria természeti szépségeit is meglátogathatja, aki a zsúfolt városok helyett érintetlen tájak felfedezésével töltené a nyaralást.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 datarock    deep inside    dilis szerelem    iron maidens    thornwill    harms way    hiúz    napokon    alcohol    necrophobic    védhetetlen    pannónia fesztivál    daedelus (usa) live    ordog    vreid    and so i watch you from afar    civil sziget    cripper    kéknyúl hammond band    tom hardy    rotten sound    morningdeer    battle beast    godsmack    babits mihály  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!