hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2020. január 24. péntek   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Vagyóczky Tibornak The Imago International Tribute Award-ot adományoznak


  2020. február 7-én, a III. a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadó gálán az idén 89. születésnapját ünneplő magyar operatőr, Vagyóczky Tibor HSC veheti át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO International Tribute Award” díját. A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésében, a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel közösen szervezett eseményen idén először aranygyűrűt is adományoznak, melyet kiemelkedő szakmai munkájuk alapján Krajnyák Péter focus pullernek és Bottyán Marcell segédoperatőrnek ítéltek oda. A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Művészeti Akadémia.
  
  Február 7-én, pénteken este 18 órakor az IMAGO 11 tagú vezetőségének részvételével a Pesti Vigadó nagytermében tartják meg a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadóját. Korábban már nyilvánosságra hozták, hogy Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjban részesül, Hajdú Miklós fővilágosító. Bojkovszky Béla díjat kap, Bille Lászlónak ítélték az idén először kiadandó Kameraman díjat, Kovács Lászlónak pedig a szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat.
  
  Az eseményen jelentik majd be hivatalosan azt is, hogy az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO Vagyóczky Tibort a szervezet első magyar tiszteletbeli tagjává választja, továbbá, hogy tisztelete és elismerése jeléül „The IMAGO International Tribute Award” díjjal tűnteti ki a neves magyar operatőrt. Vagyóczky Tibor Balázs Béla-díjas művész, egyetemi tanár olyan filmeket fényképezett, mint 1962-ben Keleti Márton filmje, az Esős vasárnap, vagy Banovich Tamás 1967-es alkotása, az Ezek a fiatalok.
  Vagyóczky Tibor 2001-2003 között az IMAGO elnöke volt. Akkor készült a Képek készítése: Az európai operatőr század című könyv, mely azóta is a legátfogóbb mű, mely valaha megjelent az európai operatőr művészetről.
  
  A HSC idén első alkalommal adományoz aranygyűrűt  a Magyar Opartőrök Iskolája, a HSC Stábiskola volt diákjainak. Az 512 végzett hallgatóból kiemelkedő szakmai munkájuk alapján először Krajnyák Péter focus puller és Bottyán Marcell segédoperatőr részesülnek ebben az elismerésben.
  
  Február 7-én a Zsigmond Vilmos által 2005 óta támogatott diák kategória mellett idén négy kategóriában - játékfilm, tévéfilm, dokumentum, kisjátékfilm – adnak majd át díjakat. A Lajos Tamás producer-operatőrből, Nagy András és Balázs István Balázs operatőrökből álló zsűri dönt arról, hogy kik kapják a díjakat, illetve, hogy a diák kategóriában ki érdemli a 60.000 USD értékű Sparks  Kft - Panavision filmes kameracsomagot és a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását. Az esemény technikai támogatói a Schwindl Kft., a Two Men’s Show Lighting és a W-Led Média Kft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the dictator    dead end path    a thousand suns    kalála     született feleségek    paganfest    ankh    first memories    iron maidnem    kristen stewart    michael bublé    crossfaith    paul gray    neo fm    long road    equilibrium    niok alapítvány    close your eyes     halle berry    dordeduh    rumproof    simon pegg    hazai termék    budapest bár    mando diao  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!