hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2004. szeptember 30. csütörtök   15:52
nincsen hozzászólás

szerző: Thomastheles
SZIN - Az utolsó nyári fesztivál
2004 augusztus 26-28, Szeged

  Amikor tavaly először hallottam a Szegedi Ifjúsági Napokról, ami egyébként egy 67-ben kezdődött rendezvény sorozat felélesztése volt, arra gondoltam minek ide még egy fesztivál ebbe a programokkal telizsúfolt nyári menetrendbe, mi mást nyújthat, amit egy EFOTT, Volt, Sziget, Tokaj nem? Ezzel a gondolattal indultam neki péntek délután a szegedi útnak barátaimmal.
  
  Kora estére értünk le, elfoglaltuk a szállást, majd neki eredtünk a megkeresni a fesztivált magát. Nagyon könnyű dolgunk volt. Csak átmentünk a Belvárosi Tisza hídon, és már ott is találtuk magunkat a bejáratnál. Nem tudom, hogyan sikerült a szervezőknek végigvinni ezt a helyszínt, de ennyire közel egy nagyváros központjához még nem voltam többnapos szabadtéri könnyűzenei fesztiválon. Remélem sikerült úgy hangosítani, hogy a környékbeli lakókat nem zavarta annyira, hogy az ő ellenállásukon bukjon meg ez a rendezvény! Egy szó, mint száz, a helyszín tökéletes. Egy teljesen a centrumban lévő strandfürdő, közvetlenül a Tisza parton, ellentétes végeken két nagy színpaddal, középen egy nagy party sátor, a „maradék” helyen úszómedencék, étel-ital vételi helyek, sátorozási lehetőség, civil szervezetek utcája...
  
  Az első napon nagy zuhé lehetett, mert elég sáros volt a színpadok előtt a talaj, de tényleg ez az egyetlen rossz amit a helyszínről el tudok mondani.
  
  Visszatérve a péntekhez, érkezésünkkor már az Emil Rulez javában játszott, de mi inkább tovább haladtunk a másik színpadhoz, ahol az Amorf Ördögök kezdett. Szabiék igazán kitettek magukért, és a koncert második felére az addig csak kíváncsian álldogáló emberek, egészen szép tömeggé nőttek és jelentős táncba is kezdtek. Nem vártuk meg ennek a koncertnek sem a végét, hanem rohanás vissza, mert a nagyobbik helyszínen már kezdődött a Kispál koncert. Azért a sietség, mert egy kedves ismerős lánynak megígértem, hogy mivel 10 hónapra elutazik külföldi ösztöndíjjal túl az óceánra, úgy megtáncoltatom, hogy emlékezhessen rá majd amíg haza nem jön!
  
  Jelentem sikerült! És utána nem volt megállás. Következett az Anima, Jucika istennővel, és arra eszméltem újabb másfél óra múlva, hogy az éjszakai hideg ellenére teljesen leizzadva térdig árosan lihegek. De számított?! A kinti koncertek után a parti sátorban folytattuk a bulit hajnalig. Már szinte világosodott amikor visszamászva a hídon egy éjjel-nappali hamburgeresnél magunkba diktáltunk egy igazi szocreál, amolyan Moszkva téri stílusú hambucit, majd beájulás az ágyba.

  Szombat nem is annyira a fesztiválról szólt, inkább Szegedről. Déli ébredés után gyors pizzázás, majd séta a belvárosban. Mintha nem is Magyarországon lettünk volna, de lehet, hogy csak az én pesti rohanós fejemnek volt szokatlan a gyönyörűen felújított sétálóutcákon kényelmesen korzózó emberek sokasága. És ha nem is tudtam volna, akkor abból is tudatosulnia kellett, hogy egy egyetemi városban vagyok, hogy szinte minden helyen kedvezményekkel csábították a diákokat.
  
  Pesten nem találkoztam még sok belvárosi hellyel, aki a vendégcsalogatásnak ezt a módját választotta volna.
  Be kell vallanom, hogy annyira elcsábultunk a várostól, hogy estig hanyagoltuk is a SZIN-t, csak Nyersre indultunk vissza. Sajnos az korábban kezdődött Ákos koncertnek hála, és csak az utolsó számra értünk le, pedig a hídon áthaladva hallgatva nagyon jó lehetett hazai pályán a leghíresebb szegedi zenekar.
  
  Utána Ákos. Régebben nagy Bonanza rajongó voltam, ez mára megkopott már. Így csak annyit, hogy profi koncertet nyomott. Saját fénytechnika, slágerek halomba, hatalmas tömeg, több órás nagykoncert. Aki szereti biztos nem csalódott. Mi inkább Zagar, Hiperkarma vonalon nyomultunk. Mit mondjak, az sem volt rossz.
  
  A koncertek után, végre az előző napi vágyakozásunk is valóra vált, és belecsobbantunk a melegvizes medencébe és onnan néztük „Anyád! A szúnyogok” című Jancsó filmet.
  Ilyet mutasson egy másik fesztivál! Az biztos, hogy évek múltán is erről fog eszembe jutni a SZIN.
  
  Mit mondhatnék még? Kellemesen csalódtam a rendezvényben, mert igenis meg van a Szegedi Ifjúsági Fesztiválnak a helye a hazai nyári rendezvény palettán, és ajánlom mindenkinek, hogy jövőre a következő SZIN-en Szegeden búcsúztassa a nyarat.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

SZIN

 programajánló: 
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 open air    scarlet aura     jonathan liebesman    badacsony    deák bill blues band    symphorce    charrie    kóbor angyal    legacy festival    crown the lost    trentemoller    the town    biffy clyro    uriah heep    hemlock    nvyllund    michael douglas    d.o.c.    abbath    unstoppable    karen carroll    mastic scum    overkill    rhcp    night demon  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!