hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2020. március 10. kedd   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Magyar Filmdíjat nyert a Vad erdők, vad bércek


  A legjobb ismeretterjesztő filmnek járó díjat a film rendezője, Mosonyi Szabolcs vette át a Magyar Mozgókép Szemle csütörtöki gáláján a fővárosi Vígszínházban. Az Északi-középhegység vadregényes erdőségeit és élővilágát látványos képsorokon bemutató film március 26-tól látható a hazai mozikban.
  
  Vad Szigetköz, Vad Kunság, Vad Balaton – az utóbbi évek kimagasló látványvilágú magyar természetfilmjeinek sorát hamarosan egy újabb alkotás gazdagítja: március 26-tól látható országszerte a mozikban Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyíró-producer legújabb filmje. A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában a díjnyertes alkotópáros korábbi filmjeire is jellemző, lélegzetelállító képsorokon mutatja be az Északi-középhegység folyóvölgyeit, mély szurdokait, napfényben fürdő bérceit, ködbe vesző hegyoldalait és gazdag élővilágát. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilmben intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben tárul fel az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilága az avarszinttől a lombkoronáig.
  
  
  
  A filmbéli „fantom” nem más, mint a rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban. Az ő nyomait kutatva tárul fel az erdőlakók élete, olyan különleges felvételekkel, mint a patakokban ívó ingolák, a fészket rakó szirti sasok, a bokszoló mezei nyúlpár, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarak, vagy a vízirigók, hegyi kérészek párzásának ritka pillanata.
  
  A Kárpátok és az Alföld között húzódó különleges átmeneti zónában közel két éven át forgatott film alkotóinak munkáját a Bükki Nemzeti Park, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Budakeszi Vadaspark és az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei segítették. A mindössze néhány főből álló stáb a különleges képi világ megteremtéséhez a legmodernebb technikát ötvözte az állatvilágot legkevésbé zavaró természetfilmes módszerekkel, többek közt egyedileg átalakított akciókamerákat és megtöbbszörözött hatótávolságú teleobjektíveket is alkalmaztak, a patak mélyétől a felhők feletti madártávlatig változatos nézőpontokból filmeztek, szuperlassított felvételekkel és gyorsított idejű, ún. „time-lapse” képsorokkal tették láthatóvá a természet emberi szem által kevésbé érzékelhető csodáit.
  
  A film az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült. Egyedi hangulatát ismét a magyar népzenei motívumokat is felhasználó Mátyás Attila Merkaba dallamai erősítik, a narrátor Varga Gábor. A Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában szélesvásznú moziváltozata március 26-tól látható országszerte a filmszínházakban, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 greg bennick    kalmah    abstinenz    abstinenz    nervosa    isis    crossing eternity    the elijah    kasabian    nanny mcphee    daath    artus társulat    hol van ilyenkor a rendőrség?    stefan kaufmann    devildriver    nailed to obscurity    evanescence    circle ii circle    lion twin    murderdolls    vulture industries    eva longoria    laime pilniga    the unknown    starbenders  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!