hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2020. június 2. kedd   07:45
nincsen hozzászólás

szerző: ma
OM: három friss dallal tért vissza az ex-Mantra tagok alapította zenekar


  Az OM 2011-ben adta ki első nagylemezét Érted címmel az EDGE Records gondozásában, 2013 óta viszont csend volt a zenekar körül, amit most három új dallal törtek meg. Az OM 2010-ben alakult volt Mantra tagokból (Vijaya Gauranga das - gitár és Rajahamsa das - dob), akik Kanyó Pétert (City of the Moon) vették be az énekes/basszusgitáros posztra. Péter jellegzetes, többszólamú éneke miatt ezek is tipikus OM szerzemények, de a nyersebb gitár-, és dobhangzásról inkább a Mantra jut eszünkbe, talán nem véletlenül, de mindez nagyon is mai. A szövegvilág hasonlóan elgondolkodtató, érzelmekkel teli, mint korábban. A tagok elmondása szerint folyamatosan készülnek a dalok, melyeken vendégek felbukkanása is várható, és folyamatosan közreadják azokat.
  
  „Jó pár év csend után az utóbbi időben elkezdtek gyűlni a dalötletek. Ezekből hármat sikerült végleges formába önteni. Mivel Kanyó Péter (ének, basszusgitár) volt segítségemre ezért az OM neve alatt jött ki. Úgy tűnik a folyamat nem fog megállni és további új számokra lehet számítani a közeljövőben. Addig is hallgassátok ezeket!” - tette hozzá a zenekar.
  
  
  
  
  Vijaya az OM utóbbi éveiről, a szünet okairól:
  „Valahogy akkor elfogyott a tűz a zenekarban. Adtunk még egy pár akusztikus koncertet, főleg jógafesztiválokon. Ennek is volt egy jó hangulata, de nagyon más egy sötét színpadon zúzni, mint egy réten, halkan zenélni, sokszor levegőben lévő hátsófeleknek… Mindenki el volt foglalva a családi, egzisztenciális dolgokkal. Viszont az utóbbi években nekem sorra jöttek fel a zenei ötletek, de aktív zenekar híján elhessegettem, míg Veres Gábor (WMD) barátom példája döbbentett rá, hogy nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni, így hát belevágtam, főleg az ő segítségével. Született jó pár felejthető kezdemény, de szerencsére ütős dalok is. Régi cimborákkal csekkoltattam is, hogy be ne égessem magam valami szarral. Még nem tudtam, hogy milyen néven fog ez kijönni, de ez nem is volt fontos.
  
  Az ének kritikus pont volt, mert az már tényleg nem megy, és némi hezitálás után Kanyó Peti vállalta be, így már egyértelműen OM lett belőle. Rajahamsának is tetszett, de mivel nem ő dobolta fel, most nem akart a képeken szerepelni.
  
  Hogy mi lesz a jövő? Úgy tűnik, hogy folyamatosan születnek számok, amik ha elnyerik a végleges formájukat akkor megjelennek. Én még komplett lemezeken nőtem fel, de látom, hogy most a világ inkább számokról szól, amit főleg stream-elve hallgatnak az emberek. Hát akkor hallgassák így! Most egyébként a zenekaroknak nincs is más, csak ez.”
  
  A zenekar a friss dalokról is megosztotta gondolatait:
  
  Volt idő:
  “Ennek a szövege már nagyon rég megvolt, de szám nem született belőle. Peti csinált hozzá egy melankolikus akusztikus demót, de az már úgy annyira nyomasztó volt, hogy nekünk is fájt, így eltemettük. A számírások között jött az az ötletem, hogy mi lenne, ha egy lendületes zenét kapna, sőt még a végkicsengését is pozitívra kanyarintottam.”
  
  Keletifény:
  “Elsők között volt meg ez a dal, de félretettem. Aztán amikor elővettem, és elkezdtem kidolgozni a hangszeres részeket, akkor rájöttem, hogy nincs szükség szövegre, vagy további bonyolításra, ez így kerek. Érdekes, hogy sokaknak ez jön be a legjobban.”
  
  Nem kereslek:
  “Ez egy rövid, de ütős dal, aminek a szövege elsőre nem tűnik vidámnak, de szerintem mégis előremutató, mint minden útkeresés. Nagyon nem jellemző rám a gitárszóló, de ebben a számban van, és szerintem jól sikerült, egyedi, keleties hangzása van, és sokat dob a hangulaton.”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a papháború a vámpírok ellen    calico island    pozvakowski    slipknot    scary face    paul bettany    ashes of ares    eva longoria    silenus    cherry bomb    scorpions    fast five    another way    the girl with the dragon tattoo    vörös andrás    nullus sum    blaze bayley    moszkva tér    metallica    justin timberlake    ego-project    chaos of disorder    virus    heidenfest    unleashed  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!